مشکلات صنایع دستی کرمان؛ از تامین مواد اولیه تا تجاری‌سازی

به گزارش نذیر کرمان از کرمان، اعظم علیخانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت صنایع دستی در استان کرمان، اظهار داشت: در استان کرمان با تنوع بالای صنایع دستی مواجه هستیم، ۱۰۳ رشته صنایع دستی داریم و از کم نظیرترین استان‌های کشور در تنوع صنایع دستی محسوب می‌شویم، اظهار داشت: در مجموع […]

به گزارش نذیر کرمان از کرمان، اعظم علیخانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت صنایع دستی در استان کرمان، اظهار داشت: در استان کرمان با تنوع بالای صنایع دستی مواجه هستیم، ۱۰۳ رشته صنایع دستی داریم و از کم نظیرترین استان‌های کشور در تنوع صنایع دستی محسوب می‌شویم، اظهار داشت: در مجموع ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در استان داریم که ۳۵ هزار صنعتگر این حوزه مجوز دارند و بقیه آنها هنوز برای دریافت مجوز اقدام نکردند و به عنوان یک شغل خانگی به آن نگاه می‌کنند.

وی با بیان اینکه در کنار این هنرمندان ۷۲ هزار بافنده قالی نیز در استان کرمان داریم که زیر نظر صمت به مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد: امروزه صنایع دستی نه یک تنها یک بحث فرهنگی است که یک بحث اقتصادی نیز بوده و راهی برای امرار معاش محسوب می‌شود.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه در دولت شهید آیت‌الله رئیسی و در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی برای هنرمندان این حوزه رخ داده است، گفت: بیمه صنعتگران حوزه صنایع‌دستی مجدداً مقرر شد و تاکنون توانستیم ۹۰۰ هنرمند صنایع‌دستی کرمان را بیمه کنیم و براساس اعلام وزارتخانه سقف بیمه‌ای در حال اضافه شدن است.

وی به حمایت‌های انجام شده از فعالان حوزه صنایع‌دستی نیز اشاره کرد و افزود: افرادی که مجوز دریافت می‌کنند می‌توانند از آموزش‌های ویژه شاغلین در حوزه‌های مختلفی چون تجاری سازی و حفظ اصالت تولیدات خود برخوردار شوند.

علیخانی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در سطوح مختلف خبر داد و ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا با برگزاری این نمایشگاه‌ها از تولیدکنندگان‌ صنایع‌دستی حمایت کرده و فضایی را برای ارائه این تولیدات در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در کنار برگزاری نمایشگاه، بازارچه‌های فروش صنایع‌دستی را داریم، گفت: بخشی از حمایت‌های ما در حوزه تسهیلات است اما در حوزه اعتباری که در این حوزه در اعطا می‌شود با محدودیت‌هایی مواجه هستیم و اعتباری که داده شده به تناسب جامعه هدف ما نیست.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه سال گذشته در مجموعه ۱۷ میلیارد تومان ارایه تسهیلات داشتیم، افزود: اعتبار حوزه صنایع دستی استان کرمان در سال گذشته ۵ میلیارد تومان بود که متاسفانه یک پنجم آن به ما اختصاص پیدا کرد.

وی با بیان اینکه زنجیره ارزش صنایع دستی از تامین منابع اولیه تا تجاری سازی در هر مرحله‌ای نظامی از مسائل و مشکلات را دارد و حل این مشکلات عزم جدی همه را می‌طلبد، ادامه داد: در بخش تامین منابع اولیه برخی از مشکلات ما در حوزه صنایع فلزی به تامین مس در استان برمی‌گشت.

علیخانی با اشاره به اینکه هنرمندان این حوزه مجبور بودند مس مورد نیاز خود را از دیگر استان‌ها تهیه می‌کردند، گفت: با پیگیری‌های انجام شده این موضوع حل شده و هنرمندان صنایع دستی ما در حوزه مس از ماه آینده می‌توانند مس مورد نیاز خود را از داخل استان به هر میزان که نیاز داشته باشند، تهیه کنند.

وی با بیان اینکه هنرمندان ما در حوزه رودوزی‌های سنتی مانند پته‌دوزی و حتی گلیم و قالی با تامین مواد اولیه طبیعی و رنگرزی طبیعی مواجه بودند، افزود: رنگرزی سنتی و طبیعی در داخل استان در حال پیگیری است اما نساجی سنتی در استان کرمان در ابعاد بزرگ باید فعال شود که به یک همت مضاعف نیاز دارد.

انتهای پیام/۵۱۱/




مشکلات صنایع دستی کرمان؛ از تامین مواد اولیه تا تجاری‌سازی

منبع: تسنــیم
? مشکلات صنایع دستی کرمان؛ از تامین مواد اولیه تا تجاری‌سازی