۸۵ چاه جدید برای تامین آب استان کرمان حفر شد

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان با بیان این‌که سال کم‌بارانی در استان کرمان داشتیم،اظهار کرد:«متوسط بارندگی سالانه در سطح استان ۱۳۰ میلی‌متر است،اما این عدد به ۹۵ میلی‌متر رسیده است». علی رشیدی‌ یادآور شد:«اگر همکاری آبفا نبود در تابستان امسال در خیلی از شهرهای استان در تامین آب دچارمشکل می‌شدیم». […]

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان با بیان این‌که سال کم‌بارانی در استان کرمان داشتیم،اظهار کرد:«متوسط بارندگی سالانه در سطح استان ۱۳۰ میلی‌متر است،اما این عدد به ۹۵ میلی‌متر رسیده است».

علی رشیدی‌ یادآور شد:«اگر همکاری آبفا نبود در تابستان امسال در خیلی از شهرهای استان در تامین آب دچارمشکل می‌شدیم».

 وی بیان کرد:«طی پنج ماه سال جاری ۸۵ حلقه چاه آب جدید وارد شبکۀ آب استان شد و توانستیم تا حدودی کمبود آب را جبران کنیم».

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت:«میزان آب‌های ذخیره شده پشت سدهای استان در حال حاضر ۱۷۰ میلیون مترمکعب است و این در حالی‌ست که سال گذشته این رقم حدود ۲۷۰ میلیون مترمکعب بود».

وی افزود:«آب در ۲۷ درصد ظرفیت مخازن سدهای استان کرمان وجود دارد و این در حالی است که این رقم در سال گذشته حدود ۴۷ درصد بود».

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از فارس کرمان،رشیدی‌ در نشست خبری به‌مناسبت هفتۀ دولت خاطرنشان کرد:«از انتقال خط آب خلیج فارس به صنعت استان ۳۰ میلیون مترمکعب به شهر کرمان (۲۵ میلیون مترمکعب) و رفسنجان (۵ میلیون مترمکعب) اختصاص یافته و این پروژه هم‌اکنون حدود ۴۵.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با انتقال این آب به شهرهای کرمان و رفسنجان کمبود آب این مناطق رفع خواهد شد».

 وی اضافه کرد:«سالانه مصرف آب در کرمان از منابع آب‌ زیرزمینی بر اساس آخرین آمار منابع آب،۶.۲ دهم میلیارد مترمکعب است».

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت:«اگر بخواهیم آب‌خوان‌ها را به شکلی احیاء کنیم،باید سالانه ۲ میلیارد مترمکعب آب صرفه‌جویی کنیم و این مسأله در سند سازگاری کم‌آبی هم مصوب شده است».

 رشیدی‌ تاکید کرد:«در کل استان کرمان بیشتر تامین آب ما از آب‌های زیرزمینی است و باید کم‌کم به سمت آب‌های سطحی برویم و در این راستا،طرح جامع منابع آب استان را تهیه کرده‌ایم و در این طرح مشخص شده که منابع آب هر شهرستان از کجا باید تامین شود».

 وی افزود:«در جنوب استان دو شهرستان جیرفت و عنبرآباد در طرح جامع تامین آب وصل به سد جیرفت هستند و پنج ماهی است این پروژه در حدود ۷۰ کیلومتر به سمت جیرفت و عنبرآباد در حال اجرا است و قراداد اولیۀ اجرایی این پروژه ۸۵۰ میلیارد تومان است و پیش‌بینی این است تا پروژه تکمیل شود نیاز به دو هزار میلیارد تومان اعتبار دارد».

رشیدی‌ ادامه داد:«برای شهرستان‌های کهنوج،منوجان،قلعه‌گنج و رودبار ۲۵ میلیون مترمکعب تخصیص آب از دریای عمان گرفته‌ایم».

 وی گفت:«در کنار شهرهای جنوبی،۱۲۶ میلیون مترمکعب تخصیص آب از دریای عمان برای استان کرمان گرفته‌ایم که در مجموع ۱۵۱ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان به استان تخصیص یافته و اکنون فراخوان این پروژه انجام شده و به‌دنبال سرمایه‌گذار برای اجرای این طرح هستیم». /پ




۸۵ چاه جدید برای تامین آب استان کرمان حفر شد

منبع:خبر کرمان
?

۸۵ چاه جدید برای تامین آب استان کرمان حفر شد

:اخبار استان کرمان – اقتصادی