شیب تند کاهش کیفیت آب در استان کرمان

نذیر کرمان ـ گروه اقتصاد:مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت:«با وجود اقدامات پیشگیرانه در زمینۀ آلودگی آب،نتایج چندین ساله پایش و رصد تغییرات کیفی منابع آب‌های زیرزمینی،سطحی و مخازن سدها در استان کرمان،تغییرات معنادار و شیب تند کاهش کیفیت منابع آبی را نشان می‌دهد که زنگ خطر […]

نذیر کرمان ـ گروه اقتصاد:مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت:«با وجود اقدامات پیشگیرانه در زمینۀ آلودگی آب،نتایج چندین ساله پایش و رصد تغییرات کیفی منابع آب‌های زیرزمینی،سطحی و مخازن سدها در استان کرمان،تغییرات معنادار و شیب تند کاهش کیفیت منابع آبی را نشان می‌دهد که زنگ خطر چالش کیفی آب را در آینده نزدیک به صدا درآورده است».

امیرحسین کرمی همچنین اظهار کرد:«در استان کرمان چهار سد در حال بهره‌برداری و یک سد دیگر که به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد،کاربری شرب دارند،مخازن سدها هرکدام به نوعی در معرض خطر جدی قرار دارند و اگر اقدامات پیشگیرانه و علاج‌بخش لازم صورت نگیرد،از کاربری شرب خارج می‌شوند».

وی بیان کرد:«استان کرمان به لحاظ تشکیلات زمین‌شناسی متنوع است و کمربند مس‌زایی که از شمال‌غرب تا جنوب‌شرق استان کرمان امتداد یافته،علاوه بر آلایندگی‌های طبیعی،معادن و صنایع مختلف حدود ۲۵ درصد مزارع و باغات کشور را نیز در خود دارد که همگی از مولدهای بالقوه آلایندگی منابع آب هستند».

وی اضافه کرد:«ناسالم بودن آب علاوه بر تنش‌های اجتماعی موجب بروز بیماری‌های متعددی از موارد جزئی تا بروز سرطان‌های گوارشی،کبدی،کلیوی،پوست و حتی زایمان‌های زودهنگام می‌شود».

به گزارش نذیر کرمان به نقل از نذیر کرمان کرمان،وی ۳۱ خردادماه در توضیح بیش‌تر در این‌باره اظهار کرد:«به منظور کنترل کیفیت منابع آب استان ۴۰۰ ایستگاه شامل آب‌های سطحی و زیرزمینی،مخازن سدها،فاضلاب،پساب و غیره به صورت مستمر مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد».

کرمی ادامه داد:«طی چند دهه اخیر اجرای طرح‌های کنترل بهره‌برداری و صرفه‌جویی در منابع آب بیشتر مورد توجه بوده اما به کنترل کیفیت منابع آب کمتر پرداخته شده و این در حالی است که تغییرات کمیت و کیفیت آب رابطه مستقیم پیش رونده با هم دارند».

وی گفت:«کاهش کمی آب موجب افزایش غلظت آلاینده‌های آب و در نتیجه کاهش کیفیت می‌شود،از طرفی آلودگی و کاهش کیفیت آب نیز موجب کاهش کمیت آب مناسب خواهد شد».

مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای کرمان خاطرنشان کرد:«تغییرات شیمیایی و بیولوژیکی کیفیت آب به صورت تدریجی و عمدتا غیرمحسوس اتفاق می‌افتد».

در همین حال،مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای کرمان گفت:«معادن ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی زیادی برای استان کرمان به ارمغان آورده است اما فرآیند استخراج و فرآوری در اکثر معادن موجب تشدید در آزادسازی عناصر مضر می‌شود».

وی افزود:«بنابراین زه‌آب معادن،محل دپو باطله‌ها و سدهای رسوب‌گیر همچنین فاضلاب صنایع،کارخانه‌ها،فاضلاب شهری و روستایی،پسماند و زباله‌های خانگی و صنعتی،آفت‌کش‌ها و کودها از مولدهای آلایندگی آب محسوب می‌شوند که اگر به صورت اصولی مدیریت و کنترل نشوند،مخاطرات زیادی را برای انسان و محیط زیست در پی خواهند داشت».

وی با بیان اینکه ما علاوه بر بحران کمی آب،در مرز بحران کیفی قرار گرفته‌ایم،گفت:«منابع باقیمانده آب بسیار محدود و ارزشمند هستند،اقدامات علاج‌بخش و اصلاح کیفیت منابع آب اعم از سطحی و زیرزمینی نیز بسیار مشکل و پر هزینه است که اکثر مواقع قابل انجام نیست،طرح‌های انتقال آب حوضه به حوضه نیز علاوه بر هزینه بالا و دشوار بودن عملیات اجرایی و در برخی موارد تبعات اجتماعی دارد و در حال حاضر صرفا برای مصرف صنایع بزرگ مقرون به صرفه هستند».

وی تاکید کرد:«در این شرایط،باید اقدامات پیشگیرانه و حفاظتی کیفیت منابع آب موجود،مورد توجه بیشتری قرار گیرد». / الف




شیب تند کاهش کیفیت آب در استان کرمان

منبع:خبر کرمان
?

شیب تند کاهش کیفیت آب در استان کرمان

:اخبار استان کرمان – اقتصادی