زینب کبری (س) قهرمان «جهاد تبیین»

حضرت زینب سلام‌الله‌علیه با خطبه‌های پر محتوا و آتشین خود موجب تبیین راه حقیقت شد و نگذاشت خون اباعبدلله‌الحسین پایمال شود. به گزارش گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری«نذیر کرمان»؛ حادثه عظیم کربلا و شهادت امام حسین علیه‌السلام واقعه‌ای دردناک و مصیبت بزرگی بود و لکن چون ماهیت الهی داشت و هدف امام هم قیام برای […]



حضرت زینب سلام‌الله‌علیه با خطبه‌های پر محتوا و آتشین خود موجب تبیین راه حقیقت شد و نگذاشت خون اباعبدلله‌الحسین پایمال شود.

به گزارش گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری«نذیر کرمان»؛ حادثه عظیم کربلا و شهادت امام حسین علیه‌السلام واقعه‌ای دردناک و مصیبت بزرگی بود و لکن چون ماهیت الهی داشت و هدف امام هم قیام برای خدا و به فرموده خودشان اصلاح دین جد بزرگوارش و امر به معروف و نهی از منکر بود، لذا در تاریخ ماندگار شد و چون چراغی روشنگر راه آزادگان جهان است.

 
 اینکه این حادثه بعد از ۱۴۰۰ سال همچنان زنده است و در ایام محرم مردم عزاداری می‌کنند و یاد فداکاری‌های امام و همراهانش را گرامی می‌دارند، یکی دیگر از دلایل اقدامات و خطبه‌های حضرت زینب بود، و الا کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود، زینب سلام‌الله‌علیها با خطبه‌های پر محتوا و آتشین خود موجب تبیین راه حقیقت و موجب روشنگری شد و نگذاشت خون اباعبدلله‌الحسین پایمال شود، این عنایت الهی بود که زینب باشد و قاطعانه بساط و توطئه‌های یزید و همراهان ظالمش را آشکار کند.
 
 انتقاد تند حضرت زینب سلام‌الله‌علیها در هنگام ورود به دروازه کوفه، خطاب به مردمی که گریه می‌کردند، درس بزرگی برای همه در طول تاریخ که اگر امام خود را یاری نکنید باید هم گریه کنید، اشک چشمانتان خشک نشود و ناله‌هایتان آرام نگیرد.
 
 همانا که کار شما مانند آن زنی است که رشتۀ خود را پس از محکم یافتن، یکی یکی از هم می‌گسست، شما نیز سوگندهای خود را در میان خویش، وسیله فریب و تقلب ساخته‌اید. 
 
آیا در میان شما جز وقاحت و رسوایی، سینه‌های آکنده از کینه، دو رویی و تملق، همچون زبان‌پردازی کنیزکان و ذلت و حقارت در برابر دشمنان چیز دیگری نیز یافت می‌شود؟ چه بد توشه‌ای برای آخرت فرستاده‌اید؛ توشه‌ای که همان خشم و سخط خدا است و در عذاب جاویدان خواهید بود.
 
گریه می‌کنید؟ زار می‌زنید؟ آری به خدا سوگند که باید گریه کنید، پس بسیار بگریید و کمتر بخندید. چرا که دامان خود را به ننگ و عار جنایتی آلوده اید که ننگ و پلیدی آن را از دامان خود تا ابد نتوانید شست. و چگونه می‌توانید ننگ حاصل از کشتن فرزند رسول خدا(ص) فرزند رسول خدا(ص)، خاتم پیامبران، معدن رسالت، و سرور جوانان اهل بهشت را از دامان خود بزدایید؟ کسی که پناه مومنان شما، فریادرس در بلایای شما، مشعل فروزان استدلال شما بر حق و حقیقت و یاور شما در هنگام قحطی و خشکسالی بود. چه بار سنگین و بدی بر دوش خود نهادید، پس رحمت خدایی از شما دور و دورتر باد. که تلاشتان بیهوده، دستانتان بریده، معامله‌تان قرین زیان گردیده است.
 
به هر حال یکی از تذکرات درس‌آموز حضرت زینب به همه مردم در طول تاریخ بود که مراقب باشید عدالت را به‌خاطر دنیا ذبح نکنید که اگر چنین کنید و صالحان را از حاکمیت دور کنید قطعاً افراد ناصالح بر شما حاکم می‌شوند و آنان که شما را با وعده‌های دروغین فریب دادند، این خطبه حضرت زینب سلام‌الله‌علیها انگار برای ما مردم امروز گفته شده است تا در انتخاب‌هایمان دقت کنیم و حق را پیدا کرده تا بعداً پشیمان نشویم.
 
خطبه بعدی حضرت زینب سلام‌الله‌علیها بر علیه یزید بود، و ضمن تقبیح یزید و جنایتی که مرتکب شده بود غرور او را شکست و حقایق را بر مردم فریب خورده و غافل آشکار ساخت. 
 
محورهای اصلی این خطبه عبارت‌اند از حمد پروردگار و درود بر پیامبر اسلام(ص)، اشاره به سنت الهی در مهلت دادن به کفار، زشتی رفتار یزید، افشای پرونده سیاه یزید و نیاکانش، نفرین بر یزیدیان، اشاره به عاقبت ستم‌کاران، شکایت به خداوند، جاودانگی اهل‌بیت.
 
در این خطبه هم درس بزرگی به حاکمان بر مردم دارد که یادشان باشد این دوران کوتاه هست و کوچک‌ترین ظلمی بر مردم را باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشند. چنان‌که حضرت در بخش پایانی خطبه خود می‌فرمایند؛ هر کید و مکر، و هر سعی و تلاش که داری به کار بند، سوگند به خدای که هرگز نمی‌توانی، یاد و نام ما را محو و وحی ما را بمیرانی، چه دوران ما را درک نکرده، این عار و ننگ از تو زدوده نگردد. آیا جز این است که رأی تو سست است و باطل، و روزگارت محدود و اندک، و جمعیت تو پراکنده گردد.

نویسنده: زینب پورحیدر

 

منبع: رودبار ما

انتهای خبر/


زینب کبری (س) قهرمان «جهاد تبیین»

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? زینب کبری (س) قهرمان «جهاد تبیین»