گنبد تل زینبیه از کرمان به کربلا منتقل شد | خبر کرمان

کرمان _ معاون ستاد توسعه‌ و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان گفت: گنبد تل زینبیه که در شهر کرمان ساخته شده بود به شهر کربلا منتقل شد. به گزارش نذیر کرمان، مهدی نیکویی، صبح شنبه با بیان اینکه پس از تجربه موفق ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین علیه‌السلام در کرمان، بار دیگر قرعه ساخت […]



کرمان _ معاون ستاد توسعه‌ و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان گفت: گنبد تل زینبیه که در شهر کرمان ساخته شده بود به شهر کربلا منتقل شد.

به گزارش نذیر کرمان، مهدی نیکویی، صبح شنبه با بیان اینکه پس از تجربه موفق ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین علیه‌السلام در کرمان، بار دیگر قرعه ساخت گنبدی به نام مردم ولایت مدار رقم خورد گفت: این بار ساخت گنبد تل زینبیه در صحن عقیله بنی‌هاشم به خادمان ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان سپرده شد.

وی افزود: اوایل دهه‌ی ۱۳۹۰ که بحث ساخت صحن عقیله در راستای توسعه حرم مطهر حسینی مطرح شد، صحبت از ساخت گنبدی بر فراز این صحن و تل زینبیه هم مطرح گردید.

وی افزود: از آن‌جا که هم‌زمان بحث ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا علیه‌السلام نیز در میان بود، مقرر شد که دست‌اندرکاران ساخت این گنبد که کار بسیار فنی و دقیقی را انجام می‌دهند، پروژه ساخت گنبد تل زینبیه را هم با حجم و ارتفاع کوچک‌تر نسبت به گنبد حرم مطهر حسینی دنبال کنند.

نیکویی، با اشاره به این نکته که طراحی سازه‌ی گنبد تل زینبیه از تیرماه سال ۱۴۰۰ در کرمان آغاز شده، اظهار داشت: ابعاد و مقیاس گنبد از طرف همکاران ستاد مرکز به ما داده شد و ما بر اساس آن طراحی سازه را شروع کردیم.

وی خاطر نشان کرد: برای رعایت دقت بیشتر، ساخت سازه‌ی طراحی شده به مجموعه اُتک در تهران سپرده شد و پس از آماده شدن، در اراک گالوانیزه و سپس این قطعات که به‌صورت پیچ و مهره به هم متصل می‌شدند به کرمان منتقل شدند.

معاون فنی و مهندسی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان در ادامه افزود: بعد از طراحی و ساخت سازه، سگمنت‌های فلزی نیز در کرمان طراحی و ساخته شد سپس در باکس‌های مخصوص به اراک منتقل شد تا گالوانیزه گرم انجام شود.

وی گفت: گنبد تل زینبیه ۱۱.۶ متر ارتفاع دارد و قطر ساق آن ۱۰.۷ متر است و در مجموع دارای ۸۸ سگمنت و ۲۴ ستون می‌باشد که بتن استفاده شده در ساخت این گنبد ۷۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع مقاومت دارد.

نیکویی افزود: معمولاً کار پروراندن بتن در کشور طی دو هفته انجام می‌شود ولی ما برای بالا بردن کیفیت کار، و به عمل‌آوری قطعات بتن، قالب‌های بتنی را ۲۸ روز در حوضچه آب گذاشتیم تا بتن به مقاومت مورد نظر و مطلوب برسد.

وی در خصوص مواد و مصالح به کار رفته در ساخت گنبدهای حرم مطهر حسینی و تل زینبیه افزود: فولاد مورد نیاز را از فولاد مبارکه اصفهان که بهترین فولاد است، تأمین و گالوانیزه‌ی گرم کردیم که از نظر خورندگی و زنگ‌زدگی مشکلی پیش نیاید.

وی ادامه داد: همچنین بتنی که استفاده کردیم از بهترین مواد بر پایه معدنی و بدون پایه شیمیایی انتخاب شد و سایر مصالح هم از بهترین مصالح از نقاط مختلف کشور تهیه شد که بعضاً تبرعی اهدا و بعضی خریداری شدند.

نیکویی، گفت: طراحی و ساخت گنبد تل زینبیه از تیرماه سال ۱۴۰۰ در کرمان آغاز شد و صفر تا صد این کار توسط نیروهای بومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان انجام شد و نهایتاً ۱۷ مهرماه سال جاری تکمیل و قطعات آن در قالب ۵ تریلی به کربلا حمل و تحویل گردید.

وی در خصوص کاشی‌کاری گنبد تل زینبیه اظهار داشت: کاشی‌کاری توسط خادمان ستاد مرکز در کربلا انجام می‌شود که پیش‌بینی می‌کنیم پس از ساخت رینگ بتنی گنبد برای نصب سازه، ظرف یک ماه گنبد بر فراز تل زینبیه قرار بگیرد و هم‌زمان کاشی‌کاری انجام شود.

کد خبر ۶۲۷۶۰۷۴


گنبد تل زینبیه از کرمان به کربلا منتقل شد

منبع: مــهر
? گنبد تل زینبیه از کرمان به کربلا منتقل شد