به گزارش گروه اقتصاد فت فتو، بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک در ۵ ماه منتهی به مرداد سال جاری در مجموع بیش از یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار برنج وارد کشور شده که بیشترین سهم در میان واردکنندگان به «هند» اختصاص داشته است. بازار برنج در دست هندیها؟ رصد دادههای اعلام شده […]
به گزارش گروه اقتصاد فت فتو، بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک در ۵ ماه منتهی به مرداد سال جاری در مجموع بیش از یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار برنج وارد کشور شده که بیشترین سهم در میان واردکنندگان به «هند» اختصاص داشته است.
بازار برنج در دست هندیها؟
رصد دادههای اعلام شده نشاندهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی برنج وارداتی مورد نیاز از پنج کشور «هند»، «پاکستان»، «تایلند»، «امارات متحده عربی»و «مناطق آزاد» وارد کشور شده است. «هند» در حالی صدرنشین واردات برنج به کشور در پنج ماه منتهی به مرداد نسبت به مدت مشابه سال قبل را به خود اختصاص داده است که چندی پیش بلومبرگ در گزارشی از کاهش سطح زیر کشت برنج هندی خبر داد و اعلام کرد که کاهش بارندگی در بخشهای از هند باعث شده که سطح زیر کشت برنج در این کشور به کمترین میزان در سه سال گذشته برسد.
خبر اعلام شده این نگرانی را به وجود آورد که با توجه به جنگ اوکراین و روسیه بازار مواد غذایی در دنیا به مشکل مواجه شود، اما گزارش منتشر شده نشان داد که «هند» همچنان بازار خود را حفظ کرده است.
بر اساس دادههای اعلام شده برنج وارد شده از سوی هند برابر با ۵۸۳ میلیون و ۶۱۰ هزار دلار بوده و با این شرایط این کشور همچنان توانسته بیشترین حجم صادرات در مدت زمان مورد بررسی را به خود اختصاص دهد.
رشد خرید از هند در حالی رقم خورده که همه ساله با شروع فصل برداشت و ممنوعیت واردات برنج شاهد کاهش برنج در این مدت بودیم، اما در سال جاری با توجه به لغو ممنوعیت واردات برنج در دوره برداشت و نبود محدودیت برای واردات برنج شاهد ورود بیش از یک میلیارد دلار برنج به کشور بودهایم.
در رتبه دوم واردکنندگان برنج هم «پاکستان» قرار دارد، بر اساس آمار در این مدت ۳۵۰ میلیون ۴۰۰ هزار دلار برنج از این کشور وارد ایران شده است.
به گفته دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در حال حاضر تقاضا در داخل کشور از برنج هندی به پاکستانی تغییر کرده به همین دلیل مصرف برنج هندی در کشور کاهش یافته است؛ دلیل این اتفاق هم شباهت برنج پاکستانی به برنج ایرانی به لحاظ پخت است با این تفاوت که برنج پاکستانی یک سوم قیمت برنج ایرانی در بازار عرضه میشود. اما دلیل اینکه همچنان برنج هندی بیشترین سهم را در میان برنجهای وارداتی داشته به دلیل قیمت این مدل برنج بوده است.
مجموع واردات برنج از «تایلند» هم در این مدت برابر با ۷۹ میلیون و ۷۷۰ هزار دلار بوده که با این شرایط این کشور در رتبه سوم واردکنندگان برنج قرار گرفته است.
در میان کشورهای صادرکننده برنج به ایران «امارات متحده عربی» هم دیده میشود بر اساس آمار اعلام شده ۶۰ میلیون و ۹۵۰ هزار دلار بوده و از مناطق آزاد هم در این بازه زمانی ۲۱ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار برنج وارد کشور شده است.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? کدام کشورها به ایران برنج صادر کردند؟
به گزارش نذیر کرمان، آیین نکوداشت شمسالسادات زاهدی چهره علمی و فاخر کشور با حضور علی یعقوبیپور فرماندار شهرستان سیرجان، حسن داناییفرد مدرس و عضو هیئت علمی دانشکده تربیت مدرس تهران، استادان و دانشجویان در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان برگزار شد. زاهدی چهره علمی و فاخر کشور در این آیین یادآور شد: […]
به گزارش نذیر کرمان، سومین جشنواره ملی سروقامتان از سری برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در استان کرمان ۱۳ تا ۱۹ بهمن در رفسنجان برگزار میشود. جزئیاتی از نحوه حضور دانشآموزان در این جشنواره را در ویدئوی زیر ببینید. دانلود فیلم اصلی کد ویدیو نخستین و دومین جشنواره سراسری دانشآموزی سروقامتان […]
به گزارش نذیر کرمان، مسابقات کاراته انتخابی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با شور و هیجان زیادی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان برگزار شد. این دوره از مسابقات که با حضور تیمهای قوی از واحدهای کرمان، سیرجان، رفسنجان و جیرفت انجام گرفت به محلی برای نمایش استعدادهای ورزشی دانشجویان این استان تبدیل […]
به گزارش نذیر کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با شرکتهای دانشبنیان سرای نوآوری «فولاد، زنجیره تأمین و صنایع وابسته» خود در نمایشگاه نهضت تولید در معدن، صنایع معدنی و زنجیره فولاد و مس در سبرجان حضور فعال داشت. در این نمایشگاه بیش از ۶۰ شرکت صنعتی و معدنی حضور داشتند و میتوان از غرفههای […]
شش − = 4