مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه نقشه جامعی برای تبلیغ وجود ندارد، گفته است: نظام تبلیغی کشور از نبود متولی واحد رنج میبرد. سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز […]
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه نقشه جامعی برای تبلیغ وجود ندارد، گفته است: نظام تبلیغی کشور از نبود متولی واحد رنج میبرد.
سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
۲ ادعای غلط درباره ایران و امام(ره)
محمد صدر، از فعالان اصلاحطلب و عضو مجمع تشخیص مصلحت اخیرا طی اظهاراتی در مراسم رونمایی از کتابش، درباره مقطع پایان جنگ تحمیلی و پذیرش قطعنامه گفته است: بنده شاهد بودم، اگر امام شخصا قطعنامه را نپذیرفته و از دنیا رفته بود، جنگ داخلی بین نیروهای داخلی، منافقین و حمله صدام اثری از جمهوری اسلامی نمیماند و ایران هم نمیماند. یعنی ایران تکه تکه و پنج کشور میشد.
به گزارش جماران، او اظهار میکند: این بزرگترین خدمتی بود که امام کرد و خودش مسئولیتش را پذیرفت؛ در حالی که همه میدانند امام بعد از فتح خرمشهر گفت به جنگ ادامه ندهید، اما متأسفانه ادامه دادند و بعد همانها گفتند، نمیشود تا اینکه مسئولیتش را امام پذیرفت.[۱]
*اظهارات صدر مغایر تاریخ و عقلانیت هستند.
اولا آقای صدر در قبال یک تحلیل پیشبینانه خود گفته: “بنده شاهد بودم”!
این در حالی است که نمیشود در قبال چیزی که از نظر صدر قرار بوده رخ بدهد و قرائنی هم برای آن وجود ندارد کسی شاهد باشد.
ایراد دوم به اظهارات صدر آن است که اگر ایران اسلامی در نیمه دوم دهه شصت و نیز در مقطع پس از جنگ آن اندازه ضعیف و افلیج بوده است که نیروهای داخلی و منافقین و صدام میتوانستهاند تکه تکهاش کنند؛ پس چرا نکردند!؟
پر واضح اینکه این اتفاق برساخته در ذهن صدر، هیچ ربطی به حیات و ممات امام راحل و ماجرای قطعنامه نداشته است.
کما اینکه ارتش بعثی ۴ روز پس از قطعنامه به ایران حمله کرد و چند ده کیلومتر از خاک کشورمان به اشغال دشمن درآمد. [۲] ایضا منافقین نیز عملیات فروغ جاویدان را پس از قبول قطعنامه تدارک دیدند و پس از قطعنامه به ایران حمله کردند. پس اگر آنها کاری نکردهاند از سر حیات و ممات امام راحل یا ماجرای پذیرش قطعنامه نبود بلکه از سر عجز و شکست خودشان و به دلیل ضرب دست همیشگی امام خمینی(ره) و مردم ایران بوده است.
در گام سوم اما باید اشاره کرد که بدترین فراز حرفهای صدر آنجاست که مدعی میشود: “همه میدانند امام بعد از فتح خرمشهر گفت به جنگ ادامه ندهید، اما متأسفانه ادامه دادند”!
کاش آقای صدر یکی از آن همهای که مدعی شده است را شاهد میآورد تا حرف خود را اثبات کند.
چه اینکه اولا دیپلماتهای ما در مقطع جنگ؛ خاطرات خود را نقل کردهاند و از اهتمام امام به احقاق حقوق ایران خبر دادهاند.
بله! امام راحل از ابتدا هم آغازگر جنگ یا مایل به جنگ نبود اما تأکید داشت که دشمن بعثی باید از کشور خارج شود، عراق باید مسئولیت تجاوز خود را بپذیرد و خسارات ایران نیز پرداخت شود. اتفاقاتی که هرگز قبل از قطعنامه رخ ندادند و بلکه در مقطع قطعنامه در سال ۶۷ و چند ماه پس از آن به دلیل ایثار و شهادت و شهامت رزمندگان ایرانی در جنگ بروز یافتند.
جدای از این بدیهیات؛ کسی حتی اگر با خوانش تاریخی هم اندکی درباره شخصیت امام راحل خوانده باشد، میداند که ولی فقیه اساسا ظلمپذیر نیست و نسبت دادن این گزاره به امام که افرادی در بدنه حاکمیت جرأت کردهاند حرف امام(ره) را درباره مسئله مهمی به نام جنگ گوش نکنند؛ عملا یک تخریب آشکار پیرامون شخصیت آن یار سفر کرده است.
ما امیدواریم فضای جامعه به سمتی عزیمت کند که حتی باسابقهترین رجال و چهرهها و سخنرانان نیز نتوانند حرفهایی خلاف منطق و تاریخ و عقلانیت به مردم بزنند و از این بابت احساس شرم کنند.
لازم به ذکر است که باید منتظر ماند و دید که آیا مجموعه منتسب به بیت امام راحل نسبت به این تحریفات آشکار پیرامون شخصیت امام خمینی(ره) سخنی خواهند گفت یا اینکه چون آقای صدر اصلاحطلب هستند…
کمک راهبردی حداد عادل به پزشکیان
غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و چهره محور شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حاشیه جشنواره فارابی طی سخنانی گفته است: باور به صداقت آقای رئیس جمهور در همه وجود دارد و مقام معظم رهبری در تنفیذ حکم آقای پزشکیان، ایشان را به عنوان شخصیتی صادق ستودند.
به گزارش ایسنا، او تأکید میکند: مهم این است که انشاءالله این باور برقرار بماند و نخبگان و توده مردم اگر چنین اعتقادی به رئیسجمهورشان داشته باشند، زمینهساز حل مشکلات خواهد شد.[۳]
*همانطور که دکتر حداد هم تصریح دارد، یک باور عمومی مبنی بر صداقت رئیسجمهور پزشکیان وجود دارد که بسیار مغتنم است.
کمک راهبردی دکتر حداد نیز این است که بعنوان یک رجل سیاسی باسابقه به این باور عمق بخشیده و آنرا تأیید کرده است.
لکن و در عین حال، همه و شخص آقای رئیسجمهور باید بدانیم که مهمتر از این باور ایجاد شده؛ تلاش برای خدشهناپذیری آن است.
در وهله اول خود آقای رئیسجمهور و سپس مدیران و حامیان ایشان باید به این باور عمومی درباره صداقت دولت به چشم یک سرمایهی به شدت حساس و فرّار نگاه کنند و برای حفظ و ارتقای آن تلاش کنند.
صد البته مردم در جریان مشکلات و تنگناهای کشور هستند لکن صداقت ایجاب میکند که مسئولان نیز برای رفع مشکلات و حوائج مردم تلاش کنند، وعدههای بیفرجام ندهند و جایی هم که ناتوانی یا اهمال وجود دارد؛ مسئولیت بپذیرند و البته از مردم نیز عذر بخواهند.
در این باره البته باید هشدار داد که افرادی در محافل نزدیک به پزشکیان رفت و آمد دارند که قاتق نانشان؛ سیاهنمایی از شرایط کشور، تشویق به اغتشاشات خیابانی و بیاهمیت موضوع “صداقت” است.
در ادامه این هشدار باید به سکوت عجیب اکیپ اطلاعرسانی دولت درباره دستاوردهای دولت و اقدامات اصولی پزشکیان نیز اشاره کرد.
گفتنیست، حداد عادل پیش از این نیز طی مواضعی از ایده وفاق پزشکیان حمایت کرده و هشدار داده بود که افرادی از هر دو جناح موافق این ایده نیستند. [۴]
مدیر حوزههای علمیه:
نظام تبلیغی کشور از نبود متولی واحد رنج میبرد
آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه اخیرا طی سخنانی گفته است: مقوله تبلیغ در کشور ما متولیان زیادی دارد و در عین حال که کارهای زیادی هم انجام شده اما همچنان نقشه جامعی وجود ندارد و نظام تبلیغی کشور از نبود متولی واحد رنج می برد.
او میافزاید: شرایط تبلیغ در دنیای معاصر امروز بسیار پیچیده تر و دشوارتر شده است. تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است.
به گزارش رسا، اعرافی تصریح میکند: تبلیغ الان با پنجاه سال قبل به دلیل تحولات شگرف دنیا تغییر کرده است و از طرفی برخی مسائل نیز به حوزه و روحانیت برمی گردد چون نقش های روحانیت بسیار متعدد شده است.[۵]
*نبود متولی واحد در نظام تبلیغی روحانیت؛ مقولهای است که اگر پیرامون آن اجماع وجود دارد باید هرچه سریعتر مورد چارهاندیشی قرار گیرد.
خاصّه اینکه کلید حل این چالش نیز در دستان مجموعه روحانیت معظم کشور است و حوزههای علمیه و مبلغین به دلیل انباشت علمی و تجربی که دارند؛ میتوانند چاره این کار را پیدا و ترسیم کنند.
هرچه هست اما تعلل در این وادی هرگز روا نیست و نمیتوان پذیرفت که مسیر پیشرفت تبلیغی نیز با چالشهای بروکراتیک مواجه باشد.
در بحث تبلیغ البته ورود مبلغین به ساحتهای جدید، تعیین نقش تبلیغ در حل چالشهای مبتلیبه جامعه و پالایش مبلغان سطح پایین یا احیانا مضرّ برای تبلیغ از جمله مقولاتی است که باید برای پیشرفت مسئله به آنها توجه کرد.
۱_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653043
۲_ https://tn.ai/2060153
۳_ isna.ir/xdSvwD
۴_ mshrgh.ir/1652260
۵_ https://rasanews.ir/003Ed2
منبع: مشرق ? کمک راهبردی حداد عادل به پزشکیان/ ۲ ادعای غلط درباره ایران و امام(ره)
تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در راستای . عدم استقرار حکومت مرکزی قوی در سوریه میتواند بذر اختلافات و بحرانهای آینده شرق عربی را کاشته و اجازه برقراری صلح در منطقه را ندهد. نذیر کرمان، با گذشته ۱۰ روز از سقوط نظام قانونی اسد و حاکم شدن معارضان مسلح بر امور دمشق، ارتش رژیم صهیونیستی همچنان […]
مدیرکل روابط عمومی ریاست جمهوری سه شنبه شب با اعلام خبر سفر مسعود پزشکیان به مصر، اظهار داشت: رئیس جمهوری اسلامی ایران در این سفر علاوه بر حضور در یازدهمین نشست سران هشت کشور اسلامی درحال توسعه ( دی ۸)، در دیدارهای جداگانه با برخی از سران شرکت کننده در این اجلاس، ملاقات و […]
سخنگوی دولت درباره طرح دولت برای تولید انرژی پاک و خورشیدی گفت: در این زمینه مجوز تولید ۱۱ هزار مگاوات برق توسط محیط زیست صادر شده است. نذیر کرمان، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هفتگی هیئت دولت و در جمع خبرنگاران گفت: از مردم تشکر میکنیم که همراهی خوبی در پویش ۲ درجه […]
نذیر کرمان | پس از تهدید جدید تروئیکای اروپا درباره فعالیتهای هستهای ایران رویترز در گزارشی به احتمال افزایش همکاری ایران با آژانس در فردو اشاره کرده است، با این وجود برخی رسانهها نیز مدعی افزایش احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران شدهاند. به گزارش فرارو، با توجه به حسایت بالای روابط ایران و […]
5 × 7 =