مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن در استان کرمان راه‌اندازی می‌شود

نذیر کرمان/کرمان معاون الکترونیک سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه صحت خرید تجهیزات حوزه الکترونیک در معادن استان کرمان را در دستور کار قرار خواهیم داد، گفت: مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن کرمان راه‌اندازی می‌شود. دکتر ذبیح‌الله حسن‌شاهی امروز، ۹ آبان ماه در همایش پدافند غیرعامل در معادن که در شهر سرچشمه برگزار […]

نذیر کرمان/کرمان معاون الکترونیک سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه صحت خرید تجهیزات حوزه الکترونیک در معادن استان کرمان را در دستور کار قرار خواهیم داد، گفت: مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن کرمان راه‌اندازی می‌شود.

دکتر ذبیح‌الله حسن‌شاهی امروز، ۹ آبان ماه در همایش پدافند غیرعامل در معادن که در شهر سرچشمه برگزار شد، اظهار کرد: پدافند غیرعامل یعنی دفاع بی‌صدا و اقدامات پیشگیرانه غیرمسلحانه جهت مقابله با تهدیدات انسان‌ساخت.

وی افزود: سازمان پدافند غیرعامل شامل قرارگاه‌های الکترونیک، شیمیایی، محیط زیست و … است.

معاون الکترونیک سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: استان کرمان پتانسیل صنعتی بالایی دارد و گل گهر سیرجان و معدن مس سرچشمه از مهمترین صنایع استان محسوب می‌شوند. یکی‌از مهمترین شاخصه‌های این معادن خرید ملزومات و وسایل الکترونیکی است که باید بر روی این وسایل اقدامات پدافندی انجام شود.

حسن‌شاهی گفت: برای پیشگیری از بروز خسارت‌های ناشی از تهدیدات در حوزه ملزومات الکترونیکی در صنایع مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن کرمان راه‌اندازی و کمک خواهیم کرد.

پیشگیری از دو تهدید در حوزه معادن و صنایع

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان نیز  اظهار کرد: مصون‌سازی در حوزه معادن‌ استان کرمان که به بهشت معادن معروف است باید انجام شود و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

ابراهیم کریمی با اشاره به اشتغال ۱۹ هزار نفری در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، تصریح کرد: مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به ‌عنوان مجتمع بزرگ تولیدی در کشور در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، جمعیتی در مسائل تخصصی پدافند غیرعامل مورد توجه قرار دارد.

وی افزود: در این راستا در حوزه معادن‌ دو بحث پیشگیری از تهدید ریزپرنده‌ها و صحت خرید تجهیزات حوزه الکترونیک در حوزه معادن به ویژه گل گهر سیرجان و صنعت مس سرچشمه رفسنجان را در دستور کار قرار خواهیم داد.

کریمی بیان کرد: تجهیزات الکترونیکی که برای معادن استان کرمان خریداری می‌شود، باید مورد آزمایش قرار گیرند و اقدامات پدافندی برای آن‌ها انجام و از لحاظ آلودگی پاک‌سازی شوند تا آسیبی به حوزه معادن استان وارد نشود.

وی خاطرنشان کرد: این نقص و حلقه مفقوده در حوزه معادن است که امیدواریم با راه‌اندازی مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن کرمان، پیشگیری‌های مطلوبی در بخش الکترونیک معادن استان ایجاد شود.

اقدامات واحد مدیریت بحران مجتمع مس سرچشمه

مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم آمادگی در برابر حوادث را با توجه به پیشرفت تکنولوژی بسیار ضروری برشمرد و گفت: در این رابطه ساختاری متشکل از امورهای حراست، فاوا، ایمنی و کمیته‌هایی در معاونت‌های تولیدی و پشتیبانی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تشکیل شده است.

رئیس کمیته پدافند غیرعامل مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افزود: در کنار این موضوع، واحد مدیریت بحران در مجتمع فعال شد و ساختمانی برای آن با استانداردهای روز دنیا در حال احداث است.

محققی با اشاره به اقدامات واحد مدیریت بحران مجتمع، بیان کرد: مشخص کردن تجهیزات حساس در مجتمع، جانمایی کارخانجات جدید، جانمایی جهت پناه‌گاه‌ها و سناریوهایی برای تخلیه پناهگاه‌ها از جمله این اقدامات بوده است.

وی به دیگر اولویت‌های پدافند غیرعامل در این مجتمع اشاره و بیان کرد: پایش آنلاین مراکز حساس توسط دوربین‌ها، ایجاد موانع مستحکم در محدوده تجهیزات حساس، شناسایی کانون‌های خطرات بیولوژیک، همچنین ثبت پسماندهای ویژه و اولویت‌بندی خطرات بزرگ در مجتمع انجام شده که تکنولوژی‌ها در این زمینه به ما کمک می‌کند.

محققی ادامه داد: کارهای دیگری در خصوص پدافند غیرعامل و پیشگیری از حوادث و بحران‌ها انجام شده از جمله جمع‌آوری مخازن گاز مایع، ایمن‌سازی مخازن سوخت، ایجاد انجام پروژه PSM، حذف گاز کلر از گندزدایی آب، خریداری سیستم شناسایی مواد آلوده‌کننده پسماندی و کنترل پسماند بوده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته با بروز سیل تلفن‌های ماهواره‌ای خریداری شد و در آن برهه ارتباطات برقرار و کمک‌کننده بود و در همین برهه زمانی سیل بود که تصمیم تهیه بیمارستان سیار برای خدمات‌رسانی بیشتر در مواقع بحران گرفته شد و اخیرا به بهره‌برداری رسید که دارای هفت تخت و تجهیزات کامل یک بیمارستان است.

محققی تصریح کرد: خریداری دستگاه زنده‌یاب انسان که در کشور یک مورد وجود دارد توسط مجتمع مس سرچشمه انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: خودروی “همه‌جارو” و کانتینری هم خریداری و دارای سیستم رادیویی است که می‌تواند با نهادهای مربوطه جهت کنترل بحران‌ها ارتباط برقرار کند و خدمات ارائه دهد.

به گزارش نذیر کرمان، در این مراسم تفاهم‌نامه آموزشی بین مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، دانشگاه هایتک کرمان و اداره کل پدافند غیرعامل استان کرمان منعقد شد.

این تفاهم‌نامه آموزشی در حوزه امنیت سایبر بین این سه نهاد امضا شد.

در این مراسم از سه برنده مسابقات کتابخوانی پرسنل مجتمع با موضوع پدافند غیرعامل و اعضای کمیته پدافند غیرعامل مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تجلیل شد.

انتهای پیام




مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن در استان کرمان راه‌اندازی می‌شود

منبع: ایـسنا
? مرکز آزمایش الکترونیک ویژه معادن در استان کرمان راه‌اندازی می‌شود