کمبود بیش از ۱۳ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای در رفسنجان احساس می شود

کرمان- فت فتو- رییس اداره کتابخانه‌های عمومی رفسنجان با اشاره به وجود حدود ۱۴ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای در این شهرستان گفت: با توجه به جمعیت موجود احداث بیش از ۱۳ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای و مطالعاتی در رفسنجان نیاز است. سیدمحمدتقی هاشمی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار […]

کرمان- فت فتو- رییس اداره کتابخانه‌های عمومی رفسنجان با اشاره به وجود حدود ۱۴ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای در این شهرستان گفت: با توجه به جمعیت موجود احداث بیش از ۱۳ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای و مطالعاتی در رفسنجان نیاز است.

سیدمحمدتقی هاشمی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فت فتو افزود: کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه های اطلاعاتی و مخازن کتاب در صورت عملکرد خوب و قابل قبول یکی از ظرفیت های موثر در افزایش آگاهی و دانایی اقشار جامعه و کانون های تاثیرگذار در کاهش آسیب های اجتماعی هستند.

وی با بیان اینکه هشت کتابخانه عمومی و تعدادی کتابخانه خصوصی در رفسنجان وجود دارد افزود: با توجه به جمعیت این شهرستان، حدود ۲۷ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای و مطالعاتی نیاز است که فقط نیمی از این فضا در قالب کتابخانه های عمومی و خصوصی ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: هشت کتابخانه عمومی در رفسنجان دایر است که علاوه برامانت کتاب خدماتی مانند ارائه خدمات اینترنتی، نشست های قصه خوانی و کتابخوانی حضوری و مجازی، نشست های کتابخوان حضوری و مجازی، معرفی کتاب، قراردادن خلاصه کتاب در صفحات مجازی کتابخانه ها، مسابقات نقاشی، کاردستی، پویش (معرفی کتاب با ارسال فایل ویدیویی توسط اعضا کتابخانه) و ارسال رایگان کتاب درب منزل اعضا، تحت عنوان پیک کتاب ارائه می دهند.

هاشمی زاده ادامه داد: این کتابخانه ها  شامل کتابخانه مرحوم سیدجواد افصح هجری، کتابخانه شهیدصفری زاده در لاهیجان، مجموعه حضرت علی اصغر(ع) در خنامان، شهیداسماعیل زاده در دقوق آباد نوق، کتابخانه های مرحوم محمدی نژاد در کشکوییه، مرحوم زارع در شریف آباد، شهیدعبداللهی در علی آباد شهید و کتابخانه جابربن حیان در سرچشمه است.

وی افزود: کتابخانه های عمومی نهادی شهرستان رفسنجان دارای بیش از ۱۳۶ هزار جلد کتاب و حدود ۳ هزار و ۷۰۰  نفر عضو است.

هاشمی زاده همچنین گفت: تعدادی کتابخانه ها توسط خیرین در رفسنجان احداث شده که خدمات مطالعاتی را ارائه می دهند و شامل کتابخانه های جوادالائمه، مرتضوی، احسایی و غیره است.  

پنج پانسیون مطالعاتی در رفسنجان فعالیت دارند

وی همچنین با اشاره به اینکه فضای پانسیون های مطالعاتی به گونه ای در نظر گرفته می شود که شرایط و محیط را برای داوطلبان کنکور در بهترین مکان ممکن فراهم سازد گفت: در رفسنجان پنج مورد پانسیون مطالعاتی به غیر از فضاهای کتابخانه ای راه اندازی شده که برای ادامه فعالیت مجوز آن ها در حال بروزرسانی است.

هاشمی زاده بیان کرد: یک مورد پانسیون نیز توسط بخش خصوصی در حال دریافت مجوز است تا فعالیت خود را آغاز کند؛ پانسیون ها سالن های مطالعاتی برای کنکوری ها و فضایی دارای استحکام بنا، وجود مشاور تحصیلی، آرامش و مجهز به سیستم های گرمایشی و سرمایشی هستند که بخش خصوصی با ارائه تقاضا به نهاد کتابخانه ها می تواند این فضا را راه اندازی کند.

وی افزود: مشاوره دقیق تحصیلی، استفاده بهتر از زمان و ایجاد عادت‌های خوب مطالعه از مزایای این مراکز برای جذب مخاطب از سوی گردانندگان پانسیون ها اعلام شده است.

هاشمی زاده از خیران و علاقه مندان احداث این فضاها در رفسنجان خواست با مراجعه به اداره کتابخانه های این شهرستان از دستورالعمل ها و شرایط فعالیت پانسیون مطلع شوند ضمن اینکه خیرین و علاقه مندان به هزینه کردن در زمینه ساخت کتابخانه، خرید و اهدا کتاب به کتابخانه ها می توانند از طریق ارتباط با اداره کتابخانه ها به شماره های ۳۴۲۶۶۳۶۳ و۳۴۲۶۶۳۶۴ و یا مراجعه از شرایط کار خیر آگاه شوند.

رفسنجان با جمعیت بیش از ۳۲۰ هزار نفر در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.




کمبود بیش از ۱۳ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای در رفسنجان احساس می شود

منبع: ایرنـا
? کمبود بیش از ۱۳ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای در رفسنجان احساس می شود