سوسک سرخرطومی حنایی در کمین نخلستان‌های شرق کرمان

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: مدیر جهاد کشاورزی بم با اشاره به شیوع گستردۀ آفت سوسک سرخرطومی حنایی در باغ‌های این شهرستان گفت:«از کشاورزان درخواست می‌شود موضوع ورود آفت سوسک سرخرطومی حنایی به نخیلات بم را جدی بگیرند زیرا هشدار سطح قرمز نیز صادر شده و بدون همکاری باغداران امکان مبارزه با این آفت وجود ندارد». […]

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: مدیر جهاد کشاورزی بم با اشاره به شیوع گستردۀ آفت سوسک سرخرطومی حنایی در باغ‌های این شهرستان گفت:«از کشاورزان درخواست می‌شود موضوع ورود آفت سوسک سرخرطومی حنایی به نخیلات بم را جدی بگیرند زیرا هشدار سطح قرمز نیز صادر شده و بدون همکاری باغداران امکان مبارزه با این آفت وجود ندارد».

محمدعلی معقول افزود:«باغداران باید نسبت به این موضوع حساس باشند،باغ‌ها را ردیابی کنند و به محض مشاهدۀ اولین علائم مشکوک،موارد را به کارشناسان جهادکشاورزی اطلاع دهند».

وی با اشاره به اینکه زمان در مبارزه با این آفت بسیار اهمیت دارد خاطرنشان کرد:«اگر در اولین مراحل پیشرفت کار،آفت سوسک سرخرطومی حنایی را رصد کنیم،می‌توانیم مبارزه و تیمار بهتری داشته باشیم تا درخت آسیب کمتری ببیند،اما اگر آفت پیشرفت کند ضمن از دست دادن درخت،کانون آلودگی نیز ایجاد می‌شود».

معقول ادامه داد:«از علائم اولیۀ این آفت که کشاورزان می‌توانند آن را پایش کنند،وجود حفره‌ها و سوراخ‌هایی در تنۀ درخت است که در این صورت خاک اره از درخت ریزش می‌کند».

وی اضافه کرد:«وجود شیرابۀ قهوه‌ای‌رنگ و بدبویی که از تنۀ درخت خارج می‌شود از دیگر علائم وجود سوسک سرخرطومی حنایی در بدنۀ درخت است».

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از نذیر کرمان کرمان،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بم بیان کرد:«تیرماه ۱۴۰۰ که در نخلستان‌های نرماشیر این آفت دیده شده بود اقدام به آموزش و برگزاری کلاس های ترویجی برای کشاورزان و در راستای مبارزه با این آفت شد».

وی ادامه‌ داد:«متاسفانه در مرداد ۱۴۰۲ وجود اولین مورد سوسک سرخرطومی حنایی به عنوان آفت بسیار خطرناک و ویرانگر نخیلات در قلب شهرستان بم نیز تایید که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اقدام به تیمار درختان شد».

معقول گفت:«منطقۀ شهری بم به گونه‌ای است که باغ‌ها درب ورودی دارند و پایش باید با هماهنگی آبیار و مالک باغ صورت گیرد که این موضوع سرعت پایش را کُند می‌کند».

وی تاکید کرد:«آفت سوسک سرخرطومی حنایی یک مسئلۀ ملی و جدی و مربوط به ادارۀ خاص نیست،بلکه مربوط به معیشت مردم است و باید دلسوزانه پیگیری شود».

مدیر جهاد کشاورزی بم اظهار‌ کرد:«کشاورزان نسبت به آبیاری درختان دقت کنند،زیرا این آفت رطوبت‌پسند است و در باغ‌هایی که به‌صورت غرقابی آبیاری می‌شود احتمال حضور آفت بیشتر است و درختان جوان نیز در خطر بیشتری قرار دارند».

وی افزود:«پایش روزانۀ آفت توسط کشاورز باید انجام شود زیرا کارشناس جهاد کشاورزی نمی‌تواند هر روز تمام درخت‌ها را پایش کند و اولویت کاری جهاد مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی است». /پ

 

 




سوسک سرخرطومی حنایی در کمین نخلستان‌های شرق کرمان

منبع:خبر کرمان
?

سوسک سرخرطومی حنایی در کمین نخلستان‌های شرق کرمان

:اخبار استان کرمان – اقتصادی