کرمان- فت فتو- سرپرست فرمانداری رفسنجان گفت: براساس برآوردها سوبات سیلابی به ۱۰ هزار هکتار از باغات شهرستان آسیب وارد کرده است که باید پس از فروکش شدن سیلاب عملیات لازم برداشت رسوب انجام شود تا ریشه درختان نخشکد. به گزارش فت فتو حسین رضایی روز یکشنبه درجمع خبرنگاران اظهار کرد: لایه های رسوبی سیلاب […]
کرمان- فت فتو- سرپرست فرمانداری رفسنجان گفت: براساس برآوردها سوبات سیلابی به ۱۰ هزار هکتار از باغات شهرستان آسیب وارد کرده است که باید پس از فروکش شدن سیلاب عملیات لازم برداشت رسوب انجام شود تا ریشه درختان نخشکد.
به گزارش فت فتو حسین رضایی روز یکشنبه درجمع خبرنگاران اظهار کرد: لایه های رسوبی سیلاب به ریشه ها و بیش از هزار کیلومتر خط انتقال آب در اراضی کشاورزی آسیب وارد کرده است که باید پس از فروکش کردن سیلاب تعمیرات لازم انجام و لایه های رسوبی و نمکی از باغات تخلیه شود.
وی در تشریح جزییات شکل گیری این وضعیت و میزان خسارت ها گفت: در رفسنجان یک دوره بیش از ۷۰ سال بود که بارندگی شدید نداشتیم و روزهای اخیر بارندگی های شدید باعث شده که سیلاب به سمت شهرستان راه بیفتد.
این مسئول افزود: موقعیت شهرستان سیلابی است و آب از سمت دو شهر پاقلعه و ریسه در شهربابک به سمت احمدآباد دئفه رضوی سرازیر میشود و نیز بخشی دیگر از آب ها از ارتفاعات لالهزار بردسیر و رودخانه شاهزاده عباس هم به سمت رفسنجان در حرکت است.
رضایی بیان کرد: از طرفی دو رودخانه بزرگ در مرکز شهر به اسم گیودری و شور داریم و رودخانه سفید هم در کنار شهر رفسنجان مسیر عباسآباد آقاغفور را به سمت جوادیه الهیه فلاح و فردوسیه نوق رفسنجان طی می کند.
وی گفت: مسیرهای آبراهی در رفسنجان بررسی و مشخص شد که الگوها و مسیرهای قبلی تغییر یافته اند؛ سیستم همه گیر شده یعنی در بارندگی های ابتدایی از دره راگه تا مارکش و احمدآباد دئفه رضوی تمامی آبراه ها فعال و به سمت رفسنجان گسیل شدند.
این مسئول ادامه داد: بارندگی های سیل آسای اخیر در رفسنجان موجب به بارآوردن خسارت های هنگفتی در زیرساخت های جاده ای، آب، برق و گاز و برخی منازل هم دچار آبگرفتگی و تخریب شدند.
رضایی بیان کرد: از همان ابتدای سیلاب یک سری هشدارها مبنی بر تخلیه تعدادی از روستاهایی که در مسیر سیلاب بودند از جمله ناصریه، کوثر ریز، عبدالله آباد، فخرآباد و غیره انجام شد و اهاهلی در حسینیه ثارالله، مسجد قبا و دانشگاه ولیعصر اسکان یافتند.
سرپرست فرمانداری رفسنجان گفت: در مسیر سیلاب دو لوله خط انتقال به ظرفیت ۴۰۰ و ۷۰۰ میلیمتر شکست و موجب قطعی آب آشامیدنی شد که با تلاش عوامل شرکت آب و فاضلاب در دست تعمیر هستند.
وی ادامه داد: از استاندار کرمان قدردانی می کنیم که با حضور شبانه روزی خود در این شهرستان موجب دلگرمی نیروهای امداگر و مردم شد و با پشتیبانی های استانی تلاش ها برای کنترل این سیلاب ها صورت گرفت؛ هشت درصد آب های سیلابی در خیابان ها و معابر شهری و روستایی روان و بقیه نیز در مغازه ها و خانه های برخی مناطق سرازیر شده است.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.
منبع: ایرنـا ? سیل به ۱۰ هزار هکتار از باغات رفسنجان آسیب زد
جیرفت- نذیر کرمان- بسیاری از جیرفتی هایی که امروز به مدارج علمی و اجرایی رسیدهاند گذرشان به دبیرستان امیرکبیر افتاده، جایی که امروز تنها ساختمانی در حال تخریب از آن به جا مانده و بلاتکلیف مانده است. به گزارش نذیر کرمان شاید همین قدمت و خاطراتی که این بنا در دل خود جا داده باعث […]
کرمان- نذیر کرمان- فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان از کشف یک دستگاه فلزیاب و دستگیری چهار حفار غیرمجاز در شهرستان بردسیر خبر داد. به گزارش نذیر کرمان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان، سرهنگ مجید فاریابی روز چهارشنبه گفت: برابر گزارش واصله از میراثبانان افتخاری […]
کرمان – نذیر کرمان – رییسکل دادگستری استان کرمان از پایان گروگانگیری ۱۵ ماهه یک گروگان با همت سازمان اطلاعات سپاه این استان خبر داد و گفت: این فرد در سال ۱۴۰۲ در شهرستان راور به گروگان گرفته شده و به استانهای مرزی و سپس به یکی از کشورهای همجوار منتقل شده بود. به گزارش نذیر […]
کرمان – نذیر کرمان – مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان گفت: براساس مصوبه کارگروه فنی پایگاههایی میراث جهانی و ملی، پلان(نقشه) مدیریتی مشترک بین پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و شرکت هواپیمایی ماهان طراحی می شود. سعید شاهرخی روز چهارشنبه در گفت و گو با نذیر کرمان با اشاره به تشکیل جلسه کارگروه فنی […]
+ = چهارده