فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس شورای تامین دام کشور گفت: «با توقف صادرات دام نزدیک ۴.۵ میلیون دلار ضرر به فعالان این بخش وارد شده است». منصور پویان خواستار ورود دولت بر قیمتها در ماههای پایانی سال شد و افزود: «رها کردن بازار گوشت در ماههای آخر سال، خطر بزرگی است و دلال بازی […]
فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس شورای تامین دام کشور گفت: «با توقف صادرات دام نزدیک ۴.۵ میلیون دلار ضرر به فعالان این بخش وارد شده است».
منصور پویان خواستار ورود دولت بر قیمتها در ماههای پایانی سال شد و افزود: «رها کردن بازار گوشت در ماههای آخر سال، خطر بزرگی است و دلال بازی و نوسانات قیمتی در این ایام انجام میشود و برخیها از این وضعیت سودهای کلانی میبرند».
وی همچنین با بیان اینکه تولید موجود در کشور همیشه پاسخگوی نیاز کشور بوده است، اضافه کرد: «میزان تولید دام ما همیشه مازاد بوده و اکنون گوشت وارداتی نداریم و اگر داشته باشیم بهصورت محدود است و بهصورت زیرزمینی وارد میشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا خوزستان، رئیس شورای تامین دام کشور شنبه هفتم اسفندماه در نشست خبری در حاشیهی دهمین نمایشگاه نهادهها، تجهیزات آبیاری، لوازم باغبانی و گلخانهای که در اهواز در حال برگزاری است، اظهار کرد: «سازمان دامپزشکی، آمار دام سبک کشور در سال ۱۴۰۰ را ۷۱ میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام اعلام کرده است و در بخش دام سنگین که به دو بخش دام گوشتی و شیری تقسیم میشود، ۹ میلیون راس شامل گاو و گوساله در کشور وجود دارد».
وی ادامه داد: «از ۷۱ میلیون راس دام سبک، ۲۴ میلیون راس بز هستند که جمعیت بالایی است و برای منابع طبیعی یک خطر محسوب میشود».
پویان خاطرنشان کرد: «متاسفانه سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان ما در بخش دامی خصوصا وزارت جهاد کشاورزی با تصمیمات خلعالساعه و نادرستی که گرفته میشود، سرمایهی ملی را از بین میبرند».
وی با بیان اینکه در روزهای عادی نیاز گوشت کشور یک میلیون و ۴٠٠ هزار تن است، گفت: «میزان تولید گوشت قرمز ما در سال، ۹۰۰ هزار تن است که در دوران کرونا شاهد کاهش ۵٠ درصدی مصرف گوشت بودیم».
رئیس شورای تامین دام کشور بیان کرد: «باید برای مازاد تولید، برنامهریزی و دامهای مازاد توسط دولت ذخیرهسازی شود. در این زمینه همچنین طرحهایی برای حمایت از دامدار صورت گرفت اما قبل از اینکه به مرحلهی اجرا برسند، تعطیل شدند».
وی ادامه داد: «طرح حمایتی صادرات دام که جزو طرحهای حمایت از دامدار بود نیز تعطیل شد و با تعطیل شدن این پروژههای حمایتی، دامداران ما آسیب جدی میبینند».
دولت در ماههای آخر سال باید در خصوص قیمتها ورود کند
پویان گفت: «دولت در ماههای آخر سال باید در خصوص قیمتها ورود کند. شرکت پشتیبانی امور دام که متصدی این امر است بازار را به صورت عمد یا از کماطلاعی رها کرده است».
وی اظهار کرد: «رها کردن بازار گوشت در ماههای آخر سال، خطر بزرگی است و دلال بازی و نوسانات قیمتی در این ایام انجام میشود و برخیها از این وضعیت سودهای کلانی میبرند».
پویان افزود: «در ماه آخر سال همیشه تقاضا بالا بوده و قیمتها تحرک کمتری میکرد اما اکنون قیمت حرکت شدیدی داشته است».
نبود تصمیم و مدیریت درست، بزرگترین دلال است
رئیس شورای تامین دام کشور بیان کرد: «در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی ۱۳۰ هزار تومان است و اگر کسی بیشتر از این نرخ بفروشد، گرانفروشی است».
پویان با بیان اینکه نبود تصمیم و مدیریت درست، بزرگترین دلال است، گفت: «به عبارتی دلال، آن سیستمی است که برای گوشت، قیمت تعریف میکند اما توانایی کنترل آن قیمت در بازار را ندارد».
وی تصریح کرد: «گوشت نسبت به تورم افزایش قیمت زیادی نداشته و کل افزایش قیمت آن نسبت به سایر کالاها ۲۴ درصد بوده است اما چون بازار مصرف بسیار بزرگی داریم انتظار این بود که حداقل قیمتها متناسب با تعداد دام باشد».
رئیس شورای تامین دام کشور خاطرنشان کرد: «در حال حاضر قیمت جهانی گوشت در کشورهای اطراف هر کیلوگرم ۲ دلار و ۷۰ سنت است اما هزینههای دامدار ما بیشتر است و حاشیهی سود کمتری دارد».
طرحهای حمایتی بخش تولید بیشتر شبیه جوک است تا واقعیت
پویان با بیان اینکه طرحهای حمایتی ما در بخش تولید بیشتر شبیه جوک است تا واقعیت، اظهار کرد: «خرید حمایتی با قیمت ۶۲ هزار تومان و مجوز صادرات، دو طرح حمایتی بودند که هر دو متوقف شدند و علیرغم وجود دام مازاد در کشور حمایتی صورت نگرفت».
وی با بیان اینکه با توقف صادرات دام نزدیک ۴.۵ میلیون دلار ضرر به فعالان این بخش وارد شده است، گفت: «در کشوری که دامداران آن به سختی تولید انجام میدهند و از طرفی بر روی صادرات محصول، عوارض میگذارند؛ دولت و نمایندگان مربوطه چه خدماتی به تولیدکنندگان حوزهی دام دادهاند؟ آیا نهادهی درستی ارائه شده است؟».
رانت موجود در کشور ناشی از شبکۀ نادرست توزیع است
رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به مشکلات طرح نهاده گفت: «در این طرح ابتدا مرغداران و گاوهای شیری را در نظر گرفتند و دام سبک را در نظر نگرفتند. این در حالی است که دامداران گوشتی همیشه با مشکل تولید مواجه هستند و دامداران خرد نیز کاملا از صحنه خارج شدهاند».
وی اظهار کرد: «با توجه به گرانیهای موجود در بخش نهاده، هزینهی تمام شده عرضه و تولید یک کیلوگرم گوشت برای دامدار، بالای ۷۰ هزار تومان است».
پویان افزود: «رانت موجود در کشور به خاطر شبکهی نادرست توزیع است. از نظر تولیدکنندگان گوشت، نهاده هیچ اثری بر تولید آنها ندارد اما این موضوع در بحث گاوهای شیری و مرغ، بسیار اثرگذار است». /پ
منبع: خبر کرمان ? ضرر ۴.۵ میلیون دلاری به بخش دام کشور با توقف صادرات
: اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
نذیر کرمان، عبدالناصر همتی روز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «عادی سازی پرونده ایران در FATF یعنی: – رفع محدودیت پولی و مالی ۲۰۰ کشور و نهاد بین المللی علیه کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی – خنثی سازی پروژهٔ منزوی کردن نظام پولی و مالی کشورمان توسط آمریکا و متحدینش […]
یکی از رویکردها و سیاست های بانک ملی ایران، اجرای مسئولیت های اجتماعی در سراسر کشور است که طی سال جاری با اجرای طرح های عام المنفعه و امور خیرخواهانه انجام شده است. به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، این بانک در نیم سال ابتدای سال جاری با جمع آوری منابع و سپرده های […]
قیمت خودروهای سایپا را در جدول زیر مشاهده نمایید. نذیر کرمان، قیمت متوسط بازار آزاد و قیمت نمایندگی خودروهای سایپا امروز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ را در جدول زیر مشاهده نمایید. قیمت خودروهای سایپا خودرو قیمت بازار (تومان) قیمت نمایندگی (تومان) سهند S ۴۹۴,۰۰۰,۰۰۰ ۴۶۷,۲۰۲,۰۰۰ اطلس ۵۲۹,۰۰۰,۰۰۰ ۴۱۶,۶۵۵,۰۰۰ ساینا S ۴۳۱,۰۰۰,۰۰۰ ۳۴۵,۷۶۴,۰۰۰ ساینا S دوگانه […]
همراه اول به عنوان حامی رویداد بینالمللی کیشاینوکس ۱۴۰۳ و با تمرکز بر معرفی فرصتهای سرمایهگذاری جدید به مرکز نمایشگاههای بینالمللی کیش میرود. به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، یازدهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی سازی و معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور (Kish Invex 2024) با حمایت و مشارکت […]
× نُه = 18