به گزارش نذیر کرمان؛ مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد. برخی از مواد غذایی مشکوک به افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر عبارتند از: ۱. گوشت قرمز گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از آهن و برای پیشگیری از کمخونی ضروری است. با این حال، مقدار بیش از حد آهن […]
به گزارش نذیر کرمان؛ مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد. برخی از مواد غذایی مشکوک به افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر عبارتند از:
۱. گوشت قرمز
گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از آهن و برای پیشگیری از کمخونی ضروری است. با این حال، مقدار بیش از حد آهن در بدن به توسعه رادیکالهای آزاد کمک میکند که منجر به آسیب و تخریب سلولی میشود. آهن تمایل به تجمع در ماده خاکستری مغز دارد، جایی که اختلال شناختی در ابتدا در آن ایجاد میشود. محققان توصیه میکنند مصرف گوشت قرمز را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید یا گوشت گاو را، که با علف تغذیه میشود، انتخاب کنید.
۲. کربوهیدراتهای تصفیهشده
رژیم غذایی سرشار از نشاسته و قند نیز افراد مسن را در معرض خطر قرار میدهد. سالمندانی که از خوردن مکرر غذاهای غنی از کربوهیدرات لذت میبرند، چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند. نان، ماکارونی و مشتقات آنها باعث افزایش قابل توجه گلوکز و انسولین میشود. افزایش شدید و سریع قند خون باعث میشود که لوزالمعده انسولین بیشتری ترشح کند که محققان معتقدند این امر به عروق خونی شکننده مغز آسیب میرساند.
۳. محصولات گلیکاسیون پیشرفته (AGEs)
AGE به «محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته» اشاره دارد. ترکیبات گلیکوژن به طور طبیعی در سراسر بدن و در برخی غذاها یافت میشود. با این حال، غذاهای AGE باعث افزایش سطح گلوکز میشوند. مطالعات نشان میدهد سالمندانی که آلزایمر در آنها تشخیص داده شده است، به دلیل ناتوانی در متابولیسم این ماده، سطح گلوکز در مغزشان افزایش یافته است.
برخلاف سایر سلولهای بدن، گلوکز برای حمله به مغز یا تأثیر بر نورونها به انسولین نیاز ندارد. تصور میشود که سطوح بیش از حد گلوکز باعث التهاب و آسیب سلولی میشود.
۴. غذاهای حاوی کلسترول بالا
مطالعات نشان میدهد که کلسترول بالا در ایجاد آلزایمر مؤثر است. کلسترول در تولید پروتئینهای آمیلوئید بتا، که به نورونها آسیب میرسانند، نقش دارد. حیوانات آزمایشگاهی که با غذاهای پرچرب و کلسترول بالا تغذیه میشدند، در مقایسه با حیواناتی که رژیم غذایی سالمتری داشتند، در یادگیری و به خاطر سپردن، مشکلات بیشتری داشتند. نتایج آزمایش نشان داد مغز حیوانات مبتلا، ضمن بروز علائم آلزایمر، میزان قابل توجهی از نورونها را هم از دست داد.
در فنلاند نیز دانشمندان ۴۴۴ نفر را مورد مطالعه قرار دادند. محققان دریافتند افرادی که در دوران میانسالی به طور مزمن کلسترول خون بالا داشتند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر در سالهای پیری بودند.
۵. گلوتن
گلوتن پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غلات از جمله گندم، جو و چاودار یافت میشود. به باور متخصصان، حساسیت به گلوتن غیر سلیاک میتواند در ایجاد بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. حساسیت به گلوتن ممکن است در افرادی که بیماری سلیاک ندارند ظاهر شود.
در برخی افراد، سیستم گوارشی گلوتن را به عنوان یک ماده مضر یا یک تهدید درک میکند. به این ترتیب، التهاب رخ میدهد و در سراسر بدن، از جمله مغز گسترش می یابد. گمانها بر این است که واکنش نامطلوب به گلوتن منجر به آسیب دیدن نورون میشود.
منبع: بــرنا ? مصرف این ۵ ماده غذایی احتمال ابتلا به آلزایمر را بالا میبرد
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش نذیر کرمان در آذربایجان شرقی، یعقوب هوشیار در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که به همت انجمن صنفی خبرنگاران،خانه مطبوعات،بسیج رسانه و با مشارکت شهرداری تبریز در محل پردیس فرهنگ و رسانه برگزار شد،گفت:تبریز درطول تاریخ محور قوام و پایداری حکومتها شده است به طوری که نقش بی بدیل این شهر در انقلاب مشروطیت غیرقابل […]
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه اشتغال زندانیان بعد از آزادی، نرخ بازگشت به زندان را کاهش میدهد، گفت: اطلاعرسانی قطعا به اعتمادسازی و جلب مشارکت مردم و خیران در حوزه اشتغال زندانیان کمک میکند. به گزارش گروه سیاسی نذیر کرمان، حجتالاسلاموالمسلمین حمزه خلیلی در نشست تخصصی اشتغال زندانیان در اجرای سند تحول گفت: اگر […]
به گزارش نذیر کرمان از قزوین؛ مجتبی حسنی در این باره اظهار کرد: با تخريب و قلع و قمع این بناهای غیرمجاز بالغ بر ۳۴ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی روستاهای نجف آباد و شینقر و وثوق آباد از توابع بخش مرکزی این شهرستان آزاد سازی و به چرخه توليد بازگشت. وی یادآور شد: این […]
به گزارش نذیر کرمان از استان کهگیلویه و بویراحمد؛قباد مبشری، گفت: از جمعیت ۴۸ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد، بیش از ۱۷ هزار مورد زنان سرپرست خانوار هستند که به دلایل مختلفی از جمله فوت سرپرست، طلاق، زندانی شدن سرپرست، بیماری و سایر موارد، تحت حمایت این نهاد قرار گرفته اند […]
− =