صنعتی که اقتدار ایران را آشکارتر کرد | اخبار استان کرمان

صنعت دفاعی ایران اسلامی در سالیان اخیر به‌اوج شکوفایی و قدرت خود رسیده است، به‌گونه‌ای که امروز به‌عنوان قدرت بازدارندگی کشورمان محسوب شده است. به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ سی و یکم مردادماه در سال ۱۳۸۹ بنا به پیشنهاد وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با موافقت فرماندهی معظم ‌کل قوا […]



صنعت دفاعی ایران اسلامی در سالیان اخیر به‌اوج شکوفایی و قدرت خود رسیده است، به‌گونه‌ای که امروز به‌عنوان قدرت بازدارندگی کشورمان محسوب شده است.

به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ سی و یکم مردادماه در سال ۱۳۸۹ بنا به پیشنهاد وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با موافقت فرماندهی معظم ‌کل قوا و با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور به‌نام روز صنعت دفاعی نام‌گذاری شده است.

صنعتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به‌صورت ویژه پس از دوران دفاع مقدس شاهد ارتقا آن بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون صنعت دفاعی و موشکی ایران اسلامی به‌عنوان توانمندترین در منطقه‌ و کشورهای غرب آسیا از آن یاد می‌شود.

احمد قربانی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ ضمن گرامیداشت روز صنعت دفاعی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران، ایالات متحده آمریکا که هر دو منفعت منابع و ثروت ایران و اهداف استعماری خود را از دست داده بود، رویکردی خصمانه در قبال ایران پیش گرفت در این بین اصلی‌ترین دشمن او ایرانی بود که با تفکر استقلال و عزت اسلامی خود و سایر کشورهای آزاده جهان را علیه آمریکا بسیج می‌کرد و به دنبال ایجاد یک کشور قوی و مستقل بود.

بررسی چرایی ورود ایران به صنعت دفاعی

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: استکبار جهانی طی بیش از چهار دهه اخیر بیشترین سیاست‌ها و اقدامات یک جانبه را علیه جمهوری اسلامی ایران و به شکل‌های مختلف مانند اعمال گسترده‌ترین تحریم‌ها، تهدید نظامی، به راه انداختن کارزارهای سیاسی و دیپلماتیک و جنگ روانی صورت داد.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین ابعاد که از دید رسانه‌ها و کارشناسان جهان پررنگ بوده تهدیدات نظامی و امنیتی علیه ایران بعد از انقلاب است، عنوان کرد: این مهم را باید بدانیم که امنیت و حفظ تمامیت ارضی از لوازم پیشرفت هر کشوری است و از فردای پیروزی انقلاب اسلامی تحرکات نظامی و امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و تاکنون ادامه دارد که این اقدامات توسط ائتلاف بزرگی از کشورهای استعمارگر دنیا رهبری و هدایت شد و برخی کشورهای منطقه نیز با آن همراهی کردند.

قربانی اظهار کرد: تحریم‌های نظامی اعمال شده علیه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی باعث شد که برخی از سفارش‌های ثبت شده توسط ایران توسط کشورهای غربی به ایران تحویل داده نشود و حتی برای خرید سیم خاردار نیز ایران تحت تحریم قرار بگیرد.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: پس از جنگ نیز این تحریم‌ها علیه ایران وجود داشت و تهیه و تبادل تجهیزات نظامی برای ایران و سایر کشورها با مشکلاتی روبه‌رو بود، همه این مسائل در کنار مسائل مهم دفاعی کشور دست به دست هم داد تا مسئولان عالی‌رتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح به فکر تجهیز کشور به بروزترین امکانات نظامی و دفاعی باشند.

خودکفایی حوزه موشکی با گسترش ارتباطات سیاسی

وی عنوان کرد: جنگ تحمیلی و دفاع مقدس ملت ایران سبب شد که در ایران اتکایی به خود در دفاع تبدیل به یک هدف اساسی شود در واقع ایران در جنگ تأمین تسلیحات از آمریکا را پایان یافته دید و جمهوری اسلامی صنایع داخلی خود را تاسیس کرد افزون بر آن کمبود قطعات یدکی هواپیماهای آمریکایی همراه با شروع حملات موشکی عراق از سال ۱۹۸۳ سبب شد که ایران به‌جای هواپیما به سمت موشک سوق پیدا کند.

قربانی افزود: جمهوری اسلامی برای مسلح کردن نیروهای نظامی خود تا حد زیادی به خودکفایی رسیده است. به‌طور عملی این به معنی تولید تسلیحات قطعات یدکی در داخل کشور است و در واقع تاکید ایران بر خودکفایی، انعکاس درس‌هایی است که ایران در جنگ با عراق آموخت. آن وقتی که غربی‌ها از فروش تسلیحات به ایران سرباز زدند. با توسعه این صنعت در داخل کشور صنعت یکی از منافع مهم داخلی را نمایندگی می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: از آنجا که زیربنای نظامی ایران بر اساس خرید تجهیزات از غرب و وابستگی به آمریکا در دوران شاه استوار شده بود در سرتاسر جنگ ایران پیوسته با دو مشکل مواجه بود؛ نخست تأمین قطعات تجهیزات نظامی که به‌واسطه تحریم ایران فروخته نمی‌شد و دوم وجود نداشتن سلاح بازدارنده، مجهز شدن عراق به پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و استفاده از بمب‌های شیمیایی در جنگ به این کشور چنان توان بالایی بخشیده بود که مقاومت را تنها از طریق نیروی زمینی و جنگ فرسایشی امکان‌پذیر می‌کرد.

وی تصریح کرد: اگرچه بعد از جنگ حفظ این نوع توان جنگی هم چنان در دستور کار قرار گرفت و نهاد بسیج بیش از پیش تقویت شد؛ اما نیاز به کسب سلاح نظامی همچنان احساس شد که در نهایت تأمین تجهیزات نظامی و به‌ویژه تلاش برای خودکفایی در حوزه موشکی با گسترش برخی ارتباطات سیاسی در دستور کار قرار گرفت و گام‌های اساسی در این زمینه برداشته شد.

افزایش بهره اقتصادی کشور با صادرات دانش نظامی و دفاعی

قربانی ادامه داد: با پاک‌سازی ارتش از عناصر وابسته به شاه و آمریکا و پس از آن حفظ ارتش که نیروهای آن فرزندان این مردم و پیرو انقلاب اسلامی بودند برای از دست رفتن یکی از ظرفیت‌های انقلاب اسلامی گرفته شد و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زمینه توسعه توان نظامی کشور ایجاد شد و در طی جنگ تحمیلی همه این عناصر توانستند ضرورت وجود خود را به‌خوبی اثبات کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در طول دوران دفاع مقدس ضرورت خودکفایی در دانش نظامی به‌خوبی درک شد و با پیگیری نیروهای دغدغه‌مند اقدامات اولیه برای رشد و پیشرفت بومی در این زمینه برداشته شد. فعالیت‌های علمی در طراحی عملیات‌های نظامی که موجب حیرت و تحیر دانشمندان علوم نظامی دنیا شده بود در کنار کارهای مطالعاتی و مهندسی برای دستیابی به دانش‌های نوین مثل ساخت و طراحی موشک از برکات دانشگاه بزرگ دفاع مقدس بود.

وی گفت: اکنون جمهوری اسلامی به برکت توانمندی‌های نظامی و اطلاعاتی خود از جمله آوازه‌ای که از موشک‌ها و پهپادهای آن در دنیا پیچیده، توانسته است بازدارندگی بسیار بالایی برای خود در برابر دشمنان مردم انقلابی ایران ایجاد کند و با گسترش تفکر مقاومت در بین مردم منطقه خط مقدم درگیری را به مرزهای دشمنان خود منتقل کند و آن‌ها را مجبور به پاسخ در برابر این پیشروی جمهوری اسلامی کند.

قربانی اظهار کرد: از جمله برکات پیشرفت نظامی جمهوری اسلامی ایران دستیابی به مرزهای جدید از دانش است که از آن‌ها می‌توان در سایر صنایع داخلی استفاده شود و صادرات این دانش نیز بهره اقتصادی خوبی برای کشور خواهد داشت.

نمایش بازدارندگی ایران اسلامی با قدرت دفاعی و موشکی

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اقتدار و پیشرفت خیره‎کننده ایران در صنعت دفاعی پس از انقلاب اسلامی و به‌ویژه پس از دوران دفاع مقدس بازدارندگی بسیار قوی در مقابل هرگونه تجاوز دشمن است، ابراز کرد: هم‌اکنون ما در منطقه با اقتدار نظامی و با اتکاء به دستاوردهای صنعت موشکی و دفاعی خودمان پایگاه بزرگ ابرقدرتی مانند آمریکا را در عراق مورد هدف قرار می‌دهیم، بدون آن‌که آمریکایی‌ها جرأت کوچک‌ترین عکس‌العملی را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: با عملیات وعده صادق اولین کشوری هستیم که با تجهیزات دفاعی و نظامی تولیدی خودمان عمق سرزمین‌های اشغالی و پایگاه‌های رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده و اقتدار خودمان را به‌رخ دنیا کشیدیم که همه این عزت، اقتدار و افتخار را مدیون شهدای عزیز به‌ویژه شهید تهرانی‌مقدم‌ها هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین جلالی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ ضمن گرامیداشت روز صنعت دفاعی گفت: کشوری که انقلاب کرده قطعاض دشمنان زیادی را دارد، که این دشمنان ساده و کوچک نیستند، بلکه دشمنان قسم‌خورده‌ای هستند که علیه جمهوری اسلامی ایران اقدامات بسیاری را انجام می‌دهند.

نماینده سابق مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ما بر اساس توصیه‌های دینی همواره بر این مهم تأکید داشته است که ما باید در مقابل دشمنان ایستادگی داشته باشیم تا شرایطی فراهم شود که دشمن احساس ترس داشته باشد.

هراس دشمن از توان دفاعی ایران اسلامی

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه برخی از دولت‌ها معتقد بودند که ما نیاز به صنایع دفاعی نداریم و دنیا، دنیای گفتمان و مذاکره است، عنوان کرد: اما مقام معظمر هبری بر این مهم تأکید داشتند که ما باید مسئله دفاعی خودمان را تقویت کنیم و در این زمینه باید قوی باشیم؛ چراکه اگر ایران اسلامی قوی و مقتدر نشود قطعاً نمی‌تواند در هرج و مرج‌هایی که به‌وجود می‌آید، مقتدرانه اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز در عرصه دفاعی با کار جهادی و روش‌های میان‌بر قوی‌ترین کشور نه در منطقه بلکه در غرب آسیا هستیم و در تولید موشک‌های دور بُرد و نقطه‌زن چهارمین کشور هستیم و در زمینه پهباد نیز، در سطح دنیا رتبه تک رقمی داریم و دشمنان نظام و انقلاب جموری اسلامی ایران با این قدرت بازدارندگی که ایران دارد، نمی‌توانند نگاه چپ به ما داشته باشند و این رویکرد و توان افتخاری است که به‌دلیلی سیاست‌گذاری‌های فرماندهی کل قوا مقام معظم رهبری صورت گرفته است.

انتهای خبر/م


صنعتی که اقتدار ایران را آشکارتر کرد

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? صنعتی که اقتدار ایران را آشکارتر کرد