به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو به نقل از (سای تک دیلی)، یک مدل ریاضی جدید نشان میدهد که از هر ۵ مورد کووید ۱ مورد در سطح جهان شمارش شده است. بر اساس مدلهای ریاضی، از هر پنج مورد کووید-۱۹ که در ۲۹ ماهه اول همهگیری رخ داده است، تنها یک مورد […]
به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو به نقل از (سای تک دیلی)، یک مدل ریاضی جدید نشان میدهد که از هر ۵ مورد کووید ۱ مورد در سطح جهان شمارش شده است.
بر اساس مدلهای ریاضی، از هر پنج مورد کووید-۱۹ که در ۲۹ ماهه اول همهگیری رخ داده است، تنها یک مورد در نیم میلیارد مورد رسمی ثبت شده است.
بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، سازمان بهداشت جهانی ۶,۱۹۰,۳۴۹ مرگ و ۵۱۳,۹۵۵,۹۱۰ مورد را بین ۱ ژانویه ۲۰۲۰ تا ۶ مه ۲۰۲۲ گزارش کرده است. از جمله ایالات متحده، درست پشت بیماری قلبی و سرطان است.
با این حال، بر اساس گزارش محققان در مجله Current Science، مدلهای ریاضی گزارش کلی موارد را از ۱ در ۱.۲ تا ۱ در ۴.۷ نشان میدهند. این گزارش کمتر منجر به تخمینهای همه گیری جهانی از ۶۰۰ میلیون تا ۲.۴ میلیارد مورد میشود.
دکتر Arni S.R میگوید: «همه ما میپذیریم که تأثیر بسیار زیادی بر ما بهعنوان افراد، یک ملت و جهان دارد، اما تعداد واقعی موارد بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور میکنیم.».
سرینیواسا رائو، مدیر آزمایشگاه تئوری و مدلسازی ریاضی در بخش بیماریهای عفونی در کالج پزشکی جورجیا در دانشگاه آگوستا. “ما در تلاشیم تا میزان موارد گزارش نشده را درک کنیم. “
رائو و همکارانش دکتر استیون جی. کرانتز، استاد ریاضیات دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، میسوری، و دکتر دیوید آ. سوانسون، استاد بازنشسته ادوارد دیکسون در گروه جامعه شناسی دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید، بنویسید که طیف وسیعی از موارد تخمینی تولید شده توسط مدلهای آنها، مشکلات مربوط به دقت اعداد گزارششده را نشان میدهد، که شامل دستکاری دادهها، ناتوانی در انجام ردیابی دقیق پروندهها و عدم یکنواختی در نحوه گزارشدهی موارد میشود.
رائو میگوید کمبود اطلاعات و ناهماهنگی در گزارشدهی موارد مشکل بزرگی برای دریافت تصویر واقعی از تأثیر همهگیری بوده است.
مدلهای ریاضی از اطلاعات موجود و همچنین عوامل مرتبط مانند نرخ انتقال جهانی و تعداد افراد در جهان، از جمله میانگین جمعیت در بازه زمانی ۲۹ ماهه استفاده میکنند. رائو میگوید که این میانگین، که به عنوان جمعیت مؤثر شناخته میشود، برای کسانی که به هر دلیلی متولد شده و مردهاند، بهتر محاسبه میشود و بنابراین تعداد واقعیتری از افرادی را که به طور بالقوه ممکن است آلوده شوند، ارائه میکند.
رائو میگوید: شما باید بار واقعی بیماران و خانوادههایشان، بیمارستانها و مراقبان، اقتصاد و دولت را بدانید. او میگوید اعداد دقیقتر همچنین به ارزیابی پیامدهای غیرمستقیم مانند عدم تشخیص اختلالات عصبی و روانی بالقوه طولانیمدت که اکنون به طور مستقیم با عفونت مرتبط هستند، کمک میکند.
کارشناسان ریاضی تخمینهای مبتنی بر مدل مشابهی را برای هشت کشور در اوایل همهگیری در سال ۲۰۲۰ منتشر کرده بودند تا چشمانداز بیشتری در مورد آنچه که در آن زمان گزارشدهی آشکاری نداشتند، ارائه کنند. مدلسازی آنها پیشبینی میکرد که کشورهایی مانند ایتالیا، علیرغم سختکوشیشان در گزارشدهی، احتمالاً ۱ مورد از ۴ مورد واقعی را ثبت میکنند، در حالی که در چین، که تعداد جمعیت آن فوقالعاده است، طیف وسیعی از گزارشدهی ناکافی بالقوه را از ۱ در ۱۴۹ تا ۱ در ۱۱۰۴ مورد محاسبه کردند.
سایر عواملی که در گزارش کم گزارشدهی میکنند این واقعیت است که همه افرادی که کووید-۱۹ گرفتهاند آزمایش نشدهاند. همچنین درصد قابل توجهی از افراد، حتی افراد واکسینه شده و تقویتشده، بیش از یک بار مبتلا میشوند و ممکن است تنها در اولین بار برای PCR به پزشک مراجعه کنند و احتمالاً از آزمایشهای خانگی یا حتی بدون آزمایش برای بیماریهای بعدی استفاده کنند. به عنوان مثال، گزارش اخیر در JAMA در مورد میزان عفونت مجدد در ایسلند در طول ۷۴ روز اول موج نوع Omicron در آنجا، بر اساس آزمایش PCR، نشان میدهد که نرخ عفونت مجدد ۱۰.۹ ٪ بوده است – بالاترین میزان ۱۵.۱ ٪ در بین افراد ۱۸-۲۹-. کودکان یک ساله – برای کسانی که دو دوز یا بیشتر از یک واکسن دریافت کرده اند.
تعداد افراد کاملاً واکسینه شده در سراسر جهان تا پایان دوره ۲۹ ماهه مطالعه به ۵.۱ میلیارد گزارش رسیده است.
CDC روند نزولی موارد جدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر در ایالات متحده را از ماه اوت تا سپتامبر گزارش کرده است.
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? محققان: از هر ۵ مورد «کووید ۱۹» در دنیا تنها یک مورد ثبت شده است/ در تلاشیم تا میزان موارد گزارش نشده را درک کنیم
به گزارش نذیر کرمان، دفتر توسعه آموزش دانشکده پزشکی با هدف ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان و توانمندسازی استادان، کارگاههای متنوعی با موضوعات مهمی همچون راهبردهای مطالعه، تعامل مؤثر با نسل Z(زد) آلفا و طرح درس برگزار کرد. معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با اشاره به نقش این دورهها در بهبود کیفیت آموزش […]
به گزارش نذیر کرمان، دفتر توسعه آموزش دانشکده پزشکی با هدف ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان و توانمندسازی استادان، کارگاههای متنوعی با موضوعات مهمی همچون راهبردهای مطالعه، تعامل مؤثر با نسل Z، آلفا و طرح درس برگزار کرد. معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با اشاره به نقش این دورهها در بهبود کیفیت آموزش […]
به گزارش نذیر کرمان، علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در جلسه شورای این دانشگاه که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان برگزار شد، اظهار کرد: زنان با توسل به حضرت فاطمه زهرا(س) توانستهاند جایگاه بسیار مهمی را بعد از انقلاب اسلامی به خود اختصاص دهند. وی افزود: استحکام کشور به […]
به گزارش نذیر کرمان، همزمان با بیستمین همایش دبیران هماندیشی استادان دانشگاههای کشور که در مشهد مقدس با حضور بیش از صد نفر از اساتید برگزار شد، نشان نقرهای در بخش شاگردپروری و لوح تقدیر به علیرضا بهرامینژاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کوهبنان بهعنوان دبیر هماندیشی دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان اهدا شد. […]
+ = 10