نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کرمان – نذیر کرمان: ابوذر عطاپور وزیری، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار کرمان، در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، با لحنی قاطع، خواستار پایان دادن به بلاتکلیفی در اجرای قوانین بهداشتی و ساماندهی فوری چالشهای این حوزه شد.
وی با اشاره به گزارشهای ارائه شده در خصوص تأثیر مصرف دخانیات بر سقط جنین و سلامت عمومی، از سیاست دوگانه در قبال عرضه قلیان انتقاد کرد. عطاپور با بیان اینکه نمیتوانیم به مردم بگوییم قلیان ضرر دارد ولی همزمان برای فروش آن جواز صادر کنیم، عنوان کرد: «اتاق اصناف و دانشگاه علوم پزشکی کرمان طی یک هفته جلسات کارشناسی برگزار کنند و برای به حداقل رساندن آسیبهای مصرف قلیان در رستورانها، راهکارهای عملی و قانونی مبتنی بر جداسازی فضا ارائه دهند.»
معاون استاندار با تأکید بر اینکه تجربه تعطیلی صرف رستورانها در گذشته موفق نبوده، افزود: «باید راهکاری پیدا کنیم که هم قانون اجرا شود و هم تبعات اجتماعی آن مدیریت گردد. اگر قانون فعلی بازدارنده نیست، باید پیشنهاد اصلاح آن از کرمان به مرکز ارائه شود.»
اتمام حجت با کارخانههای رب گوجه و نظارت بر فرآوردههای دامی
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت کارخانههای تولید رب گوجهفرنگی در جنوب استان پرداخت. وی با بیان اینکه این واحدها پنج سال مهلت داشتند خود را به استانداردها برسانند اما عمل نکردند، تصریح کرد: «از ابتدای مهرماه، همه واحدهایی که به استانداردهای لازم نرسیدهاند، پلمب خواهند شد و مدیران آنها به عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی به دستگاه قضایی معرفی میشوند.»
عطاپور همچنین در خصوص نظارت بر سلامت فرآوردههای خام دامی، مصوب کرد که اتاق اصناف فهرست تمام واحدهای عرضهکننده سوسیس و کالباس دستساز را به دامپزشکی ارائه دهد تا در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، با هماهنگی مقام قضایی پلمب شوند.
*
### اهمیت خبر در یک نگاه
* برای شهروندان و خانوادهها: این تصمیمات به معنای افزایش نظارت بر سلامت عمومی است. جداسازی فضای عرضه قلیان، از آسیب رسیدن به کودکان و افرادی که تمایلی به استنشاق دود ندارند، جلوگیری میکند. همچنین برخورد با کارخانههای متخلف و عرضهکنندگان غیربهداشتی فرآوردههای دامی، امنیت غذایی جامعه را تضمین میکند. * برای صاحبان رستورانها و واحدهای صنفی: این خبر یک ضربالاجل مشخص برای انطباق با قوانین بهداشتی است. رستورانداران باید هرچه سریعتر برای ایجاد فضای مجزای عرضه قلیان اقدام کنند و تولیدکنندگان مواد غذایی نیز ملزم به رعایت کامل استانداردها هستند، در غیر این صورت با پلمب و برخورد قضایی مواجه خواهند شد. * برای دستگاههای نظارتی (اصناف، بهداشت، دامپزشکی): این مصوبات، وظایف هر دستگاه را به صورت شفاف مشخص کرده و بر لزوم همکاری مشترک و پرهیز از عملکرد جزیرهای تأکید دارد. از این پس، هر دستگاه در حوزه وظایف خود باید پاسخگوی ترک فعلهای احتمالی باشد.
کلمات کلیدی: اخبار کرمان, اخبار کرمان و شهرستان ها, اخبار استان کرمان, عرضه قلیان, کارگروه سلامت و امنیت غذایی, ابوذر عطاپور وزیری, استانداری کرمان, بهداشت عمومی, کارخانه رب گوجه, پلمب واحدهای متخلف, اتاق اصناف, دانشگاه علوم پزشکی کرمان, فرآوردههای دامی
منبع: نذیر کرمان ? ماموریت به دستگاههای متولی برای کاهش آسیب قلیان در کرمان
− 4 = چهار