رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که کشور در مرحله انفجار انتظارات از دولت قرار دارد، گفت: قوانین مختلف، اختیارات و وظایف گسترده ای را برای شوراهای اسلامی تعریف کرده که با استفاده از این اختیارات می توان کارهای بزرگی را به سرانجام رساند. به گزارش فت فتو؛ یدالله موحد در […]
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که کشور در مرحله انفجار انتظارات از دولت قرار دارد، گفت: قوانین مختلف، اختیارات و وظایف گسترده ای را برای شوراهای اسلامی تعریف کرده که با استفاده از این اختیارات می توان کارهای بزرگی را به سرانجام رساند.
به گزارش فت فتو؛ یدالله موحد در نشست مشترک با رییس و اعضای شورای اسلامی شهرستان کرمان افزود: پیام و فلسفه وجودی شوراهای اسلام این است که حل مشکلات مردم بیشتر از آنکه به اراده سیاسی و حاکمیتی نیاز داشته باشد، محتاج مشارکت مردمی می باشد.
وی تصریح کرد: مدیریت محلی و شهری، امنیت پایدار، پیشگیری از وقوع جرم، شورای اسلامی و قوه قضاییه کلید واژه هایی هستند که رابطه معناداری بین آنها وجود دارد و رابطه بین این مفاهیم می تواند زمینه بهتری برای تعامل، هم افزایی و تامین اهداف مشترک بین نهاد مردمی عمومی شوراها و دستگاه حاکمیتی یعنی قوه قضاییه را فراهم سازد.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که در دنیا در سطوح محلی و روستایی، سیستم های مدیریتی تعریف شده است، ادامه داد: ساختار این سیستم ها شبیه شوراهای اسلامی شهر و روستا است و از این رو باید تاکید کرد که این سیستم ها به منظور کارآمد بودن باید مقتدر، مستقل و مردمی باشند.
موحد افزود:اقتدار به معنای فریاد زدن و اخلاق تند نیست، بلکه اقتدار این است که هر فردی در هر جایگاهی، چارچوب وظایف و اختیارات خود را بداند و آنها را به نحو احسن و اکمل اعمال کند.
وی با تاکید بر این مطلب که هفت اصل قانون اساسی اصولی سازی وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی را مورد توجه قرار داده است، ادامه داد: ماحصل اجرای کامل قوانین مربوط به شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ تامین امنیت اجتماعی مطلوب برای مردم خواهد بود که عنصر اصلی علقه مردم به محل زندگیشان خواهد بود.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ادامه داد: هر چه علاقه مردم به محل زندگی آنها افزایش یابد زمینه مشارکت آنها نیز در زمینه عمران و توسعه اقتصادی و اجتماعی، فرهنگی و سیاسی افزایش می یابدو یکی از مهمترین مولفه های این اقدام، داشتن شهر امن است.
رییس کل دادگستری استان کرمان به فرمایشات امام علی (ع) درباره امنیت اشاره و بیان کرد: ایشان فرموده اند: بدترین شهر (محل زندگی) شهری است که در آن امنیت در آن وجود نداشته باشد و همچنین در بیان دیگری تاکید داشته اند که هیچ نعمتی گواراتر از امنیت نیست و این موارد نشان می دهد که امنیت در حیات اجتماعی مردم تاثیر به سزایی دارد.
موحد تصریح کرد: امروز کشور ما در منطقه ای پر از التهاب و ناامنی قرار داد اما مردم به رغم همه مشکلات موجود، از امنیت موجود کشور بسیار رضایت دارند و قدردان هستند.
وی با اشاره به این مطلب کاهش آسیب پذیری جامعه در برابر جرم یکی از ابعاد امنیت به شمار می رود، تاکید کرد: هر چه بتوانیم جامعه را در مقابل جرم مقاوم تر کنیم، امنیت آن افزایش می یابد.
رییس کل دادگستری استان کرمان، ضمن بیان این مطلب که امنیت دو جنبه عینی (امنیت موجود) و ذهنی (احساس امنیت) دارد، تاکید کرد: پیشگیری از وقوع جرم وظیفه همگانی است و جنبه فرهنگی دارد و در این رابطه همه افراد مسئول هستند و باید در راستای پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی مشارکت داشته باشند.
موحد گفت: در حال حاضر بخش عمده ای از مردم انتظار دارند که امنیت توسط نیروی انتظامی و دستگاه قضایی محقق شود اما این رویکرد باید به سمت مردم محوری در توسعه امنیت تغییر یابد؛ پلیس و دستگاه قضایی نیز در کنار مردم هستند و در بعد نهایی به وظایف خود به بهترین شکل ممکن عمل خواهند کرد.
وی بر مشارکت همگانی در مسیر پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و ادامه داد: براساس بند ج ماده ۶۸ قانون شوراهای اسلامی، تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها نخستین وظیفه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
رییس کل دادگستری استان کرمان به تدوین میثاق نامه اولین گردهمایی شوراها، دهیاران و شهرداران استان کرمان توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: در پرتوی تعامل دستگاه قضایی و شوراهای اسلامی باید در چارچوب و بستر مناسبی برای حل و فصل مسائل و آسیب های اجتماعی اقدام شود زیرا حل مسائل اجتماعی با اقدامات برخوردی و انتظامی انجام نمی شود و باید با اقدامات وضعی و اجتماعی در این راستا حرکت کرد.
موحد تصریح کرد: در شرایط کنونی کشور باید سعی کنیم بار حاکمیت را کم کنیم زیرا بخش عمده ای از وقت و به دلیل شرایط درونی و بیرونی کشور به جای سیاست گذاری، صرف خدمات رسانی می شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان همچنین ایجاد واحدهای قضایی در بخش ها را مستلزم ایجاد واحدهای مرتبط و صدور مجوزهای لازم دانست.
رییس شورای اسلامی شهرستان کرمان نیز گفت: قوه قضاییه در نظام مقدس جمهوری یکی از ارکان مهم حاکمیت است و مردم از این سیستم اجرای عدالت را مطالبه دارند.
حجت الاسلام محمدعلی ربانی افزود: امروز قوه قضاییه در جایگاه بسیار خوبی قرار گرفته است و ملجاء و پناهگاه مظلومین در کشور به شمار می رود.
وی تاکید کرد: تحولات ایجاد در دوره جدید مدیریت قوه قضاییه مایه امید است و مردم نیز این تحول را به خوبی درک می کنند.
انتهای پیام
منبع: بــرنا ? کشور در مرحله انفجار انتظارات از دولت است
شرکت تندیس تجارت باختر با حضور در نهمین اجلاس استراتژی توسعه خدمات تولیدات و صادرات برترین شرکتهای ایران موفق به کسب نشان ملی اعتماد مشتریان در صنعت عمران و ساختمان کشور شد. به گزارش نذیر کرمان؛ در اجلاس اعتماد مشتریان که در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد، نشان ملی اعتماد به […]
نشست مشترک ویدیوکنفرانس شهرداری کرمان با شهرداری «نیژنی» کشور روسیه، بهمنظور فراهمآوردن زمینه خواهرخواندگی بین شهر کرمان و شهر «نیژنی»، برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان؛ در این نشست، مدیر ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کرمان، به شباهتهای این دو شهر در زمینه صنعت، گردشگری و آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: امیدورایم ارتباطات خوبی […]
استاندار کرمان، کانون وکلا را مستقلترین نهاد مدنی در ایران دانست و گفت: مسئولیت مشترک ما دفاع از حقوق مردم است. به گزارش نذیر کرمان؛ محمدعلی طالبی در مراسم افتتاح ساختمان جدید کانون وکلای دادگستری استان افزود: کانون وکلا را مستقلترین نهاد مدنی در ایران میدانیم، نهادی که در کنار خودمان یک مسئولیت مشترک را […]
شهردار کرمان گفت: از طرح المان یادمان حادثه تروریستی سال قبل گلزار شهدای کرمان همزمان با پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی رونمایی میشود. به گزارش نذیر کرمان؛ محسن تویسرکانی در دیدار اعضای انجمن مدیران خبرگزاریهای استان کرمان، با گرامیداشت هفته بسیج و یاد شهدای دوران دفاع مقدس و انقلاب، گفت: از طرح […]
هشت × 4 =