نذیر کرمان/کرمان مدیر کارگروه اشتغال قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)گفت: بیش از ۹۹.۵ درصد روستاها از نعمت برق برخوردار بوده و ۷۰ درصد گازرسانی شده و بیش از ۴۳ درصد همه امکانات زیرساختی را دارند، اما باز روند مهاجرت نگرانکننده است. رضا تازیکی امروز ۲۱ تیرماه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی […]
نذیر کرمان/کرمان مدیر کارگروه اشتغال قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)گفت: بیش از ۹۹.۵ درصد روستاها از نعمت برق برخوردار بوده و ۷۰ درصد گازرسانی شده و بیش از ۴۳ درصد همه امکانات زیرساختی را دارند، اما باز روند مهاجرت نگرانکننده است.
رضا تازیکی امروز ۲۱ تیرماه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی موانع و راهکارهای توسعه روستاهای کانونی اظهار کرد: پروژههایی برای اشتغال در روستاهای کشور آغاز شده و یکی از مهمترین استانهایی که با حمایت بخش خصوصی و استانداری کار آن آغاز شد، استان کرمان است و یکی از پایلوتهای پیاده سازی توسعه روستایی است.
وی با اشاره به مهم ترین چالشهای توسعه روستایی در ایران از جمله فقر، نبود مکانیزاسیون و … در ادامه افزود: در برنامههای توسعه کشور توجه خاصی به پروژههای زیرساختی شده اما در برنامههای پنج ساله توسعه سهم عمده اعتبارات در حوزه عمرانی بوده و عمده توفیقات نیز در این حوزه است و در بخش نرم افزاری مثل توسعه اشتغال، اقتصاد روستا و کاهش مهاجرت کامل به نتیجه نرسیده است.
تازیکی با اشاره به اینکه تولید، محور همه روستاهاست و اکنون روند خدمات در حال افزایش است، افزود: ادغام روستاهای نزدیک به شهر، موجب کاهش تولید در این روستاها شده و میزان مطالبات بانکی و معوقات در روستاها زیاد شده و نابرابری اقتصادی بین شهر و روستا از جمله مشکلات است.
مدیر کارگروه اشتغال قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) با بیان اینکه بهرهوری آب در روستاها بسیار پایین است، در ادامه گفت: ایجاد کسب و کارهای مکمل، توسعه زنجیره ارزش، افزایش مهارت، اتصال به بازار، تولید محلی و خانگی، کاهش هزینهها، افزایش دسترسی به بیمه، خدمات اجتماعی، بازار و خدمات مالی از جمله چارچوبهای الگوی توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در روستاهاست.
وی با اشاره به تفاوت میزان راندمان بخش کشاورزی به عنوان مثال در باغات پسته اظهار کرد: تفاوت در خدمات تخصصی است؛ ما متخصص کشاورزی زیاد داریم اما متخصص گیاهان دارویی و یا پسته نداریم.
تازیکی بیان کرد: به تکثیر کردن متخصصان کشاورزی و متخصص بازاریابی محصولات کشاورزی نیاز داریم زیرا غنای تخصصی به توسعه کمک زیادی میکند.
وی اظهار کرد: توانمندسازی روستائیان، مشارکت مردم و توسعه بستههای کسب و کار در اولویت محورهای مداخلات ما برای توسعه روستایی و رویکرد از پایین به بالا(مشارکت محور) است.
مدیر کارگروه اشتغال قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در بخش دیگری از سخنانش گفت: پیشنهاد این است ۱۰۰ روستا در استان کرمان انتخاب و از طریق مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ در زمینه آموزش و تربیت متخصصان استفاده شود و توسط ۱۰۰ عامل توسعه روستایی، کار دنبال شود.
وی با بیان اینکه افزایش بهرهوری اشتغال و درآمد در روستا را دنبال میکنیم، گفت: ۵۵ نفر با حمایت اتاق بازرگانی استان کرمان تربیت شده و شورای راهبری در استان تشکیل و برنامههای توسعه روستایی را کنترل و پایش میکنند.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? روند مهاجرت از روستاها نگرانکننده است
نذیر کرمان/کرمان در پس پردههای جامعهای که گاه سنت و عرف بر انسانیت غلبه میکند، داستانهایی تلخ و ناگفته جریان دارد؛ داستانهایی که قربانیان آن انسانهایی هستند که بین انتخابهای دشوار گیر افتادهاند. این روایت یکی از تلخترین روزهای زندگی لیلا و همسرش را بیان میکند. زوجی که امید و آرزوی آغاز زندگی مشترکشان در […]
نذیر کرمان/کرمان کارشناس پیشبینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: از فردا افزایش نسبی دما در طول روز رخ میدهد و در طول شب سرمای هوا و یخبندان در نواحی سردسیر همچنان تداوم خواهد داشت. میترا یاوری امروز سوم دی ما درباره وضعیت جوی استان کرمان اظهار کرد: امروز در نوار شرقی و شمالغرب استان […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (علیه السلام) رفسنجان گفت: در یک زایمان موفق، مادر ۳۱ ساله کرمانی در هفته سی و چهارم بارداری، سه قلوهای خود را در بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (علیه السلام) رفسنجان به دنیا آورد. دکتر سید محمد ابراهیم پورحسینی ظهر امروز سوم دی ماه در تشریح این […]
قائم مقام باشگاه نساجی گفت: همه چیز در آرامش است و با سرمربی تیم مدعی جام هستیم. به گزارش نذیر کرمان، تیم فوتبال نساجی در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی باید به مصاف مس رفسنجان برود. ایزد سیف الله پور قائم مقام باشگاه نساجی پس از قرعه کشی مرحله یک هشتم رقابتهای جام حذفی […]
نُه × =