کاهش ۳۰ درصدی برنج طارم نسبت به سال گذشته | اخبار اقتصادی کرمان

نذیر کرمان – گروه اقتصاد: عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه شرایط جوی نامناسب وضعیت تولید برنج را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد،گفت:«هر ساله زمین‌ها کوچک‌تر و کشت محصول کم‌تر می‌شود و در سال جاری نیز با کاهش ۳۰ درصدی محصول طارم مواجهیم». سید‌تقی جعفریان با تاکید بر این‌که هیچ […]

نذیر کرمان – گروه اقتصاد: عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه شرایط جوی نامناسب وضعیت تولید برنج را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد،گفت:«هر ساله زمین‌ها کوچک‌تر و کشت محصول کم‌تر می‌شود و در سال جاری نیز با کاهش ۳۰ درصدی محصول طارم مواجهیم».

سیدتقی جعفریان با تاکید بر این‌که هیچ آمار دقیقی از میزان تولید برنج در کشور وجود ندارد،افزود:«سال قبل برنج کهنه در انبارها انباشت شده بود که همه طی سال گذشته مصرف شد و شرکت‌ها پاکسازی کردند؛ اما امسال ذخیرۀ برنج کهنۀ سال گذشته را نداریم و برنج تازۀ سال جدید درآمده و کسری محصول داریم. اگر سال گذشته کسری محصول نداشتیم الان ۴۰ درصد برنج کهنۀ ذخیره شده را داشتیم و این می‌توانست بازار را متعادل کند اما امسال به دلیل اینکه کسری داریم و این ۴۰ درصد ذخیره را نیز نداریم،برنج طارم دچار افزایش قیمت خواهد شد».

به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا،وی دربارۀ آمار موجود در زمینۀ تولید و برداشت برنج ایرانی اظهار کرد:«هیچ آمار دقیقی از میزان تولید برنج در کشور وجود ندارد. تاکنون بارها اعلام کرده‌ایم که به آمار دقیقی نیاز داریم. به کرات اعتراض کرده‌ایم که میزان تولید را اعلام کنند که واردکنندگان از آن اطلاع داشته باشند و دولت نیز دربارۀ وضعت برنج کشور اطلاعات کامل داشته باشد؛ اما هیچکس هیچ اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد».

جعفریان افزود:میزان تولیدی که اعلام می‌شود اصلا درست نیست. آمار غلط ارائه می‌شود از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و … آمار ارائه می‌شود که هیچ کدام صحت ندارند. هر ساله زمین‌های زیرکشت برنج کوچک و کوچک‌تر و تغییر کاربری داده می‌شوند. در سال جاری نیز با توجه به شرایط جوی کسری محصول داریم».

 

کسری ۳۰ درصدی محصول طارم نسبت به سال گذشته

وی درباره تاثیر بارندگی‌هایی که در شمال کشور رخ داده بر تولید برنج توضیح داد:«در صورتی که شرایط جوی نامناسب باشد،وضعیت برنج نیز به هم می‌ریزد. در سال جاری در حوزۀ برنج طارم حدود ۳۰ درصد کسری تولید داریم».

عضو انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج ایران با تاکید بر تغییر کاربری بسیاری از زمین‌های کشاورزی اظهار کرد:«بسیاری از افراد زمین‌های خود را از برنج تغییر کاربری داده‌اند و به دنبال واردات صیفی‌جات و مرکبات هستند چراکه درآمد بیشتری نسبت به برنج دارد و در این کسری آب دیگر کاشت برنج برای آن‌ها صرفه ندارد».

وی تاکید کرد:«اینکه بسیاری آمار درست ارائه نمی‌دهند به دلیل این است که کشاورزان و تولیدکنندگان می‌خواهند محصول خود را همچون زعفران و پسته بفروشند؛ اما قانون اجازه نمی‌دهد که مردم گرسنه بمانند و با این امر موافقت نمی‌کند و این یکی از مشکلات مردم شمال کشور با دولتمردان است. قانون اجازه نمی‌دهد و دولت نیز از طریق واردات نیاز مردم را تامین می‌کند».

 

هر سال زمین‌ها کوچک‌تر و تولیدات کمتر می‌شوند

وی اضافه کرد:«دولت هم حق دارد. یا باید بگوید که با توجه به اینکه برنج پرآب‌بر است به صرفه نیست،تولید برنج را قطع کند وبه‌صورت مستقیم وارد شود و یا نه باید بکاریم و با قیمت بالا بفروشیم که چالش اصلی همین است چراکه هر سال شرایط نسبت به سال قبل بدتر می‌شود. مردم گرفتارتر می‌شوند و قدرت خریدشان کاهش می‌یابد و از طرفی نیز زمین‌های ما کوچک‌تر و میزان تولیدات کاهش می‌یابد».

جعفریان ادامه داد:«به دلیل اینکه زمین‌ها گران شده‌اند تا دو یا سه سال دیگر،کسی برنج نمی‌کارد و این محصول تمام می‌شود. گرفتاری ما تماما این است که آمار درستی نداریم. با مسئولین صحبتی داشتیم که از طریق ماهواره آمار بگیرند که چقدر زمین کشت شده است؟ به راحتی می‌توانند این آمار را به دست بیاورند اما نمی‌دانم چرا این کار را نمی‌کنند؟».

 

حذف برنج از سفره مردم

وی افزود:«درست است که برنج چندان قیمتی ندارد اما کم کم در حال حذف شدن از سفره مردم است. دیگر همچون گذشته نیز بازار ندارد و امسال ما بدترین رکود را تجربه می‌کنیم. سال گذشته مشکلاتی دیگر داشتیم و مردم نمی‌فروختند و بازار رکود کرد تا شرکت‌ها کمک کردند و بارها را جمع کردند. در حال حاضر نیز شرکت‌ها می‌توانند کمک کنند و خریداری کنند اما قیمت در بازار این ظرفیت را ندارد که شرکت‌ها ورود کنند».

رئیس هیئت مدیره کارخانجات تولید برنج شمال کشور با اشاره به کمبود نقدینگی در کشور گفت:«تمام مشکلات دست به دست هم داده‌اند و برنج را دچار مشکلات کرده‌اند. برنج دیگر خریدار ندارد. در حال حاضر بدترین وضعیت را در برنج داریم». /پ




کاهش ۳۰ درصدی برنج طارم نسبت به سال گذشته

منبع:خبر کرمان
?کاهش ۳۰ درصدی برنج طارم نسبت به سال گذشته :اخبار استان کرمان – اقتصادی