به گزارش فت فتو؛ محمدرضا عامری در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: مراحل ثبت ملی عمارت چوگان کرمان واقع در این شهر با پیگیری این هیات و همکاری میراث فرهنگی در مراحل پایانی قرار دارد. او افزود: مکاتبات اداری صدور مجوزهای آن انجام شده و نامه آن را گرفتهایم تا این عمارت طی چندماه […]
به گزارش فت فتو؛ محمدرضا عامری در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: مراحل ثبت ملی عمارت چوگان کرمان واقع در این شهر با پیگیری این هیات و همکاری میراث فرهنگی در مراحل پایانی قرار دارد.
او افزود: مکاتبات اداری صدور مجوزهای آن انجام شده و نامه آن را گرفتهایم تا این عمارت طی چندماه آینده به ثبت ملی برسد و در ادامه بتواند جذابیتی برای گردشگری کرمان نیز باشد.
عامری اظهار داشت: این عمارت به علت قرار گرفتن در مناطق مسکونی در حال تخریب بود اما هدف ما این است که پس از ثبت ملی، آن را به موزه ورزش کرمان تبدیل کنیم زیرا این عمارت ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به موزه را دارد.
متولی ورزش چوگان استان کرمان با بیان اینکه این هیات پنج سال است که آغاز به کار کرده گفت: تلاش های لازم در این سال ها برای تشکیل هیات چوگان استان و ساخت باشگاه بخش خصوصی انجام شده، زیرا هرچند این رشته ورزشی، ایرانی است اما همواره غریب بوده و مردم با آن آشنایی کافی ندارند.
او ادامه داد: چوگان تنها ورزشی است که در میراث معنوی یونسکو ثبت شده و ما آنقدر جذابیت ایجاد می کنیم که از شهرهای دیگر برای این ورزش به کرمان بیایند و زیرساختها را در تحقق این هدف فراهم میآوریم.
عامری عنوان کرد: در این زمینه فاز نخست مجتمع گردشگری ورزشی چوگان پاز با ساخت اصطبل، رستوران، کافی شاپ و هتل مراحل پایانی خود را می گذراند.
او اضافه کرد: هیات چوگان استان کرمان در حالی که کرمان در این رشته پیشینه تاریخی بیشتری نسبت به سایر استان ها دارد، در حوزه فرهنگ سازی چوگان بیشترین فعالیت را داشته است.
این مقام مسئول افزود: این هیات در ساخت اِلِمانها(نشانه ها)، آموزش و نقاشی مرتبط با چوگان فعالیت فرهنگ سازی خود را آغاز کرده و اقدامات چاپ یک کتاب انجام شده؛ همچنین ابتدای محور گردشگری هفت باغ شهر کرمان یک پارک به نام چوگان نامگذاری شده است.
عامری یادآور شد: بسیاری از استان ها با وجود داشتن تیم، زمین استانداردی برای این ورزش ندارند اما ما در ابتدای کار زمین استاندارد را در کرمان به عنوان سومین استان راه اندازی می کنیم.
رییس هیات چوگان استان کرمان با اشاره به اینکه نشانه هایی از این ورزش در حفاری های کُنارصندل جیرفت مربوط به هزاره سوم ق.م یافت شده است گفت: چوگان اولین بازی گروهی جهان است که توسط ایرانیان ابداع شده اما تاریخ دقیق آن مشخص نیست و یافته های جدید نشان می دهد که این ورزش از استان کرمان آغاز شده است.
او افزود: آنچه تا این لحظه به اثبات رسیده این است که این بازی در دوره هخامنشی به عنوان بازی شاهان و بزرگان مرسوم بوده و در جشن ها به کار رفته است.
عامری تصریح کرد: چوگان در شاهنامه فردوسی نیز آمده و نبردی در این میان بین سیاوش و تورانیان شکل گرفته که نشان می دهد این ورزش در ابتدا نوعی رزم تلقی میشده و کارنامه غنی در استان کرمان دارد.
این مسئول افزود: در واقع آثار معروف به کارنامه اردشیر بابکان باعث شد که این رشته در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به نام ایران ثبت شود.
رئیس هیات چوگان استان کرمان با بیان اینکه تنها دیوار نگاره چوگان را در کاروانسرای گنجعلیخان کرمان مشاهده می کنیم اظهارداشت: زمین چوگان به اندازه میدان گنجعلیخان است و گوی های پارچه ای در این منطقه کشف و ثبت شده که این گوی ها نیز برای ثبت این ورزش به سازمان میراث فرهنگی یونسکو ارایه شد و نشان داد که این بازی علاوه بر ریشه تاریخی در ایران در طول سال ها بازی میشده و کرمان حتی در اواخر قاجاریه این ورزش را داشته است.
او ادامه داد: ورزش چوگان در روز ۱۶ آذرماه سال ۹۶ در فهرست میراث ناملموس یونسکو به نام ایران ثبت شده که جای تبریک به همه ملت ایران را دارد.
عامری یادآور شد: همایش آموزشی چوگان با ۱۰ کمیته زیرمجموعه روز جمعه ۱۶ آذرماه در کرمان برگزار می شود؛ این هیات اکنون در چهار شهرستان فعال شده اما درصددیم که این ورزش را گسترش دهیم و باشگاه چوگان استان را راه اندازی کنیم.
او هدف از برگزاری همایش آموزشی چوگان را با بخش های مختلف فرهنگی، تاریخی، فنی و ورزشی، معرفی ورزش چوگان در استان کرمان بیان و اعلام کرد: این همایش در گام نخست با شرکت کنندگانی از چهار شهر کرمان، سیرجان، رفسنجان و زرند برگزار می شود و در برگزاری آن سعی شده علاقه مندان این ورزش جذب و استعدادیابی نیز در آن گنجانده شود.
دبیر هیات چوگان استان کرمان نیز در این نشست عنوان کرد: ۲۱ هکتار زمین در محل کمربندی امام رضا(ع) برای دهکده ورزشی گردشگری چوگان پاژ اختصاص یافت و فاز یک این پروژه در ۲ هکتار با ساخت هتل، مهمانسرا و اصطبل اسب در مراحل پایانی قرار گرفته که بزودی آماده افتتاح خواهد شد.
رضا شاهمحمدی افزود: اکنون زمینی به منظور ترویج ورزش باستانی چوگان، به این کار اختصاص داده شده و حتا به آنجا اسب انتقال داده ایم.
دبیر هیات چوگان استان کرمان همچنین با اشاره به پیشینه چوگان در استان کرمان گفت: روز یک خردادماه را به عنوان روز چوگان کرمان نامگذاری کردیم و اول خرداد ۱۴۰۲ افتتاح نخستین باشگاه کرمان و برگزاری مسابقات کشوری را در این استان خواهیم داشت.
او خاطرنشان کرد: این بازی با تیمهای ۶ نفره برگزار می شود که چهار بازیکن به صورت مستقیم در زمین حضور دارند و تعویض در این مسابقه آزاد است؛ همچنین ۶ چوکه(نیمه) دارد اما برای کاهش هزینه و اینکه هر تیم حداقل به ۳۶ اسب نیاز دارد، معمولا به صورت چهار چوکه برگزار می شود.
شاهمحمدی افزود: مهارت اسبها در این ورزش مهم است ضمن آنکه سرعت عمل افراد نیز بسیار تاثیر دارد.
دبیر هیات چوگان استان کرمان گفت: چوگان به زیرساخت های مناسب از جمله زمین بزرگ، اسب و تجهیزات نیاز دارد که بتازگی این موارد در کرمان مهیا شده و علاقه مندان نیز طی ۲ دوره به تهران اعزام شده اند تا آموزش های لازم را فرابگیرند.
او ادامه داد: کارگاه نمادین چوگان را سال گذشته با هدف استعدادیابی برگزار کردیم و عده ای نیز جذب این رشته ورزشی شدند.
شاه محمدی افزود: چوگان اکنون در ۸۰ کشور جهان فعال است و فدراسیون جهانی دارد؛ شرکت های مهم جهان چوگان بازی می کنند و یکی از جذابترین بازی ها تلقی می شود.
او ابراز داشت: اکنون ایران با برگزاری چهار جام مقطعی به صورت فصلی به این رقابت می پردازد و ما نیز در حال برنامه ریزی برای دریافت میزبانی کشوری این مسابقات در روز یکم خرداد سال آینده در کرمان هستیم.
مدیر روابط عمومی هیات چوگان استان کرمان نیز در این نشست گفت: به دنبال این هستیم با استفاده از این همایش افراد علاقهمند را به تیم چوگان استان جذب کنیم و یک تیم خوب و قوی را در استان تشکیل دهیم.
قنبری درباره سابقه این ورزش در ایران گفت: این رشته به صورت مقطعی در سال به صورت ۴ جام بهطور فصلی اجرا میشود و هر بار یک استان میزبان میشوند.
او در ادامه با بیان اینکه استان تهران و البرز تنها استانهایی هستند که زمین مناسب و خوبی برای چوگان دارند گفت: ما در کرمان با همت آقای عامری در تلاش هستیم به عنوان سومین استان زیرساختهای لازم را فراهم کنیم تا در چوگان حرفی برای گفتن داشته باشیم.
انتهای پیام
نتیجه بر اساس ۰ رای موافق و ۰ رای مخالف
منبع: بــرنا ? همایش آموزشی چوگان، ۱۶ آذر ماه برگزار میشود
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان ضمن تشریح جزئیات طرح انتقال آب از دریای عمان به جنوب استان کرمان، گفت: هزینه اجرای این پروژه بزرگ حدود ۱۰۰ همت برآورد شده است که به دلیل محدودیتهای مالی دولتی، نیازمند جذب سرمایهگذار بخش خصوصی شامل صنایع و معادن میباشد. به گزارش نذیر کرمان؛ حمید علیدادی سلیمانی در این […]
تصاویری از مضجع مطهر حاج قاسم و شهید پورجعفری را در روز میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر ببینید. به گزارش نذیر کرمان؛ مرقد حاج قاسم در روز میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع) و روز پدر گلافشانی شده و پذیرای مهمانان این اسطوره مقاومت است.
نویسنده: سید محمد حسینینژاد در دیداری که به تازگی میان علی حدادی، نماینده مردم البرز در مجلس شورای اسلامی، و مرتضی اعلمی، مدیرعامل سازمان اتکا، برگزار شد، ابعاد مختلف همکاریها و ظرفیتهای استان البرز برای حضور پرقدرت سازمان اتکا در عرصههای اقتصادی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این دیدار نشاندهنده عزم جدی برای […]
رییس و نایب رییس گروه صنعتی پویان در پیامهایی جداگانه فرا رسیدن ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر را تبریک گفتند. به گزارش نذیر کرمان؛ علیرضا پویان رییس و حسین پویان نایب رییس گروه صنعتی پویان در پیامهایی جداگانه برا رسیدن ولادت مولای متقیان حضرت علی (ع) و روز مرد و پدر را تبریک […]
5 − = 4