کرمان – فت فتو – مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: ۱۰ کارشناس، ۲۴ ناظر و ۹۰ بهورز در مراکز بهداشتی شهری و روستایی این شهرستان بر فرایند برداشت محصول پسته در رفسنجان نظارت دارند. مجید رنجبر کاظمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فت فتو […]
کرمان – فت فتو – مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: ۱۰ کارشناس، ۲۴ ناظر و ۹۰ بهورز در مراکز بهداشتی شهری و روستایی این شهرستان بر فرایند برداشت محصول پسته در رفسنجان نظارت دارند.
مجید رنجبر کاظمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فت فتو افزود: کارشناسان و ناظران بهداشتی توصیه های ضد کرونایی را به کشاورزان و کارگران ارائه می کنند و از آن ها می خواهند در راستای پیشگیری از شیوع این بیماری، شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه حدود هزار کارگاه مکانیزه و نیم مکانیزه و همچنین ۲ تا سه هزار کارگاه خانگی فراوری پسته در رفسنجان وجود دارد اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال مقدار محصول پسته نسبت به سال گذشته کم تر است تعدادی از این کارگاهها فعال نیستند و بقیه نیز باید شیوه نامه های بهداشتی را برای جلوگیری از شیوع کرونا در فصل برداشت پسته رعایت کنند.
رنجبر کاظمی به برگزاری نشست ستاد مبارزه با کرونای شهرستان رفسنجان ویژه فصل برداشت محصول پسته در یک ماه اخیر اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مصوبات این نشست، رعایت شیوه نامه های بهداشتی سال گذشته به علاوه نظارت ها بود.
وی در مورد نظارتهای بهداشتی در طول فصل برداشت محصول پسته نیز تصریح کرد: ۱۰ ناظر اصلی به همراه ۲۴ کارشناس بهداشت و نیز حداقل ۹۰ بهورز در شهر و روستاهای اطراف رفسنجان بر عملیات برداشت و فرآوری پسته را نظارت می کنند.
رنجبرکاظمی گفت: ۹۰ خانه بهداشت در روستاهای رفسنجان دایر است که به مردم این مناطق خدمات رسانی می کنند و بهورزان این مراکز بهداشتی به کارگاه های مکانیزه، نیمه مکانیزه و کارگاه های خانگی فراوری پسته سرکشی می کنند تا شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود.
وی به ارائه آموزش صحیح رعایت مسائل بهداشتی در ابتدای فصل برداشت محصول پسته در هر سال برای قشر کشاورزان و کارفرمایان در این بخش اشاره کرد و افزود: علاوه بر آموزش، بهورزان و کارشناسان نیز از محل های فرآوری پسته بازدید می کنند و چنانچه خطایی مشاهده شد در مرحله نخست هشدار و تذکر کتبی و در مراحل بعدی پیگرد قانونی دارد.
رنجبرکاظمی، استفاده از ماسک، پوشیدن لباس و کفش مخصوص برای کارگران در باغات پسته و در کارگاه ها، داشتن تهویه مناسب در کارگاه ها، رعایت فاصله اجتماعی بین کارگران بومی و غیربومی و دیگر مسائل بهداشتی را از دغدغه های کارشناسان و ناظران بهداشتی عنوان کرد و گفت: بعد از فصل برداشت این محصول در سال گذشته شاهد تعداد زیادی موارد بستری بیماران کرونایی بودیم و امسال نظارت ها تشدید شده تا بحران سال قبل ایجاد نشود.
حمل و نقل در برداشت پسته صحیح باشد
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: حمل و نقل کارگران در این فصل باید به نحوی باشد که در خودروهای سواری و وانت بارها و کامیون ها فاصله اجتماعی رعایت شود.
وی افزود: در خودروی سواری باید با احتساب راننده سه سرنشین و در وانت و کامیون نیز به ازای هر یک و نیم متر یک کارگر سوار شود.
ایستگاه اسکان موقت کارگران غیر بومی در رفسنجان
رنجبر کاظمی با بیان اینکه ایستگاه اسکان موقت برای کارگران در رفسنجان توسط شهرداری در دست اقدام است بیان کرد: شهرداری رفسنجان برای اسکان کارگران فصلی در ورودی این شهر حاشیه میدان امام حسین (ع) زمینی به مساحت هشت هزار مترمربع در نظر گرفته است.
وی با اشار به اینکه این ایستگاه مجهز به سرویس بهداشتی، سایه بان و فضای نسبتاً روباز و امکانات دیگر خواهد بود افزود: احداث این مکان موجب کم شدن تجمع و تردد کارگران غیربومی در شهر رفسنجان می شود و چنانچه شهروندان به کارگر نیاز داشته باشند باید به محل اسکان کارگران فصلی مراجعه کنند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: در روستاها از جمله کشکوئیه، کبوترخان، جوادیه، بهرمان و غیره نیز از طریق بخشداری و دهیاری ها اقدام به ایجاد مکان هایی تحت عنوان ایستگاه موقت اسکان کارگران شده است.
برداشت پسته از ۸۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان از اواخر شهریور هر سال آغاز می شود و تا اواخر آبان ادامه دارد.
سال گذشته بیش از ۶۰ هزار تن محصول پسته از باغ های شهرستان رفسنجان برداشت شد.
رفسنجان با جمعت بالای ۳۷۶ هزار نفر در ۱۰۰ کیلومتر شمال مرکز کرمان قرار دارد.
منبع:ایرنـا ? ۱۲۴ کارشناس بهداشتی بر برداشت پسته در رفسنجان نظارت دارند
نصرالله بازوند، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به کرمان، ضمن تجدید میثاق با آرمانهای شهدا، علیرضا ابراهیمی را به عنوان سرپرست جدید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان معرفی کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از تدوین سند تحرکبخشی توسعه بخش کشاورزی استان با تأکید بر نقش بخش خصوصی و تغییر رویکرد بهرهبرداران طی ۱۰ سال اخیر خبر داد.
کرمان- معاون قضایی و حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان گفت: هیئت های صلح، راهبرد مهم تحقق همدلی در جامعه بر مبنای آموزه های دینی و اسلامی هستند. به گزارش نذیر کرمان، حجت الاسلام و المسلمین محمد امیر ابراهیمی عصر دوشنبه در آئین افتتاح هیئت صلح مسجد طفلان مسلم شهر کرمان گفت: با تحقق عدالت […]
منوجان- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منوجان گفت: بیش از ۳ هکتار از اراضی ملی این شهرستان خلع ید و از تصرف خارج شد. به گزارش نذیر کرمان، حسامالدین دوراندیش عصر دوشنبه به خبرنگاران گفت: در راستای صیانت و حراست از حقوق بیت المال ٣١ هزار و ۶٠۶ متر مربع از اراضی ملی واقع […]
4 + =