گزارش ایسنا از برگزاری جشنواره پسته در ابارق شهرستان بم | اخبار کرمان و شهرستان ها

نذیر کرمان/کرمان جمعه ۱۷ شهریور اولین جشنواره پسته در روستای ابارق از توابع بخش دهبکری شهرستان بم برگزار شد. امیر حسن زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در این جشنواره اظهار کرد: پسته از کالاهای اصلی صادرات غیرنفتی در استان کرمان محسوب می‌شود و اگر بخواهیم با مدل‌های سنتی پیش برویم، مطمئنا در رقابت […]


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fetfet/domains/nazirkerman.ir/public_html/nazirkwp/plugins/easy-watermark/src/classes/Features/CacheBusting.php on line 155


نذیر کرمان/کرمان جمعه ۱۷ شهریور اولین جشنواره پسته در روستای ابارق از توابع بخش دهبکری شهرستان بم برگزار شد.

امیر حسن زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در این جشنواره اظهار کرد: پسته از کالاهای اصلی صادرات غیرنفتی در استان کرمان محسوب می‌شود و اگر بخواهیم با مدل‌های سنتی پیش برویم، مطمئنا در رقابت با دیگر کشورها نمی‌توانیم پیش برویم.

وی با تاکید بر هدفگذاری صادرات در تولیدات کشاورزی افزود: تا زمانی که پسته به صورت خام‌فروشی از منطقه خارج شود، کمکی به مردم منطقه نمی‌شود و باید این نگاه سنتی را از ذهن‌ها و کشاورزی خارج کنیم.

حسن زاده گفت: نگاه سنتی به محصول با شکست مواجه است چراکه ارزش افزوده واقعی در صادرات ایجاد می‌شود و این موضوع باید فرهنگ‌سازی شود.

معاون استاندار کرمان بیان کرد: تولید پسته کشور ما سالانه یک میلیون تن است که ۲۰۰ هزار تن آن متعلق به استان کرمان است.

وی افزود: باید مزیت نسبی پسته ایران را نسبت به پسته‌های بقیه کشورها پیدا کنیم. مغز پسته خام ایران خوشمزه‌تر از پسته‌های کشورهای دیگر است و باید تازه‌خوری را بیشتر کنیم. در مغز پسته نیز شرکت‌های دانش بنیان خوبی در حال فعالیت هستند و صادرات خوبی به اروپا انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: کشور پسته‌خیزی هستیم اما ساختاری در وزارت جهادکشاورزی به نام اداره پسته وجود ندارد و در این خصوص نماینده مردم شهرستان‌های شرقی استان کرمان می‌تواند کمک کند تا مطالعات لازم صورت بگیرد و راه‌اندازی اداره پسته کمک حال کشاورزان باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره سهم مولفه‌های گردشگری،کشاورزی و صنعتی در اقتصاد استان گفت: هر سه مولفه در بم وجود دارند اما متاسفانه معرفی نشده‌اند. برگزاری جشنواره‌های متعدد با محوریت ارگ قدیم و حضور سفیران باعث شناسایی بیشتر این مولفه‌ها می‌شود.

وی افزود: گرمای بی سابقه و قطعی برق در تابستان امسال باعث شد به محصول کشاورزان خسارت وارد شود که تنها راه نجات کشاورزان استفاده از انرژی خورشیدی است و این رویه در دنیا هم مورد استفاده قرار گرفته که با سرمایه‌گذاری در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر مشکلات کشاورزان نیز کمتر می‌شود.

در ادامه حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده مردم شهرستان‌های بم، نرماشیر، فهرج، ریگان و گُنبکی در مجلس گفت: بخش دهبکری ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد و باید ویژه‌ای به این بخش داشته باشیم.

وی افزود: در گردشگری و معدن نیز در بخش دهبکری کارهای خوبی صورت گرفته که متاسفانه در بخش معدن برخی از افرادی که دانش کافی نداشتند، با جوسازی نامناسب موجب دلسردی سرمایه‌گذار معدن و کارخانه روی در این منطقه شدند و ظرفیت خوبی را ابارق و بم از دست داد.

غضنفرآبادی بیان کرد: جشنواره پسته آغازی برای شناساندن منطقه است زیرا بیشتر افراد حتی در استان کرمان نمی‌دانستند که در بخش دهبکری و روستاهای تهرود و ابارق پسته مرغوب برداشت می‌شود.

نماینده مردم شرق استان کرمان در مجلس گفت: استفاده بهینه از آب موضوعی جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا حتما در آینده با مشکلات جدی تری در این حوزه روبه‌رو می‌شویم و باید کار کارشناسی در این موضوع صورت بگیرد.

به گزارش نذیر کرمان، حامد بدرآبادی، رئیس نمایندگی اتاق بازرگانی شرق استان کرمان نیز در این جشنواره اظهار کرد: هدف اصلی این جشنواره می‌تواند بالابردن بهره‌وری پسته در منطقه دهبکری بم و ابارق باشد زیرا به دلیل مشکلات و محدودیت‌ها توانایی افزایش سطوح باغات را نداریم و تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم، بالا بردن بهره‌وری با آب موجود است.

وی افزود: پسته شهرستان بم در منطقه دهستان ابارق و تهرود از توابع بخش دهبکری در سطح ۲۵۰۰ هکتار کشت می‌شود که این محصول به کشورهای چین، هند، آسیا میانه و کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

گزارش نذیر کرمان از برگزاری جشنواره پسته در ابارق شهرستان بم

انتهای پیام


گزارش نذیر کرمان از برگزاری جشنواره پسته در ابارق شهرستان بم

منبع: ایـسنا
? گزارش نذیر کرمان از برگزاری جشنواره پسته در ابارق شهرستان بم