نقش احزاب و نخبگان در ایجاد «وحدت ملی»/ راهکار مقابله با «عوامل شکاف» چیست؟

گروه سیاست فت فتو – م. کریمی: خواست دشمن ایجاد التهاب درون جامعه است و از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدف خود استفاده می‌کند. چنانچه رهبر معظم انقلاب مقصود و هدف دشمن را چنین بیان کرده که دشمن می‌خواهد امنیّت را از بین ببرد؛ می‌خواهد همین نقطه‌ی قوّت واضح را از جمهوری اسلامی بگیرد؛ […]

گروه سیاست فت فتو م. کریمی: خواست دشمن ایجاد التهاب درون جامعه است و از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدف خود استفاده می‌کند. چنانچه رهبر معظم انقلاب مقصود و هدف دشمن را چنین بیان کرده که دشمن می‌خواهد امنیّت را از بین ببرد؛ می‌خواهد همین نقطه‌ی قوّت واضح را از جمهوری اسلامی بگیرد؛ لذا با این‌ها (نیرو‌های حافظ امنیت) خیلی دشمنند.

در همین راستا راهکاری که ایشان بیان می‌دارند، اینگونه است: آنچه که من، امروز برای کشورمان مثل گذشته از همه چیز لازمتر میدانم، وحدت کلمه‌ی آحاد ملت و وحدت کلمه‌ی نخبگان و مسئولان در مبانی اصولی است. یکی از چیزهائی که برای کشور ما حقیقتاً مهم است این است که مردم احساس امنیت سیاسی و روانی بکنند؛ فضای روانی جامعه دچار التهاب نباشد. سعی میکنند التهاب‌آفرینی کنند؛ این هست. این، جزو سیاست‌های مخالفان نظام جمهوری اسلامی است. البته خود ما هم گاهی اوقات، نادانسته این التهاب‌ها را افزایش میدهیم و من نگرانی‌ام از این نیست که حرفی زده شود، از کسی انتقاد شود؛ نه. یک نفر انتقاد میکند، یک نفر هم جواب میدهد. نگرانی من از رائج شدنِ اخلاق بی‌انصافی در جامعه است. 

اهمیت وحدت و اتحاد ملی برای هر جامعه‌ای لازم و ضروری می‌باشد چراکه بقا و حیات حکومت‌ها و ملت‌ها درگرو وحدت آحاد و اقشار جامعه با یکدیگر است. 

وحدت و انسجام ملی به معنی موافقت و رضایت عموم مردم و اعضای یک جامعه با وجود تفاوت‌ها در زبان، نژاد، احزاب، آئین‌ها و رسوم مختلف در یک مورد و موضوع مشخص می‌باشد و زمانی به وجود می‌آید که اعضای یک جامعه از لحاظ فهم و درک به سطحی از تفاهم متقابل و وفاق جمعی در مسائل و امور مدیریتی رسیده باشند. باید توجه کرد که عدم وحدت ملی در آحاد جامعه آسیب‌های بی‌شماری را در پی خواهد داشت که این آسیب‌ها در موقعیت‌های مختلفی از جامعه به صورت‌های گوناگونی ظهور و بروز پیدا می‌کنند.

از جمله این «آسیب‌ها» می‌توان به خود مداری، عدم تحمل، بی اعتمادی، عدم شور و مشورت، قانون گریزی اشاره کرد. آسیب‌هایی که با کمی دقت و رصد جامعه کنونی ایران می‌توان رد پای آن‌ها را کم وبیش دید.

باید دانست همان گونه که بار‌ها در سخنان بزرگان انقلاب اسلامی شنیده‌ایم یکی از رموز پیروزی انقلاب ایران بعد از داشتن انگیزه‌ی الهی، وحدت آحاد مردم بوده و است. حفظ وحدت برای مقابله با نقشه‌های شوم و تفرقه افکن دشمنان لازم و ضروری می‌باشد.

همیشه در طول تاریخ اقشار مختلف در جامعه درمواردی با هم اختلاف سلیقه داشته اند، این موضوع هم اکنون هم مطرح است. باید دقت کرد که دشمن فریبکار از این اختلاف نظر و بحث و گفت و گوی احزاب و تضارب آرای موجود در جهت اجرای نقشه‌های شوم خود سوءاستفاده نکرده و فضا را آلوده نکند.

باید در عین چند گروه بودن واحد باشیم و در مقابل استکبار که دست از تلاش برای تجزیه کردن و تکه تکه کردن ایران برنمی‌دارد ایستادگی کنیم.

 یکی از شروط مهم ترمیم خلل‌ها و آسیب‌های ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی در گذشته و مسائل تحریم اقتصادی و جنگ نرم دشمن در زمان حال داشتن وحدت ملی است.

در برهه‌ایی از زمان که دشمن نابکار از هر گونه دستاویزی برای ایجاد تفرقه میان ملت ایران استفاده می‌کند وظیفه‌ی تمام احزاب و سیاسیون و سایر گروه‌های مردمی این است که اختلافات دیرینه‌ی خود را کنار بگذارند و برای امر مهم نجات کشور و حفظ تمامیت ارضی آن یکصدا و واحد در مقابل جبهه‌ی کفر ایستادگی کنند. آباد کردن یک کشور و در صدر نگه داشتن آن از لحاظ علمی و فرهنگی و اعتقادی ممکن نیست مگر با کمک تمام اقشار و احزاب موجود و فعال در آن کشور. دوری از تفرقه و شناختن عوامل تفرقه افکن در زمان‌های حساس به‌عهده همه آحاد مردم است.

باید توجه داشت که یک قشر از جامعه قادر به ساختن کل اجتماع نیست، بلکه تمامی گروه‌ها باید با هم همراه و همدل شوند تا بتوانند از موانع بزرگ و روز‌های سخت عبور کنند.

مخصوصا زمانی که دشمنان خارجی و داخلی از تمام نقاط دنیا بر علیه ایران یکپارچه در تکاپو هستند و تمام سعی و تلاش خود را به کار می‌گیرند تا این اتحاد داخل کشور شکسته شود.

عاقلانه نیست که با ایجاد چند دستگی قومی، مذهبی و حزبی در کشور به این دشمنی‌ها دامن زده بلکه هر چه دشمن از خارج بیشتر بر ما فشار می‌آورد باید انسجام و اتحاد ملت قوی‌تر و محکم‌تر گردد طوری که خلل‌های و شکاف‌های گذشته را نیز پر کند.

این «بهترین راه برای مقابله» با دشمنی دشمنان می‌باشد. تقویت هر چه بیشتر اتحاد و همبستگی و انسجام ملی باعث ناامیدی دشمن داخلی و خارجی و خنثی شدن نقشه‌هایشان می‌گردد.

رهبران عظیم‌الشان انقلاب چه در سال‌های گذشته و چه در سال‌های اخیر برای حفظ وحدت ملی بین تمام اقشار جامعه و حتی اقلیت‌های مذهبی در ایران تلاش کرده اند و همواره این اصل مورد تاکید و سفارش ایشان بوده است، از آن جمله امام راحل فرمودند: اینجانب به همه نسل‌های حاضر و آینده وصیت می‌کنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله برقرار باشد و دست استعمار و استثمارگران خارج و داخل از کشورتان قطع شود این انگیزه الهی را که خداوند تعالی در قرآن کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید و در مقابل این انگیزه که رمز پیروزی و بقاء آن است، فراموشی هدف و تفرقه و اختلاف است.

بی جهت نیست که بوق‌های تبلیغاتی در سراسر جهان و ولیده‌های بومی آنان تمام توان خود را صرف شایعه‌ها و دروغ‌های تفرقه افکن نموده اند و میلیارد‌ها دلار برای آن صرف می‌کنند… امروز و در آتیه نیز آنچه برای ملّت ایران و مسلمانان جهان باید مطرح باشد و اهمّیت آن را در نظر گیرند، خنثی کردن تبلیغات تفرقه افکن خانه برانداز است.

توصیۀ اینجانب به مسلمین و خصوص ایرانیان به ویژه در عصر حاضر آن است که در مقابل این توطئه‌ها عکس العمل نشان داده و به انسجام و وحدت خود به هر راه ممکن افزایش دهند و کفار و منافقان را مأیوس نمایند.

یکی دیگر از مسایل مهمی که طراحان و سیاستمداران جنگ نرم در غرب برای ایجاد اختلاف بین گروه‌های مختلف از مردم ایران استفاده می‌کنند، «مسئله‌ی قومیت و ملیت» است. در ایران نیز گروه‌ها و افراد مختلفی آگاهانه یا ناآگاهانه هیزم در آتش دشمنی مستکبرین ریخته و در اقصا نقاط کشور با دامن زدن به اختلافات قومی طوایف مختلف از ترک، کرد، لر، عرب، بلوچ و. را در مقابل هم و به تعبیر دیگر برادر مسلمان را در برابر مسلمان قرار می‌دهند و با ایجاد دشمنی موجب از بین رفتن انسجام ملی می‌شوند.

با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و پذیرش هویت اسلامی ایرانی و تایید این هویت توسط اقشار مختلف جامعه ایرانی، در میان احزاب و لایه‌های مختلف جامعه همبستگی، قرابت و همدلی ایجاد شد که در نهایت آن وحدت، امنیت ملی را برای کشور به همراه داشت؛ بنابراین دستاورد وحدت ملی، امنیت ملی می‌باشد که برای یک جامعه بسیار مهم و ارزشمند است.

امنیتی که باعث برافروختگی دشمن شده و از کلیه عوامل داخلی و خارجی خود استفاده میکند تا هرچه بیشتر بر بدنه امنیت ملی ایران ضربه بزند، اما همان گونه که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود فرمودند: همه در مقابله با دست دشمن آتش‌افروز و عوامل خائن یا جاهل و غافل او وظائفی برعهده داریم؛ از دستگاه‌های حافظ امنیت و قوه‌ی قضائیه تا فعالان عرصه‌ی فکر و تبلیغ و تا آحاد مردم عزیز باید ید واحده‌ئی باشند در مقابل جریانی که به جان مردم و امنیت آنان و مقدسات آنان بی‌اعتنائی و بی‌احترامی روا میدارد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای برای حفظ امنیت کشور وحدت آحاد مردم عزیز را لازم و ضروری دانسته و همه را دعوت به حفظ وحدت می‌کند. یکی از وظایف ما نسبت به حفظ وحدت و انسجام جامعه شناخت عواملی است که باعث از بین بردن این وحدت می‌شود. یکی از این عوامل بی‌اعتمادی و بدبینی میان اقشار مختلف جامعه است که باید از بین برود چراکه اعتماد پیوند دهنده‌ی اجزای مختلف اجتماع و موجب ایجاد وحدت ملی می‌باشد

هر چه بی اعتمادی بین اقشار مختلف جامعه پررنگ‌تر باشد شاهد ناهمگرایی و گسستگی‌های بیشتری در بین مردم و در نتیجه «بزنگاه‌های خطرآفرین» بیشتر برای جامعه خواهیم بود.

یکی دیگر از «عوامل شکاف» در جامعه، نداشتن تحمل و مدارا و عدم تحمل آرا و افکار و گروه‌های غیر موافق است. دقیقا روی دیگر سکه‌ی خشونت طلبی همین عدم تحمل است و باید افراد و علی الخصوص مدیران جامعه به این مهم توجه داشته باشند و این عنصر و شاخص مهم در وحدت ملی که همان مدارا نسبت به رقیب و مخالفان است را در رفتار خود لحاظ کنند.

در آخر باید اضافه کرد برای رسیدن به وحدت ملی ابتدا باید مدیران و احزاب و نخبگان به یک تفاهم متقابل برسند و سپس سعی بر نهادینه کردن این فرهنگ در میان توده‌ی مردم کنند تا این وحدت و انسجام به لایه‌های پایین جامعه انتقال یابد. لازمه‌ی ایجاد آن نیز گفتگو و تعامل و اجماع نظر در هدف‌ها و جهت‌گیری‌های مشترک است. در نهایت هماهنگی و وحدت ملی میان آحاد مردم امنیت و آسایش را برای ایشان به ارمغان خواهد آورد.

انتهای پیام/




نقش احزاب و نخبگان در ایجاد «وحدت ملی»/ راهکار مقابله با «عوامل شکاف» چیست؟

منبع:آنـــا
? نقش احزاب و نخبگان در ایجاد «وحدت ملی»/ راهکار مقابله با «عوامل شکاف» چیست؟