نوعی پس‌روی در صنعتی شدن ایران داریم

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت:«اولین مشکل کشور در نگاه ملی،صنعتی نشدن ایران است با وجود این‌که ایران همزمان با کشورهای ژاپن،کره جنوبی و چین درصدد صنعتی شدن بوده اما حداکثر به کارخانه‌داری و بنگاه‌داری کشیده شده است». محسن رضایی افزود:«خیلی‌ها فکر می‌کنند کارخانه‌داری یعنی صنعتی شدن،در حالی که این موضوع،قدم نخست در […]

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت:«اولین مشکل کشور در نگاه ملی،صنعتی نشدن ایران است با وجود این‌که ایران همزمان با کشورهای ژاپن،کره جنوبی و چین درصدد صنعتی شدن بوده اما حداکثر به کارخانه‌داری و بنگاه‌داری کشیده شده است».

محسن رضایی افزود:«خیلی‌ها فکر می‌کنند کارخانهداری یعنی صنعتی شدن،در حالی که این موضوع،قدم نخست در این حوزه است که در آن هم درجا زده‌ایم،بیش از ۸۰ سال است کارخانه و بنگاه می‌سازیم،بسیاری از افراد خیلی برجستۀ تجاری ما از دست رفته‌اند ولی امتداد پیدا نکرده است،بسیاری از بنگاه‌های بزرگ ایجاد شدند،پیشرفت‌هایی داشتند اما خیلی زود سیر نزولی ‌آ‌ن‌ها شروع شد و از بین رفتند که این موضوع علامت صنعتی نشدن ایران است».

وی ادامه داد:«بیشتر مدیران،صنعتی شدن را در وزارت صمت می‌بینند در حالی که امروز کشاورزی،پزشکی،سلامت و محیط زیست صنعتی داریم و صنعت هم وارد نسل پنجم شده است».

رضایی خاطرنشان کرد:«نخستین مرحلۀ صنعتی شدن یعنی تولید مواد خام به‌صورت صنعتی و فروش همان مواد خام است و بعد از آن ابزار و قطعه‌سازی قرار دارد و بعد از آن ماشینآلات و محصولات صنعتی است. اکنون دانش در حال صنعتی شدن است و ما درحال درجا زدن هستیم و نوعی پس‌روی در صنعتی شدن ایران داریم. این تنها وظیفۀ دولت و مجلس نیست بلکه کارآفرینان و نخبگان ما باید فکری اساسی در این حوزه بیندیشند».

وی گفت:«اگر بهره‌وری را بالا نبریم و تکامل مراحل صنعتی شدن را طی نکنیم،هیچ زمانی نمی‌توانیم حتی از همسایگان خود جلو بزنیم».

به گزارش خبرنگار فردای‌کرمان،رضایی صبح پنج‌شنبه چهارم خردادماه در شورای‌گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با موضوع بررسی موانع و مشکلات افزایش تولید برگزار شد،با بیان این‌که فقط در یک مورد این اتفاق افتاد و آن صنعتی شدن صنایع دفاعی ایران است،اظهار کرد:«صنایع دفاعی ایران با سرعت بسیار زیادی مسیر صنعتی شدن را طی می‌کند و با صنعتی شدن صنایع نظامی کاری کردیم که قدرت‌های بزرگ از ما ترس دارند».

وی تاکید کرد:«نباید بگذاریم کشورهای اطراف در صنعتی شدن از ما سبقت بگیرند زیرا ایران همیشه مهد علم،فکر،فرهنگ و تمدن بوده است».

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان این‌که از فعالان اقتصادی می‌خواهیم دربارۀ ساختار بودجه نظر خود را اعلام کنند،افزود:«لایحۀ بودجه توسط دولت تنظیم می‌شود،به مجلس می‌رود و تصویب می‌شود اما بعد از آن‌که به دولت می‌آید به دلیل کمبود منابع،نظر مجلس هم تغییر می‌کند،پس باید تحولی در ساختار بودجه کشور ایجاد شود و شما اگر نظراتی دارید از طریق آقای دکتر پورابراهیمی مطرح کنید».

وی یادآور شد:«موضوع دیگر تحول در نظام بانکی کشور است که یک مسألۀ بسیار کلیدی و ریشه‌ای است. در مسأله بانک‌ها اگر امروز هم تحریم‌ها کامل برداشته شود،بعید می‌دانم بانکی از خارج با بانک‌های ما کار کند،زیرا صورتحساب‌ها،استاندارد‌ها و شاخص‌های آن‌ها آمادگی لازم برای معاملات بزرگ ۲۰ میلیارد دلاری را ندارد و حداکثر در حد چند میلیون دلار ممکن است با بانک‌های ما کار کنند که این باید متحول شود».

رضایی ادامه داد:«موضوع سوم سرمایه‌گذاری،تولید و اشتغال است که آن را در سطح کلان پیگیری می‌کنیم و این سه سند راهبردی به تایید رهبر انقلاب خواهد رسید تا با تغییر دولت‌ها و مجالس،این سندها تغییر نکند».

وی بیان کرد:«اگر بخشنامه‌ها چارچوب محکمی داشته باشد،نه مجلس،قانونی خلاف آن قانون می‌نویسد و نه وزرا می‌توانند آن را تغییر دهند».

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور افزود:«تلاش داریم تحولات و اصلاحات اقتصادی عمیقی در کشور آغاز شود اما مشکل فشارهای اجتماعی را داریم و شکل‌گیری این تحولات،صبر و حوصله می‌خواهد».

وی خاطرنشان کرد:«با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فضاسازی گسترده‌ای شد و برخی از دوستان ما دل‌شان لرزید و مقداری کار را متوقف کردند که به نظر من باید این تحولات را سریع ادامه دهیم و به گذشته برنگردیم».

رضایی گفت:«مسألۀ دیگر اقدامات نمایشی است که از یکصد سال پیش به کشور وارد شده و برای این اقدامات نمایشی،کف و سوت و هورا می‌کشند و در مقابل اقدامات تحول‌آمیزی که ممکن است مقداری درد داشته باشد اما گشایشی بزرگ دارد،همه فشار وارد می‌کنند».

وی با بیان این‌که باید صادقانه با مردم حرف بزنیم و مسائل را مطرح کنیم،اضافه کرد:«مردم باید با تمام قدرت مثل دوران جنگ و انقلاب به صحنه بیایند و مسائل را حل و فصل کنند».

رضایی افزود:«یکی از اقدامات جراحی‌های اقتصادی این است که اختیارات اجرایی را از وزارتخانه‌ها بگیریم و به استان‌ها بدهیم،برخی مخالف ایدۀ ما در ایالت‌ها اقتصادی هستند،اشکال ندارد،یک پله پایین‌تر بیایید و به استان‌ها تفویض اختیار کنید».

وی تاکید کرد:«ایران باید گام‌های صنعتی شدن را به معنای واقعی صنعتی شدن،نه کارخانه‌داری،با سرعت بیشتری بردارد». /پ

 

 




نوعی پس‌روی در صنعتی شدن ایران داریم

منبع:خبر کرمان
?

نوعی پس‌روی در صنعتی شدن ایران داریم

:اخبار استان کرمان – اقتصادی