عطایی پهلوان بلامنازع کشتی محله «بازار شاه»

تاریخ‌شناس کرمانی گفت: مرحوم اسدالله عطایی پهلوان نام‌دار کرمانی که یک سفر پیاده تا کربلا رفت در زورخانه محله «بازار شاه» کار می‌کرده است. سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری نذیر کرمان با اشاره به این‌که محله «بازار شاه» کرمان بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد، بیان کرد: این محله […]



تاریخ‌شناس کرمانی گفت: مرحوم اسدالله عطایی پهلوان نام‌دار کرمانی که یک سفر پیاده تا کربلا رفت در زورخانه محله «بازار شاه» کار می‌کرده است.

سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری نذیر کرمان با اشاره به این‌که محله «بازار شاه» کرمان بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد، بیان کرد: این محله از شمال به خیابان ابوحامد، از شرق به محله شهر، از جنوب به پامنار و بازار مظفری و از غرب به خیابان شهید چمران محدود می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مراکزی که در تاریخ کرمان بسیار از آن یاد شده مردکان است که ظاهراً در همین مکان قرار داشته و از جمله دیگر مراکز ارزشمند تاریخی که زیب و زیبنده این محله «بازار شاه» است مقبره خواجه اتابک است.

نویسنده کتب تاریخی کرمان، توضیح داد: در محله «بازار شاه» شخصیت‌های برجسته‌ای حضور داشت از جمله شازده شاهرخ‌خان،حاج محمد کریم‌‌خان و حاج عبدالباقی کاشانی و کاشانی همان کسی است که کاروان‌سرای گلشن از یادگارهای او است.

گلاب‌زاده به وجه تسمیه نام محل «بازار شاه» اشاره کرد و گفت: دلیل اول نام‌گذاری این محله به «بازار شاه» آن است که وقتی محمد مظفر میبدی اولین شاه و بنیانگذار سلسله آل‌مظفر از طریق دروازه خراسانی به کرمان آمد، مدتی در این محله سکونت داشته بنابراین چون این‌جا محل سکونت شاه بوده به محله «بازار شاه» معروف شده است.

تاریخ‌شناس کرمانی افزود: دلیل دوم این نام‌گذاری این بوده که اصولاً کرمانی‌ها و در سطح بالاتر ایرانی‌ها به هر چیز باشکوه و بزرگ شاه می‌گفتند از جمله شاهرگ، شاه‌بیت، شاهراه و چون این مکان محله پررونق بوده و بازار، مسجد معروف، تکیه معروف و شخصیت‌های مهمی داشته و از اقتدار برخوردار بوده است به آن محله «بازار شاه» می‌گفتند.

وی عنوان کرد: در محله «بازار شاه» مسجدی وجود داشت که هنوز رونق داره، تکیه و زورخانه‌ای دارد که یادها و یادگارهای زیادی دارد، مرحوم اسدالله عطایی پهلوان نام‌دار کرمانی که یک سفر پیاده تا کربلا رفت در این زورخانه کار می‌کرده است و حتی خواهر او سکینه عطایی نیز از یگانه پهلوان‌های روزگار خود بوده است بنابراین همه این ارزش‌ها در این محله سبب شده بود که به این محله، محله «بازار شاه» بگویند.

انتهای خبر/ پسند
 


عطایی پهلوان بلامنازع کشتی محله «بازار شاه»

منبع:آرمـان
? عطایی پهلوان بلامنازع کشتی محله «بازار شاه»