صادرکنندگان خُرد را با چوب صنایع بزرگ می‌زنند

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت رطب ثمین بم با اشاره به مشکلات صادرکنندگان،گفت:«برای صادرکنندگان این سوال مطرح است که چرا تاکنون راه‌حل عملی برای رفع تعهد ارزی و برگشت ارز صادرکنندگان محصولات کشاورزی صورت نگرفته است». بدرآبادی افزود:«ما در اقتصاد بزرگ کشور صادرکنندگان خُرد محسوب می‌شویم و حجم صادرات ما قابل مقایسه با پتروشیمی‌ها […]

فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت رطب ثمین بم با اشاره به مشکلات صادرکنندگان،گفت:«برای صادرکنندگان این سوال مطرح است که چرا تاکنون راه‌حل عملی برای رفع تعهد ارزی و برگشت ارز صادرکنندگان محصولات کشاورزی صورت نگرفته است».

بدرآبادی افزود:«ما در اقتصاد بزرگ کشور صادرکنندگان خُرد محسوب می‌شویم و حجم صادرات ما قابل مقایسه با پتروشیمی‌ها و یا صادرکنندگان مواد معدنی و صنعتی نیست اما ما را با همان چوب صنایع بزرگ می‌زنند که عملا این نحوۀ برگشت ارز برای ما امکان‌پذیر نیست».

وی ادامه داد:«صادرکننده وظیفه دارد ارز خود را برگرداند و اگر ارز را برنگرداند نمی‌تواند به کارش ادامه دهد،ولی با این سیستم که چیدمان شده نمی‌تواند ارز را بیاورد و در نیما با 30 هزار تومان بفروشد در حالی که در بازار آزاد بالای 44 هزار تومان است».

بدرآبادی با بیان این‌که صادرات محصولات کشاورزی با معضلی در تمام کشور مواجه است،توضیح داد:«تاجر هندی،عراقی،روس،ازبک و افغان وارد کشور می‌شوند و با تبدیل کردن دلار به نرخ آزاد،محصولات ما را از هر طریقی خریداری و خارج می‌کنند آیا صادرکنندۀ ایرانی با دلار 30 هزار تومانی و با اختلاف 40 درصدی،می‌تواند یک کیلو محصول را از کشور خود به بازار هدف بفروشد؟ به همین دلیل است که الان صادرکنندگان ما به خاک سیاه نشستند».

به گزارش خبرنگار فت فتو،وی در نشست رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران با فعالان اقتصادی استان کرمان که عصر پنج‌شنبه هشتم دی‌ماه برگزار شد،خاطرنشان کرد:«کسانی که طی سال‌های گذشته صادرکنندۀ برتر در استان کرمان بودند،با مشکلات زیادی مواجه هستند اما به نظر می‌آید هیچ اراده‌ای برای رفع این مشکل وجود ندارد».

بدرآبادی با بیان این‌که دولت با آن عظمت در وصول مطالبات بین‌المللی خود دچار مشکل است،گفت:«سال 97 و زمانی که این مشکلات ایجاد شده بود راه‌حلی ارائه شد برای واگذاری کوتاژ محصولات صادراتی و رفع تعهد از این طریق که متاسفانه لغو شد».

وی اظهار کرد:«شرکت ما بیش از 200 نیروی کارگر در شهرستان نرماشیر مشغول به کار داشت اما الان تعداد آن‌ها کاهش یافته است. نمی‌توانم با تجار کشورهایی که برای خرید محصول به کشور ما سفر می‌کنند،رقابت کنم».

مدیرعامل شرکت رطب ثمین بم گفت:«در سفر رئیس‌جمهور به کرمان این مسائل را مطرح کردم و در این نشست مسئولان و وزیر صمت هم بودند،انتظار داشتم چون یادداشت می‌کردند،شاید حداقل یک تماس از طریق اتاق بازرگانی یا نهاد ریاست‌جمهوی با بنده گرفته شود اما با وجود گذشت چندین ماه هیچ‌گونه واکنشی را شاهد نبودیم». /پ

 

 

 




صادرکنندگان خُرد را با چوب صنایع بزرگ می‌زنند

منبع:خبر کرمان
?

صادرکنندگان خُرد را با چوب صنایع بزرگ می‌زنند

:اخبار استان کرمان – اقتصادی