مدیر جهاد کشاورزی سیرجان گفت:سیرجان با ۱۵۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران، رتبه سوم کشت طلای سرخ را در استان کرمان دارا است. به گزارش خبرنگار گروه استان های فت فتو از کرمان، محمودآبادی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان گفت: سطح زیر کشت زعفران شهرستان در حال حاضر ۱۵۰ هکتار میباشد واین شهرستان از نظر سطح زیر کشت […]
مدیر جهاد کشاورزی سیرجان گفت:سیرجان با ۱۵۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران، رتبه سوم کشت طلای سرخ را در استان کرمان دارا است.
به گزارش خبرنگار گروه استان های فت فتو از کرمان، محمودآبادی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان گفت: سطح زیر کشت زعفران شهرستان در حال حاضر ۱۵۰ هکتار میباشد واین شهرستان از نظر سطح زیر کشت زعفران، رتبه سوم را در استان دارا میباشد.
او با بیان اینکه زعفران برداشتی اغلب از طریق بازارهای محلی و داخلی شهرستان و استان به فروش میرسد، افزود: گرانی پیاز زعفران، نهادهها و خدمات کشاورزی با توجه به شرایط شیوع کرونا و تورم اقتصادی ،کمبود پیاز مرغوب در سطح استان و شهرستان، به نحوی که کشاورزان بعضا جهت تهیه پیاز به استانهای همجوار از جمله خراسانهای رضوی و جنوبی مراجعه مینمایند ، وجود موانع بانکی جهت جذب تسهیلات کاشت زعفران از جمله استعلامات زمان بر و تعدد ضامن، وثیقه و … از جمله مشکلات زعفران کاران میباشد.
محمودآبادی تصریح کرد: کاشت پیاز زعفران از اواخر اردیبهشت ماه لغایت اوایل مهرماه امکان پذیر است، ولی با توجه به عرف و شرایط اقلیمی شهرستان، کشت محصول معمولا از نیمه دوم شهریور تا اوایل مهر ماه انجام میشود.
او مزایای کشت زعفران را مقارن بودن زمان کاشت و بهره برداری مزارع زعفران با زمان خواب درختان و باغ ها، نیاز آبی کم زعفران، با ارزش و گران بودن محصول زعفران و درآمد قابل توجه آن بیان کرد و گفت: کمبود کارگر جهت برداشت، جمع آوری و جدا نمودن کلاله از گل و بسیار زمان بر بودن این مرحله و نیاز به تعداد زیاد کارگر و نهایتا صرف هزینه و وقت زیاد جهت این امر از معایب کشت این محصول میباشد.
محمودآبادی با اشاره به اینکه استقبال کشاورزان جهت کاشت زعفران بسیار خوب بوده است، افزود: اما در یکی دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا، تورم چشمگیر، گرانی نهادهها و کمبود آب و شرایط خشکسالی اقبال کشاورزان کاهش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان اظهار داشت: کشت زعفران و سایر محصولات کم نیاز آبی از سوی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان بسیار مورد توجه و حمایت قرار گرفته و در این رابطه خدماتی مانند ارائه تسهیلات، برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی، ارائه دستورالعمل و بروشور نکات فنی کاشت، داشت و برداشت زعفران به کشاورزان و … انجام شده است.
او افزود: با توجه به شرایط اقلیمی موجود و بحران خشکسالی در استان، رویکرد کشاورزان به سمت محصولات دارای نیاز آبی کم افزایش داشته که زعفران هم یکی از این محصولات میباشد.
محمودآبادی در پایان گفت: این مدیریت با برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی ترویجی، ارائه دستورالعمل و بروشور نکات فنی کاشت، داشت و برداشت زعفران به کشاورزان و … از زعفران کاران حمایت میکند.
انتهای پیام/ی
منبع:باشــگاه خبرنگاران ? سیرجان سومین منطقه کرمان از نظر سطح زیر کشت زعفران
فرحبخش با بیان اینکه برآیند اقدامات فرهنگی با کاهش جرایم و آسیبهای اجتماعی مشخص میشود بر ضرورت توسعه زیرساختهای فرهنگی در این شهرستان تاکید کرد. باشگاه خبرنگارانِ جوانِ مرکز کرمان؛ رسول سیف الدینی ـ ابوالفضل فرحبخش رئیس دادگستری زرند در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان زرند، با تأکید بر توسعه زیرساختهای فرهنگی گفت: تدوین کتب […]
مردم شهید پرور بخش نگین کویرِ شهرستان فهرج امروز میزبان ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس بودند. نذیر کرمانِ مرکزِ کرمان؛ حسین رشیدی ـ در آستانه شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، مردم بخش نگین کویرِ شهرستان فهرج، در آیین استقبال از ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس سنگ تمام گذاشتند و با حضور […]
با اختصاص بیش از ۵۰ میلیارد تومان، ۱۰ پروژه آسفالت در شهرستانهای زرند و کوهبنان پیگیری و تامین اعتبار شد. نذیر کرمان مرکز کرمان؛ رسول سیف الدینی ـ عبدالحسین همتی نماینده مردم شهرستانهای زرند و کوهبنان به نشست خود با اکبری معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در خصوص پیگیری […]
در آیین اختتامیه اولین دوره طرح بانوی برتر شهرستان انار، از بانوان برتر این حوزه تجلیل شد. نذیر کرمانِ مرکز کرمان؛ غلامعباس میرزایی ـ حجت الاسلام علیدادی سلیمانی امام جمعه انار در آیین اختتامیه اولین دوره طرح بانوی برتر این شهرستان که با حضور مسئولین و بانوان شهرستان در محل تالار شهر برگزار شد، به […]
8 × 2 =