ضرورت توجه به ادبیات کهن در حوزه کودک

کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان گفت: باید به ادبیات کهن خود برگردیم و توجه کنیم که کودکان و نوجوانان خود را بر همین اساس تربیت کنیم و پرورش دهیم. طیبه شجاعی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، با اشاره به ۱۸ تیرماه روز ادبیات […]



کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان گفت: باید به ادبیات کهن خود برگردیم و توجه کنیم که کودکان و نوجوانان خود را بر همین اساس تربیت کنیم و پرورش دهیم.

طیبه شجاعی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، با اشاره به ۱۸ تیرماه روز ادبیات کودک و نوجوان گفت: برای اشاعه ادبیات کودک و نوجوان، استفاده از بازی، بهترین شیوه و روشی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این حوزه، کودک با بازی، شعر، ریتم و آهنگ موارد متعدد این حوزه را یاد می‌گیرد.

کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان ادامه داد: بهترین آموزشی که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان می‌توانیم داشته باشیم، شعر است که در این راستا شعر، مَثل، ترانه و وصف‌های کوتاه استفاده می‌کنیم.

وی با تأکید بر لزوم آموزش رشته ادبیات کودک و نوجوان در سطح دانشگاه‌ها بیان کرد: هم‌اکنون این رشته در مقطع ارشد در دانشگاه شیراز تدریس می‌شود و دانشجویان این عرصه بسیار خوب و فعال در این زمینه کار می‌کنند و چندین سال است که دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز درصدد راه‌اندازی این رشته تحصیلی در مقطع ارشد هستند که هنوز این اتفاق نیافتاده است.

شجاعی افزود: اگر مقطع ارشد رشته ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شهید باهنر کرمان راه‌اندازی شود و تحصیلکرده‌های این رشته در سطح استان کار کنند، این امر در اشاعه ادبیات کودک و نوجوان بسیار تأثیرگذار است.

کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان در خصوص مسائل و مشکلات حوزه نشر بیان کرد: در این عرصه به‌دلیل گرانی کاغذ و چاپ، بسیاری از افراد که علاقه‌مند هستند فعالیت کنند، نمی‌توانند و یا باید آموزش ببینند اما باتوجه‌به اینکه این دوره‌ها به مرکزیت تهران برگزار می‌شود، نمی‌توانند حضور پیدا کنند.

وی اظهار کرد: دوره‌‌های برخط و مجازی برگزار می‌شود و بسیاری از هنرمندان این عرصه به‌صورت مجازی و زیر نظر مستقیم اساتید مطرح کشور آموزش می‌بنند و در این حوزه فعالیت می‌کنند.

شجاعی گفت: در گذشته آموزش‌ها و محتواهایی که به بچه‌ها داده می‌شد با استفاده از آثاری همچون کلیله و دمنه بود، حکایت‌های کوتاهی که در آن‌ها مفاهیم شجاعت، ازخودگذشتگی، ایثار و فداکاری مطرح بود؛ اما مدتی داستان‌های فانتزی روی کار آمد و باعث شد تا داستان‌های جادویی، قهرمانی برای کودکان و نوجوانان قهرمان‌سازی شود.

کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان ادامه داد: این در حالی است که ما در ادبیات کهن خود قهرمانانی داریم که در داستان‌ها و شعرهای ما وجود دارند، بنابراین باید به ادبیات کهن خود برگردیم و توجه کنیم که کودکان و نوجوانان خود را بر همین اساس تربیت کنیم و پرورش دهیم.

وی عنوان کرد: سال گذشته دوره شاهنامه‌خوانی با حضور اساتید دانشگاهی را برگزار کردیم و بسیاری از کودکان و نوجوانان اشعار شاهنامه را حفظ کردند و حفظ و تکرار اشعار باعث می‌شود اشعار و مفاهیم آن ملکه ذهنشان شود.

شجاعی بیان کرد: اگر بخواهیم کودکان و نوجوانان ما با مقوله مقاومت، تحمل، شجاعت، روحیه ایثار و از خود گذشتگی آشنا شوند، می‌توانیم از ادبیات کهن خودمان که شروع کنیم تا این مفاهیم در دل و جان آنان بنشیند چراکه بهتر می‌توانند آن‌ها را بپذیرند و یاد می‌گیرند که چگونه زندگی کنند.

کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان آینده‎ساز کشورمان هستند، بنابراین از هم‌اکنون باید یا آن‌ها کار شود و ادبیات این عرصه ابزار و گزینه خوبی برای تربیت و تأثیرپذیری است.

انتهای خبر/م


ضرورت توجه به ادبیات کهن در حوزه کودک

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? ضرورت توجه به ادبیات کهن در حوزه کودک