نشست تنظیم بازار کرمان؛ از گزارش گرانفروشی شب عید تا انفعال برخی فرمانداران

کرمان – فت فتو -آخرین نشست تنظیم بازار استان کرمان در سال جاری روز یکشنبه برگزار شد تا هماهنگی ها برای کنترل بازار در شب عید نهایی شود؛ در این نشست اعلام شد که گزارش هایی از تخلف گرانفروشی در بازار دریافت شده و این درحالی است که بعضی شهرستان ها هنوز گشت های بازرسی […]

کرمان – فت فتو -آخرین نشست تنظیم بازار استان کرمان در سال جاری روز یکشنبه برگزار شد تا هماهنگی ها برای کنترل بازار در شب عید نهایی شود؛ در این نشست اعلام شد که گزارش هایی از تخلف گرانفروشی در بازار دریافت شده و این درحالی است که بعضی شهرستان ها هنوز گشت های بازرسی را فعال نکرده اند.

به گزارش فت فتو سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در این نشست با بیان اینکه نباید در ایام عید گرانفروشی و تغییر قیمت در بازار داشته باشیم گفت: متاسفانه گزارشات مواردی از این تخلفات در استان داریم.

حسین مهرابی افزود: گرانی و گرانفروشی ۲ مقوله متفاوت هستند که مرجع رسیدگی به تخلفات تعزیرات حکومتی است و نصب نکردن قیمت در فروشگاه ها نخستین تخلفی به شمار می رود که بازرسان باید آن را در نظر بگیرند. 

وی با بیان اینکه قیمت‌گذاری تولید در ایام عید نوروز مطرح شده که در این حوزه بویژه با قیمت‌گذاری غیرشفاف کالاها روبه رو هستیم گفت: نصب قیمت فروش در تمامی بازارها و شبکه فروشگاهی استان اجباری است.

مهرابی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم مردم در روزهای پایانی سال درگیر گرانفروشی و سوءاستفاده شوند، لذا به فرمانداران ابلاغ کرده ایم در بازرسی نیز از امکانات دستگاه ها برای گشت های مشترک بهره ببرند.

برخی شهرستان ها فعال نشده اند

وی بر ضرورت برخورد با گرانفروشی تاکید و در عین حال بیان کرد: متاسفانه در برخی شهرستان های بزرگ و پرجمعیت همچون سیرجان و رفسنجان نیز هنوز گشت های مشترک اقدام متشکل از نیروهای بسیجی و بازرسان کشاورزی را تشکیل نداده اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: ضرورت ارسال صورتجلسات اقدام مشترک و برنامه زمان بندی گشت های مشترک و مصوبات کارگروه اقدام مشترک به شهرستان ها ابلاغ شده اما بخش عمده شهرستان های استان جواب ‌خود را تاکنون ارسال نکرده اند.

وی افزود: ضمن اینکه دستگاه های دامپزشکی شمال استان، جهاد کشاورزی جنوب و صمت شمال پاسخ و مصوبات اقدام مشترک خود را ارسال کرده اند و مابقی ارسال نکردند که آمار نشان می‌دهد مابقی شهرستان های استان توجه کافی به حوزه نظارت ندارند.

مهرابی تصریح کرد: مشکل سامانه ای بازار در کشور وجود دارد که این سامانه با واسطه سازمان صنعت، معدن و تجارت کار می کند؛ مکاتبات رفع این مشکل انجام شده و مابقی کار نیز برعهده کشور است.

وی یادآور شد: برخی ناهماهنگی‌ها در صدور کارت و گشت های مشترک وجود دارد اما آمار گشت های مشترک استان کرمان بیش از ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و این آمار نشان می‌دهد که کار بخوبی پیش می‌رود اما انتظار داریم کمیته اقدام مشترک انسجام بیشتری داشته باشد.

پنج میلیارد تومان برای نظارت بازار

به گزارش فت فتو در این نشست رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: تامین منابع برای گشت‌های اقدام مشترک را در استان دنبال کردیم و اعتبار پنج میلیارد تومان برای این نظارت‌ها از محل شورای معادن استان تخصیص یافت.

مهدی حسینی نژاد با اشاره به سه دستور کار این نشست از جمله نامه های وارده، شفافیت بازار و تامین میوه شب عید نوروز افزود: مسیر شورای معادن الگوی جدیدی است که در استان کرمان شکل گرفته و در این بخش پنج میلیارد تومان اعتبار را برای نظارت بهتر به کمک جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان آوردیم.

وی تصریح کرد: نیاز اصلی مردم نظارت بر قیمت‌های عید نوروز است لذا این منابع را دنبال کردیم و فقط با درخواست دستگاه ها و اعلام شماره حساب این منابع پرداخت می شود که اگر دستگاه ها از آن اعتبار استفاده نمی کنند، این اعتبار را در جای دیگر هزینه کنیم.

دبیر کارگروه تنظیم بازار استان کرمان ادامه داد: یکهزار و ۳۰۰ تن سهمیه پرتقال برای شمال این استان داشتیم که تاکنون ۹۳۰ تن به استان وارد شده و این میوه از روز ۲۵ فروردین در استان توزیع می شود.

وی با بیان اینکه بحث شفاف سازی بازار در وزارت صمت پیگیری می شود گفت: مقرر شد ۳۰ درصد در کالاهای مصرفی و ۲۰ درصد در کالاهای سرمایه ای نسبت به قیمت تولید افزایش داشته باشیم و خرید شفاف ۴۱۰ فروشگاه زنجیره ای، اصناف منتخب و شرکت تعاونی ها را برنامه ریزی کردیم که نرخ هایی روی این فروشگاه ها گذاشتیم و همه مردم به عنوان بازرس در جریان قیمت ها قرار گیرند.

این مسئول با بیان اینکه سیمان تیپ ۲ از نیازهای مهم مردم است، تولید کارخانه های تولید سیمان استان را تشریح و بیان کرد: برای قیمت سیمان پیشنهاد دادیم سقفی در قیمت گذاری بورس تعیین شود و در نتیجه این نرخ تا اواسط اسفند به ۵۶۰ هزار تومان رسید که آمار نشان می دهد قیمت این محصول را کنترل کردیم. 

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان نیز در این نشست گفت: اتاق اصناف موثرترین نقش در بازرسی بر بازار را دارد اما نظارت بر کالاهای اساسی به جهاد کشاورزی سپرده شده و متولی مابقی کالاها نیز صمت است؛ نظارت بر بخشی از کالاها هم به دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی سپرده شده است.

ارسلان میری افزود: برخی دستگاه های خارج از محدوده دولت تصور دارند دستگاه ها ساکت و صامت هستند اما اینگونه نیست.

وی عنوان کرد: مستدل بگویید که کجا بازرسی نیست و قیمت ها در کجا افزایش می یابد تا دستگاه های مسئول پاسخگو باشند؛ در این حوزه آرای صادره ما هم ممکن است تغییر یابد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان گفت: مصوبات را در کارگروه اقدام مشترک اعلام کردیم و در این حوزه فرمانداران کل استان همکاری داشتند اما نامه های برخی شهرستان ها واصل نشده است.

وی تصریح کرد: اختلاف نظر بین بسیج و جهاد کشاورزی صورت گرفته که نتیجه جمع بندی نهایی را اعلام کنید تا مجموعه بازرسان را در استان ساماندهی کنیم.




نشست تنظیم بازار کرمان؛ از گزارش گرانفروشی شب عید تا انفعال برخی فرمانداران

منبع: ایرنـا
? نشست تنظیم بازار کرمان؛ از گزارش گرانفروشی شب عید تا انفعال برخی فرمانداران