فت فتو/کرمان به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گاهی اوقات در مدارس، خوابگاهها و جاهایی که جمعیت زیاد می باشد، ممکن است شیوع شِپِشِ اتفاق بیفتد، اما تاکنون مورد خاصی در کرمان گزارش نشده است. دکتر سعید صحبتی در گفتوگو با فت فتو درباره شیوع شپش در بین دانش آموزان استان کرمان با توجه […]
فت فتو/کرمان به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گاهی اوقات در مدارس، خوابگاهها و جاهایی که جمعیت زیاد می باشد، ممکن است شیوع شِپِشِ اتفاق بیفتد، اما تاکنون مورد خاصی در کرمان گزارش نشده است.
دکتر سعید صحبتی در گفتوگو با فت فتو درباره شیوع شپش در بین دانش آموزان استان کرمان با توجه به بازگشایی مدارس میگوید: خوشبختانه اخیرا گزارشی مبنی بر شیوع شِپِشِ در استان کرمان نداشتیم.
به گفته او، گاهی اوقات در مدارس، خوابگاهها و جاهایی که جمعیت زیاد می باشد، ممکن است شیوع شِپِشِ اتفاق بیفتد، اما تاکنون مورد خاصی در کرمان گزارش نشده است.
طبق اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ارتباط نزدیک (خانواده، دوستان، همکلاسیها و …)، استفاده از وسایل مشترک (شانه، مقنعه، روپوش و …) و روپوش صندلی سرویس مدارس از جمله راههای انتقال شپش است.
او میگوید: شپش یک نوع انگل است و تخم آن “رشک” گفته میشود و تخم شپش منتقل شده و تکثیر پیدا میکند.
“رعایت بهداشت فردی، شستشوی مرتب موها، کوتاه کردن موها و مرتب شانه کردن موها، از راههای پیشگیری از شیوع شپش هستند.” این بخش دیگر سخنان مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گو با فت فتو بود.
به توصیه صحبتی، اگر در یک کلاس درس دو نفر آلوده شدند، باید همه دانشآموزان کلاس توسط مراقب سلامت مدرسه معاینه شوند و افراد آلوده به شپش تحت درمان قرار گیرند.
او میافزاید: شامپوی مخصوصی برای درمان شپش وجود دارد و فرد آلوده دو هفته متناوب و هر هفته دو مرتبه سر خود را با این شامپو باید شستشو دهد تا کاملا آلودگی از بین رود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه میدهد: در خانه نیز باید مسائل بهداشتی رعایت شود و انتظار می رود که افراد همه روپوشها، مقنعه، ملفحه، لباسها و … با آب خیلی داغ شسته و در آفتاب خشک کنند ضمن آنکه درزهای دربهای اتاقها و گوشههای دیوارها با جاروبرقی کامل تمیز باشند.
طبق گفته او، در گذشته برای درمان شپش از DDT (دیکلرو دیفنیل تریکلرواتان) استفاده میشده اما چون سرطانزا بوده اکنون دیگر از DDT برای از بین بردن شپش استفاده نمیشود و شامپوهای مخصوص بهتر از DDT هستند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان میگوید: در سالهای گذشته شیوع شپش سر را حتی در کشورهای پیشرفته نیز شاهد بودیم اما با توجه به توجه بیشتر افراد به بهداشت فردی تا حدودی کمتر این بیماری گزارش می شود.
او از عوارض عفونت شپشی سخن به میان میآورد و میگوید: فرد آلوده به شپش ممکن است دچار بیماری های روحی و روانی شود همچنین با توجه به خارش زیادی که ایجاد میکند، احتمال زخم شدن پوست و سبب عفونت باکتریایی می شود و همچنین احتمال آلوده شدن همه اعضای خانواده نیز وجود دارد.
به گزارش فت فتو، شِپِشِ سر یکی از انگلهای انسان است. شپش سر حشرهای بدون بال است و تمام عمر خود را بر روی پوست سر انسان میگذراند و از خون آن تغذیه میکند. این شپش فقط از انسان تغذیه میکند.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? شیوع شِپِشِ در کرمان؟ دانشگاه علوم پزشکی: فعلا گزارشی نشده است
نذیر کرمان/کرمان اقدامات استان کرمان در مواجهه با ناترازی انرژی، بازتابی از چالشهای ملی در این زمینه است. در حالی که مصرف انرژی در کشور رو به افزایش است، ظرفیت تولید و توزیع بهویژه در فصلهای سرد سال با محدودیتهایی روبروست. با این حال، برنامههایی نظیر پویش «دو درجه کمتر» و تشکیل کمیتههای مدیریت مصرف […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان در گزارشی از اقدامات ۱۰۰ روزه این ادارهکل، از پیشرفتهای چشمگیر در توسعه زیرساختهای ارتباطی خبر داد. حسین ساجدیفر امروز دوم دیماه در جمع خبرنگاران گزارشی از عملکرد ۱۰۰ روزه ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه کرد و هدف اصلی از اتصال روستاهای استان به شبکه […]
نذیر کرمان/کرمان در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، دادستان عمومی و انقلاب کرمان به همراه معاون امنیتی دادستانی امروز دوم دی ماه در جمع نیروهای سازمان اطلاعات سپاه حاضر و ضمن تقدیر از تلاشهای شبانهروزی نیروهای امنیتی، در جریان آخرین اقدامات انجام شده در زمینه حفظ امنیت قرار گرفتند. مهدی بخشی سپس از […]
نذیر کرمان/کرمان حضرت فاطمه (سلام الله علیها) را به عنوان نمونه و اسوه زنان میشناسند. ایشان در زندگی ظاهری، جهاد، سخنوری، فداکاری، شوهرداری، مادری و مقام معنوی، الگویی به تمام معناست. سالروز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان روز زن و مادر نامگذاری شده است. اهمیت و لزوم توجه به جایگاه مادر در […]
− =