فت فتو ـ گروه اقتصاد: بهروز آگاه،سفیر شورای جهانی خشکبار در ایران و از باغداران بزرگ پسته در استان کرمان دربارۀ آیندۀ صنعت پسته ایران گفت که همه چیز به سیاستهای ارزی دولت بستگی دارد. او اظهار کرد:«تنها راه نجات صنعت پسته این است که نرخ ارز با نرخ تورم با هم فیکس شود و […]
فت فتو ـ گروه اقتصاد: بهروز آگاه،سفیر شورای جهانی خشکبار در ایران و از باغداران بزرگ پسته در استان کرمان دربارۀ آیندۀ صنعت پسته ایران گفت که همه چیز به سیاستهای ارزی دولت بستگی دارد.
او اظهار کرد:«تنها راه نجات صنعت پسته این است که نرخ ارز با نرخ تورم با هم فیکس شود و هرچه تورم افزایش مییابد،نرخ ارز هم بالا برود تا بتوانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم».
وی افزود:«اگر این روند نباشد و نرخ ارز مثلا ۲۰ هزار تومان بشود و سال آینده ۴۰۰ هزار تن تولید کنیم،محصول روی دست تولیدکنندگان میماند».
وی دربارۀ تولید پسته در دنیا توضیح داد:«اسپانیا در چهار،پنج سال آینده حدود ۲۰ هزار تن قرار است تولید داشته باشد. آمار تولید ترکیه مقداری ساختگی است ولی تولید در این کشور رو به رشد است؛ چون باغریزی زیادی با سیستم قطرهای و پیوند اقلام اکبری انجام دادند و در آینده ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن تولید خواهند داشت ولی چون آمارهای اشتباه ارائه میکنند،نمیدانیم چه زمانی به این میزان تولید میرسند. باغات آمریکا نیز از نظر میزان سطح زیر کشت قرار است رشد کند،تولیدات سوریه هم قرار است به بازار برگردد،براساس آمار جهاد کشاورزی،در ایران در حدود ۲۷ استان سطح زیرکشت پسته داریم».
آگاه با بیان اینکه مصرف پسته دنیا در یک و نیم سال پیش حدود ۶۰۰ هزار تن بوده است،افزود:«اگر سرمازدگی و اتفاق غیرمترقبۀ دیگری در پیش نباشد،حداقل پیشبینی برای تولید آینده یک میلیون تن است اما مصرف پسته دنیا با توجه به مشکلات اقتصادی قرار است به ۵۰۰ هزار تن و شاید کمتر از این،برسد».
به گزارش خبرنگار فت فتو،وی ۲۸ دیماه در ادامۀ اظهاراتش در میزگرد تخصصی پنجمین گردهمایی فعالان صنعت پسته ایران در کرمان گفت:«اما چیزی که پسته ایران را از پستة دیگر کشورهای دنیا متمایز میکند،مزه آن است».
عضو هیات امنای انجمن پسته افزود:«اولین نفری که پسته را (در بازارهای جهانی) تمام میکند میتواند کشاورز و تولیدکنندۀ ایرانی باشد به شرطی که سیاستهای ارزی نادرست دولت را نداشته باشیم».
وی با انتقاد از سیاستهای ارزی دولت روحانی ادامه داد:«خیلی خوشحال بودیم دولت رئیسی در اقتصاد پسته تغییرات مثبتی ایجاد میکند و ثباتی در بازار دلار ایجاد میشود ولی متاسفانه اقتصاددانانی که آقای رئیسی با خود آورد،شهامت و دانش کافی ندارند به همین دلیل میتوان گفت که سیستم دولت آقای روحانی کماکان ادامه دارد».
آگاه توضیح داد:«در سال گذشته،۴۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم و کمتر از هفت درصد آن،سهم کشاورزی بوده که حدود سه میلیارد دلار میشود. ۲۰ درصد جمعیت ایران بهطور مستقیم و ۴۰ درصد بهطور غیرمستقیم با این سه میلیارد زندگی میکنند که حدود ۵۰ میلیون نفر میشود. هر عقل سلیمی که بود میگفت این سه میلیارد را هرطور میخواهید ببرید و بیاورید چون ۵۰ میلیون نفر مستقیم و غیرمستقیم از آن استفاده میکنند اما متاسفانه همانطور که با پتروشیمیهای رانتی و فولاد و … برخورد میشود،با صنعت پسته نیز برخورد میشود».
او با بیان اینکه این صنعت دستخوش تحولات جوّی و دولتزدگی شده و نمیتوانیم چندان نسبت به آیندۀ آن خوشبین باشیم،تاکید کرد که تنها راه نجات صنعت پسته این است که نرخ ارز با نرخ تورم با هم فیکس شود.
آگاه خطاب به فعالان صنعت پسته گفت:«فقط و فقط به سیاست ارزی دولت نگاه کنید. اگر تصمیمات نادرست گرفته شد فورا پسته را بفروشید اما اگر دلار با نرخ تورم بالا رفت،بدانید روی قیمت پسته شما تاثیر خواهد گذاشت و آن را بالاتر خواهد برد».
وی در پاسخ به پرسش یکی از حاضران که کدامیک از بازارهای دنیا پتانسیل رشد خارقالعاده میتواند داشته باشد؟ گفت:«بازار چین در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار تن مصرف دارد و تا ۲۵۰ هزار تن نیز قابلیت افزایش دارد».
عضو هیات امنای انجمن پسته افزود:«بازار هند الان ۳۰ هزار تن است اما اگر تاجرانی پیدا شود که با هندیها قرارداد ببندند،تا ۱۵۰ هزار تن ظرفیت افزایش دارد».
وی بیان کرد:«جمیعت و رشد اقتصادی هند به اندازۀ چین است و هیچ دلیلی نیست چین حداقل ۱۵۰ هزار تن مصرف داشته باشد ولی هند که ۷۰۰،۸۰۰ سال سابقۀ خوردن پستة ما را دارد حداقل ۳۰ هزار تن مصرف داشته باشد».
وی توسعۀ بازار هند را منوط به عملکرد تاجران هندی و ایرانی دانست.
آگاه سپس تاکید کرد:«بازار اروپا نسبت به باقیمانده سموم و افلاتوکسین حساس است».
او خطاب به تولیدکنندگان پسته اظهار کرد:«باقی مانده سموم را حتما مدنظر قرار دهید».
وی اضافه کرد:«بازار اروپا را میتوانیم برگردانیم ولی بستگی دارد پسته چقدر باشد و باقی مانده سموم و افلاتوکسین نداشته باشیم که این هم،راهکار دارد».
وی در بخش دیگری از سخنانش،اظهار کرد:«ما بحران آب نداریم بلکه سوء مدیریت آب توسط وزارت نیرو داریم». / الف
راه نجات پسته برابری نرخ ارز با تورم است
منبع:خبر کرمان ?
:اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
۱۰ روز دیگر پرونده سامانه نیما بسته میشود و شرکتهای صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآوردههای نفتی از ابتدای بهمن، نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری اقدام کرده و رفع تعهد صادراتی میکنند. نذیر کرمان، بانک مرکزی اعلام کرد که معاملات ارز در بازار ارز تجاری روز گذشته (چهارشنبه ۱۹ دی ماه) […]
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان میدهد، هر کیلوگرم گوشت مرغ نسبت به هفته گذشته کاهش یافته و به ۸۲ هزار تومان رسیده است، اما در بازار روغن شاهد عرضه قطره چکانی آن و قفسههای خالی هستیم. نذیر کرمان، رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان میدهد، در کمتر از یک هفته قفسههای روغن خوراکی در […]
شاخص کل بورس امروز ۱۹ دی ماه با افزایش ۲۲ هزار و ۵۰۵ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار واحدی قرار گرفت. نذیر کرمان، در انتهای معاملات امروز چهارشنبه ۱۹ دی ماه بازار سرمایه، شاخص کل بورس با افزایش ۲۲ هزار و ۵۰۵ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار واحدی ایستاد. […]
طحاننظیف سخنگوی شورای نگهبان: مشمولان یارانه نقدی میتوانند از کالابرگ الکترونیکی استفاده کنند. شورای نگهبان افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی را تایید کرد. فیلم/ طحان نظیف: مشمولان یارانه نقدی میتوانند از کالابرگ استفاده کنند منبع: مشرق ? فیلم/ طحان نظیف: مشمولان یارانه نقدی میتوانند از کالابرگ استفاده کنند
+ = 9