کرمان – فت فتو – رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: ۳۳ هزار و ۵۱۴ پرونده طی هفت ماه گذشته امسال در شوراهای حل اختلاف این استان با سازش و مصالحه خاتمه یافته که ۴۲ درصد پرونده های قابل مصالحه را شامل می شود. به گزارش فت فتو، یدالله موحد روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی […]
کرمان – فت فتو – رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: ۳۳ هزار و ۵۱۴ پرونده طی هفت ماه گذشته امسال در شوراهای حل اختلاف این استان با سازش و مصالحه خاتمه یافته که ۴۲ درصد پرونده های قابل مصالحه را شامل می شود.
به گزارش فت فتو، یدالله موحد روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف افزود: در هفت ماهه ابتدای سال جاری ۱۱۳ هزار و ۴۲۲ پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان کرمان شده و در این مدت ۱۱۲ هزار و ۵۸۴ پرونده مختومه شده است.
وی با اشاره به این مطلب که در هفت ماهه ابتدای سال جاری ۱۹ مجرم محکوم به قصاص با مداخله شوراهای حل اختلاف از قصاص رهایی پیدا کرده اند، عنوان کرد: استان کرمان از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف از حیث کمیت و کیفت و شاخص صلح و سازش جز پنج استان برتر کشور به شمار می رود.
موحد با بیان این مطلب که شوراهای حل اختلاف استان کرمان از نظر مصالحه نیز رتبه چهارم کشوری را دارند، گفت: این استان در زمینه آزادی زندانیان نیز رتبه چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی از عملکرد جهادی اعضا و دبیران شوراهای حل اختلاف تقدیر کرد و ادامه داد: اهتمام به صلح و سازش یکی از مولفه های ارزشمند جامعه اسلامی است و در کشور ما حل و فصل اختلافات و دعاوی از طریق صلح و سازش پیشینه زیادی دارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به فرموده پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه اصلاح ذات البین از یک سال نماز و روزه برتر است، تاکید کرد: ایشان در روایت دیگری فرموده اند هرکس در راه صلح و سازش بین دو نفر گام بردارد، تا وقتی برگردد، ملائک الهی بر او درود می فرستند و ثواب شب قدر به وی اعطا می شود.
موحد یادآور شد: با تصویب ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران در فروردین ماه ۷۹ روند مصالحه و نهادینه کردن مصالحه در نظام قضایی کشور دچار یک تحول شگرف شد و بر اساس این ماده قانونی و آئین نامه اجرایی آن، نهاد شوراهای حل اختلاف به نظام قضایی کشور پیوست و این نهاد در کشور تاسیس شد.
وی به هدف از تشکیل شوراهای حل اختلاف اشاره و بیان کرد: کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی، جلب مشارکت های مردمی به منظور رفع اختلافات محلی، حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارند و یا ماهیت قضایی آنها از پیچیدگی کمتری برخوردار است، کاهش دعاوی و در نهایت کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی کشور از جمله اهداف تاسیس شوراهای حل اختلاف بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: در سال ۱۳۸۱ پس از تصویب آئین نامه مذکور، دستگاه قضایی کشور تاسیس این شوراها را آغاز کرد و در استان کرمان شهرستان بردسیر پایلوت تاسیس چهار شعبه شورای حل اختلاف بود تا این شوراها از بوته آزمون خارج شدند و عملکرد موفقی را ارائه کردند و در نهایت شورای حل اختلاف در سطح کشور و استان کرمان توسعه یافت.
موحد با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح استان کرمان ۳۱۲ شورای حل اختلاف فعال هستند، تاکید کرد: از این تعداد ۱۲۷ شورا صلاحیت صدور حکم توسط قضات این شوراها را دارند و تعداد ۹۹ شعبه شورای حل اختلاف صلحی هستند که صلاحیت صدور رای در پرونده ها را ندارند.
وی اظهارداشت: ۸۶ شورای حل اختلاف روستایی در سطح استان کرمان مشغول به فعالیت هستند که این شوراها می توانند پرونده ها را از طریق مصالحه و اصلاح ذات البین مختومه کنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه ۹۱۲ نفر از معتمدین، متنفذین و افراد مورد وثوق مردم به عنوان عضو شوراهای حل اختلاف فعال این استان هستند، تاکید کرد: ۵۱۹ نفر نیز به عنوان دبیران شوراهای حل اختلاف فعالیت دارند.
موحد با اشاره به اینکه در مجموع یک هزار و ۴۲۱ نفر عضو و دبیر در ۳۱۲ شعبه شوراهای حل اختلاف کرمان در حل ارائه خدمت به مردم هستند، اظهارداشت: ۲ مییلون و ۶۴۲ هزار و ۹۸۱ فقره پرونده از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف تاکنون وارد شوراهای حل اختلاف این استان شده که از این تعداد ۲ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۲۹ فقره مختومه شده و از این تعداد نیز ۸۰۳ هزار و ۱۴۱ پرونده با سازش مختومه شده است.
وی ادامه داد: ۴۴ درصد از پرونده های قابل مصالحه در شوراهای حل اختلاف با سازش مختومه شده است که اقدام بزرگی در شوراهای حل اختلاف به شمار می رود.
عالی ترین مقام قضایی استان کرمان افزود: در سال ۱۳۹۲ در کشور تصمیم گرفته شد که در تمامی زندان ها شعب شوراهای حل اختلاف با هدف ایجاد سازش بین شاکی و متهم پرونده های زندان ها ایجاد شود تا کاهش جمعیت کیفری زندان ها صورت گیرد.
موحد ادامه داد: در مجموع ۲۱ هزار و ۴۰۸ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف زندان های استان کرمان ارجاع و از این تعداد ۱۹ هزار و ۸۰۳ فقره رسیدگی و مختومه شده است.
وی گفت: شوراهای حل اختلاف زندان های استان کرمان در ۱۲ هزار و ۳۸۳ فقره پرونده سازش ایجاد کنند که در نتیجه این سازش ها ۵ هزار و ۵۹۹ نفر زندانی از زندان ها آزاد شده اند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان تصریح کرد: ۶۳ درصد پرونده های ارجاع شده به شعب حل اختلاف زندان های این استان منتهی به سازش شده است.
موحد بیان کرد: در پرونده هایی که حکم قصاص در آنها صادر شده، از سال ۹۲ تاکنون ۹۰ محکوم به قصاص با مداخله شوراهای حل اختلاف و هیات های صلح و سازش منتهی به مصالحه و سازش بین اولیا دم مقتول و محکوم علیه شده است که بعضا منتهی به آزادی شده و یا محکوم در حال تحمل مجازات جنبه عمومی جرم هستند.
وی به کیفیت آرای شوراهای حل اختلاف نیز اشاره و بیان کرد: از مجموع آرای صادره در شوراهای حل اختلاف استان کرمان ۴.۷ درصد نقض می شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: به منظور ترویج فرهنگ صلح و سازش و افزایش مشارکت مردم در زمینه صلح و سازش افتتاح کانون داوری به منظور ایجاد نهاد داوری، ایجاد زمینه جذب ۹۲۴ داور و میانجی گر، فعال شدن ستاد صبر (صلح، بخشایش، رضایت)، افتتاح کانون بسیج حقوقدانان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شوراهای حل اختلاف و تشکیل هیات های صلح در پرونده های قصاص در استان کرمان انجام شده است.
موحد یادآور شد: شوراهای حل اختلاف در استان کرمان مکانیزه شده و غالب خدمات آنها به صورت الکترونیکی ارائه می شود.
وی بیان کرد: در ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف، مقرر بود خدمت در این شوراها افتخاری باشد اما به مرور زمان اهتمام لازم برای حل مشکلات آنها اندیشیده شده و در این زمینه منتظر تصویب قوانین لازم هستیم.
منبع:ایرنـا ? ۴۲ درصد پرونده های شوراهای حل اختلاف کرمان به سازش رسید
کرمان_مسئول مردمشناسی و ثبت آثار ناملموس اداره کل میراثفرهنگی کرمان از ثبت ۵ اثر ناملموس این استان در فهرست ملی آثار ناملموس کشور خبر داد. به گزارش نذیر کرمان، فاطمه رضاپور، صبح شنبه به خبرنگاران گفت: در جلسه شورای سیاستگذاری ثبت میراث ناملموس کشور که در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد ۵ پرونده اثر ناملموس […]
جیرفت- نذیر کرمان- در جنوب کرمان سه هزار و چهار هکتار زمین زیر کشت گلخانه قرار دارد که ۲۵۰ هکتار آن اینک محصول توت فرنگی تولید می کند. ویدئو یکی از این گلخانهها و مصاحبه با یک گلخانهدار را نشان میدهد. دریافت ۲۸ MB به گزارش نذیر کرمان از اوایل مهر تا اواسط آبان گلخانههای […]
بحث الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) همواره با مخالفتهایی روبرو بوده است. در حالی که موافقان، شفافیت مالی و تسهیل مبادلات بینالمللی را از مزایای آن میدانند، مخالفان، نگرانیهایی در خصوص محدودیتهای احتمالی و تهدید منافع برخی گروهها مطرح میکنند. این یادداشت به تحلیل این موضوع میپردازد که چه کسانی از عدم پیوستن به FATF سود میبرند و چرا از شفافیت هراس دارند.
جیرفت- نذیر کرمان- معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفان گفت: شهید سلیمانی سیاسی باز و سیاسی کار نبود و منافع ملت را به گروههای مختلف گره نمی زد. به گزارش نذیر کرمان سردار حسین معروفی شامگاه جمعه در یادواره شهدای شهرستان جیرفت و بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد:مگر می شود حاج […]
+ یک = 4