رمضان و افزایش همبستگی اجتماعی

کرمان- فت فتو- کارشناسان می‌گویند صرفنظر از آثار فردی روزه و ماه مبارک رمضان، مشارکت در آیین‌های دسته‌جمعی این ماه، انسان‌ها را از انزوا خارج می‌کند و به تقویت بیشتر همبستگی اجتماعی نیز می‌انجامد. به گزارش فت فتو شرکت در جلسات مذهبی مانند قرائت قرآن یا ادعیه، دادن افطاری و شام به دیگران و حضور […]

کرمان- فت فتو- کارشناسان می‌گویند صرفنظر از آثار فردی روزه و ماه مبارک رمضان، مشارکت در آیین‌های دسته‌جمعی این ماه، انسان‌ها را از انزوا خارج می‌کند و به تقویت بیشتر همبستگی اجتماعی نیز می‌انجامد.

به گزارش فت فتو شرکت در جلسات مذهبی مانند قرائت قرآن یا ادعیه، دادن افطاری و شام به دیگران و حضور در کنار همدیگر بویژه در جامعه‌ای که به سمت فردگرایی تمایل یافته، بسیار مفید است و تقویت همبستگی اجتماعی را به همراه دارد.

این رخدادها صرفنظر از آثار مفید روزه‌داری برای افراد از نظر جسمی و روحی و در حالی است که ماه مهمانی خدا همچنین انسان ها را به کنترل درونی بیشتر و در نتیجه کاهش انگیزه های جرم سوق می دهد.

همچنین تقویت روحیه تواضع در افراد از جمله دیگر آثار این ماه اعلام می شود که تاثیر مستقیم و معناداری بر کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه خواهد داشت.

یک جامعه‌شناس در تشریح آثار اجتماعی ماه مبارک رمضان اظهارداشت: آیین هایی مانند جلسات قرآن و دعوت به افطار و شام در ماه مبارک رمضان همبستگی اجتماعی را زیاد می کند.

محمدجواد افشارپور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فت فتو مستقر در شهرستان رفسنجان گفت: حضور بیشتر مردم در مراسم جمعی از جمله شرکت در نماز جماعت مساجد و صرف افطاری در کنار یکدیگر باعث بالا رفتن روحیه همگرایی و وحدت خواهد شد  و افراد از انزوا و تنهایی که سوغات زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی است خلاصی می یابند.

این جامعه شناس بیان کرد: صحبت از همبستگی اجتماعی در شرایطی است که جامعه از حالت روستایی به شهر نشینی تبدیل شده، انسجام و وحدت بین افراد در حال گسست است و نیز در چهاردیواری های منازل مسکونی در محیط شهرسازی و آپارتمان نشینی، مردم تنهایی و جدایی گزینی را تجربه می کنند.

وی برخی تبعات این نوع زندگی شهرنشینی با رویکرد فردگرایی را شامل افسردگی، ناراحتی و افزایش احساس تنهایی با رویکرد منفی برشمرد و گفت: لذا برپایی جلسات قرآن و دعوت به افطاری و مهمانی شام در ماه رمضان می تواند همبستگی اجتماعی را افزایش دهد و حالت تنهایی و انزوا از بین برود.

رمضان و از بین رفتن انگیزه های جرم

افشارپور از دستاوردهای دیگر در ماه مبارک رمضان از لحاظ جامعه شناسی به از بین رفتن انگیزه های جرم در جامعه در این ماه اشاره کرد و گفت: ماه رمضان افراد را به سمت کنترل درونی بیشتر نزدیک و انرژی معنوی را در جامعه منتشر می کند.

افزایش روح ِ گذشت و تواضع

وی تصریح کرد: به برکت همین معنویت، از بسیاری از آلودگی ها و شرارت ها در جامعه کاسته و انگیزه های مجرمانه نیز از بین می رود؛ همچنین زمینه اصلاح جامعه فراهم می شود.

این جامعه شناس خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان روح ِ عفو، گذشت و تواضع در مردم بیشتر می شود و به کاهش آسیب های اجتماعی نیز کمک می کند.

رمضان و افزایش همبستگی اجتماعی

آثار فردی ماه مبارک رمضان

گذشته از آثار اجتماعی ماه مبارک رمضان، آثار فردی آن نیز بسیار مورد توجه قرار دارد؛ سلامت جسم و روح در انسان نه تنها زمینه شکرگزاری و بهره مندی بهتر از نعمت حیات که به او ارزانی شده را فراهم می کند بلکه خود همین وضعیت، به تقویت زندگی جمعی نیز کمک می کند.

حجت الاسلام مرتضی جمالی، کارشناس مذهبی در این زمینه معتقد است: روزه گرفتن به آرامش روحی و روانی بیشتر انسان کمک می کند و درواقع تمرینی برای افزایش صبر و استقامت روحی در برابر مشکلات و و نیز تقویت جسمی است.

وی که مسئولیت ‌دفتر نهاد مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان را نیز برعهده دارد در گفت و گو با خبرنگار فت فتو اظهار داشت: روزه داری راهی برای تقویت روح، تزکیه نفس و مخالفت با خواسته های نفسانی است؛ لذا وقتی روح تقویت شود مشکلات روحی و روانی برای انسان قابل تحمل تر می شود و این مشکلات در جامعه هم کاهش می یابد.

رمضان و افزایش همبستگی اجتماعی

وی در مورد آثار معنوی ماه مبارک رمضان ادامه داد: با تقویت روحی، انسان بیشتر احساس کرامت و عزت نفس نیز پیدا می کند که خود ثمرات بسیاری به همراه خواهد داشت.

این کارشناس مذهبی گفت: روزه داری تغذیه جسم و خواندن قرآن، غذای روح است؛ نباید در این ماه ناسپاسی کرد بهتر است در این مهمانی خدا، با انجام روزه داری، خوادن ذکر و ادعیه ها و نیز تلاوت قرآن هم جسم و هم روح را تقویت کنیم.




رمضان و افزایش همبستگی اجتماعی

منبع: ایرنـا
? رمضان و افزایش همبستگی اجتماعی