نذیر کرمان – گروه فرهنگوهنر: کتاب «روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان» به قلم مهرنوش ترابی پاریزی و نشر الفبان منتشر و در کرمان رونمایی شد. این مراسم،شامگاه چهارشنبه پنجم دیماه در کتابخانه ملی کرمان با حضور محمدعلی گلابزاده،لیلا راهدار،مجتبا شول افشارزاده و جمعی از علاقمندان فرهنگ و ادبیات برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان به نقل […]
نذیر کرمان – گروه فرهنگوهنر: کتاب «روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان» به قلم مهرنوش ترابی پاریزی و نشر الفبان منتشر و در کرمان رونمایی شد. این مراسم،شامگاه چهارشنبه پنجم دیماه در کتابخانه ملی کرمان با حضور محمدعلی گلابزاده،لیلا راهدار،مجتبا شول افشارزاده و جمعی از علاقمندان فرهنگ و ادبیات برگزار شد.
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایبنا،در این مراسم محمدعلی گلابزاده با اشاره به اهمیت افسانهها در زنده ماندن زبان،گویش و فرهنگ مردم،این اثر را کوشش موثری در تدوام این راه دانست.
لیلا راهدار نویسنده و پژوهشگر نیز افسانهها را تاریخ شفاهیای دانست که توسط مردم نقل میشوند. راهدار در ادامه،تحلیل قصههای این کتاب را مبتنی بر عناصر قصه و داستان،حضور زن،زیستبوم،فرهنگ،مردمشناسی،پوشاک مردم و روایت برا ی کودکان عنوان کرد. وی استفاده از منابع متعدد معتبر در قصهپژوهی،فراوانی نمونهها،تمثیلها و استنتاجها و مقایسههای تطبیقی با ارائة جداول تفکیکی را از دیگر خصوصیات مهم کتاب روایتشناسی افسانههای شفاهی بیان کرد.
همچنین مجتبی شول افشارزاده نویسنده و پژوهشگر فرهنگ مردم،یکی از ویژگیهای بارز این کتاب را بررسی کاملی از همة روایتهای کشور،پیرامون قصههای مورد پژوهش در این اثر ذکر کرد.
مهرنوش ترابی نویسنده کتاب روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان،در مورد شکلگیری ساختار کتاب بر مبنای روایتشناسی روایتهای متعدد از قصههای شفاهی کودکان توضیحاتی داد.
برپایه این گزارش،کتاب روایتشناسی افسانههای پژوهشی کودکان مشتمل بر تحلیل روایتشناختی سه قصۀ «خاله سوسکه»،«بز زنگولهپا» و «کک به تنور» است که به بررسی عناصر قصه و مقایسۀ روایتهای شهرهای مختلف ایران تا روایت کابل در افغانستان از هر قصه میپردازد.
در بخشی از این کتاب آمده است:«… خالهسوسکه برخلاف عرف جامعه از خانه بیرون میرود بعد از سؤال و جواب با دیگر شخصیّتها مشخص میکند فقط پول برای مرد خوب نیست و باید مروت هم داشته باشد. در آخر با آقاموشه ازدواج میکند و برخلاف نظام مردسالاری آن زمان (قاجار) آقاموشه برای خالهسوسکه غذا درست میکند و در پایانِ بعضی روایات (صبحی) آقاموشه،خالهسوسکه را کول میکند و میبرد خانه که میتوان گفت از جایگاههای زنانگی و مردانگی فاصله میگیرد. خالهسوسکه دختری است با اعتمادبهنفس که با استفاده از جوابهای دندانشکن از اهانت دیگران نسبت به خودش جلوگیری میکند…»
کتاب روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان با عنوان فرعی تحلیل قصههای «خاله سوسکه»،«بز زنگولهپا» و «کک به تنور» در ۱۷۶ صفحه به تازگی توسط نشر الفبان راهی بازار نشر شده است.
منبع:خبر کرمان ?کتاب «روایتشناسی افسانههای شفاهی کودکان» رونمایی شد :اخبار استان کرمان – فرهنگ
سومین روز ماه رجب سالروز شهادت امام هادی علیهالسلام است و هرساله به این مناسبت هیئتها، اماکن متبرکه و مساجد مجالس عزاداری برپا میکنند. به گزارش فت فتو، سومین روز ماه رجب سالروز شهادت امام هادی علیهالسلام است؛ هرساله به این مناسبت هیئتها، اماکن متبرکه و مساجد مجالس عزاداری برپا میکنند. برنامه هیئت به شرح […]
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان کرمان گفت: به مناسبت هفته مقاومت، پویش «ققنوس» با موضوع مقاومت، ایثار و شهادت برگزار میشود. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی؛ نجمه موسیپور در تشریح این خبر اظهار کرد: این پویش همراه با اهدای جوایز ارزنده به برگزیدگان و انتشار آثار برگزیده […]
نذیر کرمان – گروه فرهنگوهنر: نادره رضایی،معاون امور هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیشنهاد شورای سیاستگذاری،فواد توحیدی را به عنوان دبیر هفدهمین دورۀ جشنواره موسیقی نواحی انتخاب کرد. فواد توحیدی از فعالان موسیقی نواحی کرمان است و آثار پژوهشی در این حوزه منتشر کرده است. به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا،در […]
فرمانده انتظامی بم گفت: ماموران پلیس مبارزه با قاچاق کالا با شناسایی دو محل دپوی سوخت قاچاق در یکی از روستاهای جاده «بم-کرمان» را کشف کردند. به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «نذیر کرمان» به نقل از خبرگزاری پلیس؛ عزتالله عبدلینسب گفت: در راستای مطالبات مردمی و برخورد با قاچاقچیان سوخت و سرمایههای ملی، ماموران پلیس […]
× = fifty four