به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو به نقل از وبگاه دِیلی مِیل (daily mail)، دانشمندان میگویند برای پیشبینی اندازه قد کودک، دیاِناِی شاخص بهتری است. آنها برای بزرگترین تجزیهوتحلیل ژنتیکی قد از دیاِناِی بیش از پنج میلیون نفر استفاده کردند. اجداد بیش از یک میلیون نفر از شرکتکنندگان در این پژوهش، غیراروپایی، آفریقایی، […]
به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو به نقل از وبگاه دِیلی مِیل (daily mail)، دانشمندان میگویند برای پیشبینی اندازه قد کودک، دیاِناِی شاخص بهتری است. آنها برای بزرگترین تجزیهوتحلیل ژنتیکی قد از دیاِناِی بیش از پنج میلیون نفر استفاده کردند. اجداد بیش از یک میلیون نفر از شرکتکنندگان در این پژوهش، غیراروپایی، آفریقایی، اسپانیایی، اهل آسیای شرقی یا جنوب آسیا بودند.
دکتر لویک یِنگو (Loic Yengo)، از پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند استرالیا، گفت: ۸۰ درصد تفاوت قد بین افراد توسط عوامل ژنتیکی تعیین میشود. ۱۲ هزار گونهای که یافتهایم ۴۰ درصد از تفاوتهای قد افراد را توضیح میدهند یعنی دری را برای استفاده از دیاِناِی گشودهایم تا پیشبینی اندازه قد با دقت بیشتری انجام شود.
تخمین اندازه قد کودکان بر اساس ویژگیهای ژنتیکی آنها
در حال حاضر، قد کودکان را با استفاده از میانگین قد مادر و پدر بیولوژیکی آنها پیشبینی میکنند؛ اما با استفاده از این دادههای ژنومی، پزشکان کودکان قادر خواهند بود قد آنها را بهتر تخمین بزنند.
اگر رشد کودکان همانطور باشد که ژنهایشان پیشبینی میکنند، خیال والدین راحت میشود، یا بررسیهای پزشکی بیشتری را آغاز میکنند که کمک میکند مشکلات احتمالی را زودتر تشخیص دهند.
دکتر اِیرینی مارولی (Eirini Marouli)، از پژوهشگران دانشگاه کوئین مری لندن، گفت: ما در مطالعه دیاِناِی بیش از پنج میلیون نفر به شاهکاری دست یافتیم که تا همین اواخر به طور کلی ناممکن تلقی میشد.
مطالعات ژنومی انقلابآفرین هستند و ممکن است کلید حل بسیاری از مشکلات بهداشت جهانی در آنجا باشد. پتانسیل آنها فوقالعاده هیجانانگیز است.
مارولی افزود: اگر بتوانیم تصویر واضحی از یک ویژگی مانند قد در سطح ژنوم به دست آوریم، ممکن است مدلی برای تشخیص و درمان بهتر شرایط تحت تأثیر ژن مانند بیماری قلبی یا اسکیزوفرنی داشته باشیم. اگر بتوانیم بخشهای خاصی از ژنوم را با ویژگیهای خاصی ترسیم کنیم، روزنهای به روی درمانهای هدفمند و شخصیسازیشده گسترده باز کردهایم که احتمالاً برای مردم همه دنیا مفید خواهد بود.
بر اساس این پژوهش، قد بزرگسالان عمدتاً توسط اطلاعات رمزگذاریشده در دیاِناِی تعیین میشود. نقش ژنتیک در رشد یک نوزاد کوچک و تبدیل او به یک انسان بالغ به طور سنتی به حوزه پیچیده و ناشناخته زیستشناسی انسان مربوط بوده است.
دانشمندان معتقدند که یافتههایشان میتواند به پزشکان کمک کند افرادی را شناسایی کنند که قدشان به اندازه قد ژنتیکی پیشبینیشده برای آنها بلند نشده است؛ این ممکن است به تشخیص بیماریهای پنهان یا شرایطی کمک کند که رشد آنها را متوقف کرده است یا بر سلامت آنها تأثیر میگذارد.
محققان میگویند احتمالاً پلیس میتواند با استفاده از نمونه دیاِناِی موجود در صحنه جرم، قد مظنونان را تخمین بزند.
حاصل این پژوهش در مجله طبیعت (Nature) منتشر شده است.
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? قد والدین یا دیاِناِی؛ کدام برای پیشبینی اندازه قد کودک مناسبتر است؟
به گزارش نذیر کرمان، برای نخستینبار یک مقاله با آدرسدهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه مربوط به انرژی تجدیدپذیر در نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature توسط استاد تمام گروه مکانیک این دانشگاه به چاپ رسید. این مقاله توسط محمدمهدی کشتکار و علیرضا حجت استاد تمام گروه مکانیک و دانشجوی دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، اعضای هیئت رئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و سیدرحیم رضوی فرماندار ویژه شهرستان سیرجان در دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان حضور یافته و از کارگاه مهندسی معکوس این دانشگاه بازدید کردند. رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در حاشیه این بازدید اظهار کرد: توسعه دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، براساس برنامه مدوّن دبیرخانه نظارت و ارزیابی؛ هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کرمان از دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر بازدید و فعالیتهای این دانشگاه را در محورهای، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تجهیزات، مدیریت و فضای کالبدی بررسی کردند. دبیر هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر را […]
به گزارش نذیر کرمان، آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور محمد اسماعیلی جانشین سپاه ناحیه کهنوج در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج برگزار شد. جانشین سپاه ناحیه کهنوج در این آیین ضمن تسلیت شهادت این سردار بزرگ اسلام به بیان خصوصیات شهید سلیمانی پرداخت. اسماعیلی با تأکید بر ولایتمداری […]
چهار + 3 =