سرمایه‌گذاری ایران در معادن فراسرزمینی

فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با بیان اینکه کمیسیون معادن اتاق ایران با توجه به محدودیت‌هایی که در بحث اکتشاف در معادن داخلی وجود دارد پروژۀ بهره‌برداری از معادن فراسرزمینی را دنبال می‌کند،گفت:«منابع طبیعی،محیط زیست و معارضین معدنی،مشکلات زیادی برای فعالان معدنی و صاحبان معدن در ایران […]

فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با بیان اینکه کمیسیون معادن اتاق ایران با توجه به محدودیت‌هایی که در بحث اکتشاف در معادن داخلی وجود دارد پروژۀ بهره‌برداری از معادن فراسرزمینی را دنبال می‌کند،گفت:«منابع طبیعی،محیط زیست و معارضین معدنی،مشکلات زیادی برای فعالان معدنی و صاحبان معدن در ایران ایجاد کرده است از این‌رو در اتاق  پیشنهاد سرمایه‌گذاری در معادن دیگر کشورها را مطرح کردیم».

ابراهیم جمیلی با اشاره به تجربۀ 30 سالۀ فعالان بخش خصوصی در حوزۀ صنعت،افزود:«بخش خصوصی تلاش دارد که سرمایه‌گذاری در معادن کشورهای افغانستان،عراق،قزاقستان،قرقیزستان و آذربایجان را آغاز کند».

وی با اشاره به نحوۀ همکاری‌ها در بخش معادن فراسرزمینی،خاطرنشان کرد:«قرار است که کنسرسیوم تشکیل دهیم و اگر لازم بود به این کشورها تکنولوژی ببریم و در ازای آن مواد اولیۀ مورد نیاز کشور را به جای خریداری از دیگر کشور از این معادن تهیه و تامین کنیم».

جمیلی ادامه داد:«طرح معادن فراسرزمینی مورد استقبال فعالان بخش خصوصی قرار گرفت و امیدواریم که در چند کشور به صورت کنسرسیومی این پروژه را فعال کنیم».

به گزارش فردای کرمان به نقل از ایلنا،رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در پاسخ به این پرسش که آیا زمینۀ فعالیت معادن مشخص شده است؟ گفت:«معادنی که پتانسیل کار داشته باشند می‌توانند در دستور کار ما قرار بگیرند،از جمله معادن فلزی و غیرفلزی».

وی با بیان اینکه دولت در این زمینه ورود نکرده است،اضافه کرد:«رسالت ما تقویت بخش خصوصی است و دولت باید در این زمینه از ما حمایت کند و در این میان اگر دولت در بخش دیپلماسی اقتصادی از فعالان خصوصی حمایت کند بدون تردید زودتر به نتیجه خواهیم رسید».

جمیلی ادامه داد:«کشورها در حوزۀ صنعت قوانین خاص خود را دارند و ما با توجه به میزان عیار ذخیره شده در معادن،راه‌‌های دسترسی و زیرساخت‌های موجود در آن‌ کشورها،تعیین می‌کنیم که در کدام کشورها سرمایه‌گذاری را آغاز کنیم. باید به این نکته توجه داشت که در بخش زیرساخت‌ها و ماشین‌آلات معدنی ضعیف هستیم و باید از سایر کشورها این نیازها را تامین کنیم».

وی با بیان اینکه میزان سرمایه‌گذاری در معادن فراسرزمینی مشخص نیست،افزود:«بهره‌گیری از علم و دانش شرکت‌های دانش بنیان باید به یک اولویت و هدف تبدیل شود و ما باید به سمت این پروژه‌های بزرگ هدایت کنیم».

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با اشاره به این‌که احیای هزار معدن کوچک و متوسط در دستور کار قرار گرفته است،بیان کرد:«معادنی در کشور هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند در حال حاضر معادن و محدوده‌های زیادی در کشور فعال نیستند از این‌رو طرحی با حمایت ایمیدرو و با کمک بخش خصوصی و خانه معدن برای احیای معادن کوچک و متوسط دنبال شد».

جمیلی گفت:«پروژۀ احیا و هوشمندسازی معادن را دنبال می‌کنیم در این شرایط هر معدنی یک کارت هوشمند خواهد داشت و می‌تواند نیازها را تشخیص و به موقع مشکلات را رفع کند. این طرح در قالب یک پروژۀ بزرگ از سوی دولت دنبال می‌شود که می‌تواند به معادن راکد کمک و  آن‌ها را به معادن فعال تبدیل کند». /پ




سرمایه‌گذاری ایران در معادن فراسرزمینی

منبع:خبر کرمان
?

سرمایه‌گذاری ایران در معادن فراسرزمینی

:اخبار استان کرمان – اقتصادی