فت فتو/کرمان فوق تخصص بیماری های عفونی و تب دار کودکان با اشاره به اینکه اکنون در نیمه پیک آنفلوانزا هستیم و خوشبختانه روند کاهشی پیدا کرده است، گفت: ویروس آنفلوانزا چهار سویه دارد و احتمال اینکه با سویه های بعدی مواجه شویم، وجود دارد. دکترعلی حسینی نسب شامگاه هفتم آبان ماه در گفت و […]
فت فتو/کرمان فوق تخصص بیماری های عفونی و تب دار کودکان با اشاره به اینکه اکنون در نیمه پیک آنفلوانزا هستیم و خوشبختانه روند کاهشی پیدا کرده است، گفت: ویروس آنفلوانزا چهار سویه دارد و احتمال اینکه با سویه های بعدی مواجه شویم، وجود دارد.
دکترعلی حسینی نسب شامگاه هفتم آبان ماه در گفت و گویی درباره شیوع ویروس آنفلوانزا اظهار کرد: آنفلوانزا ویروس فصلی است که در پائیز و زمستان شیوع پیدا می کند و تا اوایل فصل بهار ادامه دارد و معمولا یک سال در میان از نظر اپیدمی شیوع پیدا می کند و امسال شیوع این بیماری زودتر اتفاق افتاد.
وی افزود: به دلیل اینکه مقداری شیوع کرونا کاهش یافته، کنترل ها از نظر پیشگیری برداشته و مدارس بازگشائی شد و این موارد باعث شیوع ویروس آنفلوانزا شد و به صورت ناگهانی و غافلگیرکننده بود.
حسینی نسب با اشاره به اینکه اکنون در نیمه پیک آنفلوانزا هستیم و خوشبختانه روند کاهشی پیدا کرده است، گفت: ویروس آنفلوانزا چهار سویه دارد و احتمال اینکه با سویه های بعدی مواجه شویم، وجود دارد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان درباره علائم آنفلوانزا در کودکان بیان کرد: اینقدری که آنفلوانزا کودکان را اذیت کرد کرونا اینگونه نبود؛ علائم بالینی آنفلوانزا و کرونا تقریبا مشابه هستند و کرونا سویه های مختلف دارد و در برخی سویه ها کاملا علائم شبیه آنفلوانزا بود و آنفلوانزا خصوصیت خاصی دارد، اینکه بروز بیماری کاملا ناگهانی است و فرد یک مرتبه دچار تب و بعد آبریزش بینی و گلودرد شده و سیر بیماری طی می شود اما در کودکان مواردی داشتیم که علائم بالینی خیلی شدید نداشتند و تنها ناخوشی و یا علائم گوارشی بوده است.
وی با اشاره به اینکه به صورت کلی نمی شود تفکیک کرد بیماری آنفلوانزا است یا کرونا، افزود: اکنون بیشتر موارد آنفلوانزا است.
حسینی نسب بیان کرد: بیشترین زمان سرایت آنفلوانزا و سایر ویروس ها در ۲۴ ساعت تا ۷۲ ساعت اول است و در برخی کودکان که نقص سیستم ایمنی دارند زمان بیماری ممکن است طولانی تر باشد و در این زمان بهتر است مدرسه نروند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی و تب دار کودکان گفت: در ابتدای بیماری که مسری است تب های بالا، آبریزش بینی، سرفه و دل درد وجود دارد و بعد ممکن است سرفه تا ۱۰ روز ادامه یابد و این دلیلی برای نرفتن به مدرسه نیست پس کودکان بیمار ۷۲ ساعت یا حداکثر پنج روز در خانه بمانند و بعد می توانند به مدرسه بروند.
وی با اشاره به اینکه راه های سرایت بیماری آنفلوانزا قطرات تنفسی است و شست و شو و ضدعفونی کردن دست یکی از راه های بسیار موثر برای پیشگیری است، عنوان کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از دستمال یک بار مصرف در زمان عطسه و سرفه از نکات مهم است.
این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان در ادامه با اشاره به اینکه آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است و به صورت مستقیم ممکن است در برخی موارد عارضه قلبی ایجاد کند اما شایع نیست، اظهار کرد: آنفلوانزا تب های بسیار بالا می دهد که خیلی خوب به داروهای تب بر جواب نمی دهد و همین یکی از علت های مراجعه خانواده ها به مراکز درمانی است که موجب ازدحام می شود.
حسینی نسب بیان کرد: بهتر است مردم تب را با استفاده از استامینوفن، بروفن و پاشویه کنترل کنند. تب علامت بیماری است و خطری ندارد مگر در کودکی که در خانواده سابقه تشنج ناشی از تب باشد یا خودش سابقه تشنج داشته باشد.
وی با بیان اینکه مراجعه مکرر به پزشک و استفاده بی مورد از آنتی بیوتیک درست نیست، گفت: تب به دلیل عفونت ویروس است و هر عفوتی عفونت باکتریایی نیست و نیاز به درمان آنتی بیوتیک ندارد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان با بیان اینکه تب های ویروسی بالا می روند، افزود: کلیات درمان آنفلوانزا در کودکان و بالغین مراقبتی است که شامل استراحت، مصرف مایعات فراوان و آب میوه طبیعی است. در آنفلوانزا استراحت خیلی مهم است از نظر اینکه سیتسم ایمنی را تقویت می کند و از سوی دیگر با در منزل ماندن از شیوع بیماری کاسته می شود و در موارد خاصی ممکن است نیاز باشد از دارو استفاده شود.
حسینی نسب با بیان اینکه مردم به پزشک اعتماد کنند و وقتی می گوید نیاز به آنتی بیوتیک نیست، بپذیرند گفت: در صورتی که آنفلوانزا موجب سه عارضه عفونت گوش میانی، سینوزیت و یا بازگشت مجدد علائم بشود، آنتی بیوتیک می دهیم.
وی ادامه داد: همچنین اگر سرفه بیش از ۱۰ روز طول بکشد و کودک تب و لرز شدید و ترشحات چرکی داشته باشد که در آنفلوانزا خیلی نادر است، آنتی بیوتیک تجویز می کنیم و در غیر این صورت مردم اصرار به آنتی بیوتیک نداشته باشند.
حسینی نسب در پایان با اشاره به آنفلوانزای نوع A و B موجب چهار نوع بیماری ست و واکسن آنفلوانزا همه انواع را پوشش می دهد، اظهار کرد: تزریق واکسن در کودکان زیر ۹ سال دو بارو بالای ۹ سال یک بار کافی است.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? شیوع آنفلوانزا ناگهانی و غافلگیرکننده بود/در نیمه پیک هستیم
نذیر کرمان/کرمان رئیس مرکز فوریتهای پزشکی زرند گفت: زوج حدودا ۶۵ ساله زرندی که در حال رفتن به جشن عروسی فرزندشان بودند، بر اثر واژگونی خودرویشان جان باختند. عربپور شامگاه ۱۰ آبان ماه در تشریح این خبر اظهار کرد: در پی گزارش مردمی در ساعت ۱۸:۳۳ امشب با سامانه ۱۱۵ مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مبنی […]
منصور خانیفرسنگی با حکم مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان سرپرست جدید مجتمع مس دره آلو منصوب شد. وی با سوابق درخشان در حوزه معدنکاری، مسئولیت هدایت این مجتمع معدنی مهم را برعهده گرفت.
نذیر کرمان/کرمان طبق گفته مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان، در ادامه روند کاوشهای سال گذشته تپه باستانی کنار صندل جیرفت، فصل جدید کاوش به زودی در این محوطه باستانی آغاز خواهد شد. سعید شاهرخی امروز دهم آبانماه با اشاره به کاوشهای سال گذشته توسط سید منصور سید سجادی، باستان شناس در تپه کنار صندل […]
نذیر کرمان/کرمان نمایشگاه رویای رنگی، آثار هنری کودکان اتیسم به همت انجمن اتیسم رفسنجان و مرکز اتیسم عاطفه رفسنجان در گالری گلستان امین با حضور مسئولین شهرستان رفسنجان افتتاح شد. مدیرعامل انجمن اتیسم و مسئول فنی مرکز اتیسم رفسنجان ظهر امروز ۱۰ آبانماه در این مراسم اظهار کرد: کودکان اتیسم در سه سطح یک، دو […]
شش − 4 =