مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته در رفسنجان راه‌اندازی می‌شود

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه پسته رفسنجان هنوز در سطح کشور و بین‌المللی یک برند است و پسته ایران بین پسته تولیدشدۀ کشورهای دیگر دارای بهترین طعم و مزه است،گفت:«برای بهره‌وری بیشتر از این محصول مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته در رفسنجان راه‌اندازی می‌شود». حسین رضایی‌ در نشستی با […]

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه پسته رفسنجان هنوز در سطح کشور و بین‌المللی یک برند است و پسته ایران بین پسته تولیدشدۀ کشورهای دیگر دارای بهترین طعم و مزه است،گفت:«برای بهره‌وری بیشتر از این محصول مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته در رفسنجان راه‌اندازی می‌شود».

حسین رضایی‌ در نشستی با موضوع پسته که با حضور رئیس مرکز فناوری و نوآوری روستایی کشور در رفسنجان برگزار شد،بیان کرد:«با توجه به این‌که رفسنجان مهد تولید پسته در جهان است،باید مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته و پالایشگاه پسته را در رفسنجان ایجاد کرد و از راه‌های علمی بتوان از اجزای آن یعنی مغز،پوست سخت و نرم پسته،نخاله،ساقه،ریشه و برگ درخت و … مشتقاتی به وجود آورد که در صنایع مختلف غذایی،دارویی،صنعتی،کشاورزی و دیگر موارد کاربرد داشته باشند».

وی با اشاره به دو موضوع تازه‌خوری پسته و تولید کود کمپوست پسته که می‌توان در مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته و نیز پالایشگاه پسته به نتایج قابل قبول رسید،اضافه کرد:«برای اینکه طعم پسته ایران و رفسنجان در جهان گسترش پیدا کند بر روی جوانب مختلف این محصول تحقیقاتی انجام شده که یکی از آن‌ها تازه‌خوری پسته است».

فرماندار رفسنجان بیان کرد:«با کمک اساتید دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان تحقیق و پژوهش بر روی این موضوع انجام شده و نتیجۀ آن هم ماندگاری پسته تازه به مدت دو ماه است لذا با استفاده از ابزار خاص می‌توان پسته تازه را به مدت دو ماه نگهداری کرد که در این صورت می‌توان پسته تازه را به کشورهای خارج هم صادر کرد».

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از ایسنا کرمان،وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۰ درصد تولید پسته ایران به صورت تازه‌خوری در داخل مصرف می‌شود،ادامه داد:«موضوع دیگر تولید کمپوست پسته را می‌توان در دستور کار قرار داد زیرا کمپوست بهترین کودی است که می‌توان برای انواع درختان برای رشد ریشه و تقویت درخت استفاده کرد».

رئیس مرکز فناوری و نواوری روستایی کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه پسته ایران حکم نفت را دارد،گفت:«باید در رفسنجان مرکز توسعه و نوآوری پسته راه‌اندازی شود زیرا که مهد تولید محصول درجهان است».

محمدحسین پورشمسی بیان کرد:«در پالایشگاه پسته می‌توان به راحتی از مغز پسته مشتقات حلوای پسته،شکلات پسته،کره پسته و شیر پسته تولید و به عنوان غذای مقوی در بازار عرضه کرد و نیز می‌توان از دیگر جوانب پسته مانند پوست،نخاله،ساقه و برگ درخت هم به طور علمی محصولات جدیدی تولید کرد که کاربرد داشته باشند».

وی افزود:«طرح و ساختار اولیۀ پالایشگاه پسته مطالعه شده و نباید فقط به افزایش حجم تولید محصول و کاهش آلودگی در این محصول تمرکز کرد. باید بر روی اجزای دیگر این محصول هم تمرکز و ارزش افزوده ایجاد کرد».

پورشمسی ادامه داد:«آیندۀ دنیا به سمت تغذیه،درمان و گردشگری است و در خراسان جنوبی پالایشگاه عناب و زرشک ایجاد شده و با تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که بهترین آنتی‌بیوتیک قوی در ریشۀ عناب است».

مدیر موسسات پارک علم و فناوری استان کرمان نیز در این نشست گفت:«مباحث مختلفی از جمله اسانس پسته،عطر پسته،کمپوست پسته و … در استان به صورت پراکنده ایجاد شده که می‌توان در حوزۀ پالایشگاه پسته این مباحث را تجمیع و بهتر بر روی آن‌ها کار کرد و نتایج مطلوب و ارزش‌آفرینی به دست آورد».

محمدی بیان کرد:«البته این روند به هم‌افزایی دستگاه‌های مرتبط اعم از جهاد کشاورزی،دانشگاه،فرمانداری،پژوهشکده پسته،اتاق بازرگانی و … نیاز دارد تا بتوان محصولات جدید بر پایۀ علم و دانش تولید و روانۀ بازارهای داخلی و خارجی کرد».

استاد دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان نیز در این نشست اظهار کرد:«ارزش غذایی پسته تازه از نظر آنتی‌اکسیدان‌ها نسبت به پسته خشک غنی‌تر است چون در فرایند خشک کردن پسته،آنتی‌اکسیدان پسته کاهش می‌یابد».

سیدحسین میردهقان افزود:«پسته تازه و تر را اگر در کشورهای حوزه خلیج‌فارس عرضه کنیم ارزش افزوده بالایی را می‌توان کسب کرد».

وی بیان کرد:«در سال ۸۶ در قالب پایان‌نامۀ پژوهشی دانشجویی بر روی افزایش طول عمر پسته تازه تحقیق انجام دادیم و توانستیم تا حدودی رشد آلودگی را کاهش و ماندگاری پسته تازه را افزایش دهیم و به حدود دو ماه برسانیم».

وی ادامه داد:«نخستین بار در دنیا در رفسنجان توانستیم طول عمر پسته تازه را افزایش دهیم».

بنابراین گزارش،در این جلسه مقرر شد فاز اول پالایشگاه پسته تحت عنوان تازه‌خوری پسته در رفسنجان راه‌اندازی شود.




مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته در رفسنجان راه‌اندازی می‌شود

منبع:خبر کرمان
?

مرکز توسعۀ نوآوری و فناوری پسته در رفسنجان راه‌اندازی می‌شود

:اخبار استان کرمان – اقتصادی