دست دولت در جیب تامین اجتماعی | اخبار استان کرمان

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: دولت بدهکاری بسیاری به سازمان تامین اجتماعی دارد و دست این مجموعه را برای کسب درآمد خصوصی آزاد گذاشته است.  سیدمهدی طبیب‌زاده در گفتگو با گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» در خصوص چالش‌های بیمه‌ای کارگران و کارفرمایان گفت: قوانین روابط کار در کشور سال‌هاست که بازنگری نشده‌اند […]




رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: دولت بدهکاری بسیاری به سازمان تامین اجتماعی دارد و دست این مجموعه را برای کسب درآمد خصوصی آزاد گذاشته است.

 سیدمهدی طبیب‌زاده در گفتگو با گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» در خصوص چالش‌های بیمه‌ای کارگران و کارفرمایان گفت: قوانین روابط کار در کشور سال‌هاست که بازنگری نشده‌اند و امروز تأمین اجتماعی به‌عنوان تنها نهاد انحصاری با بیش‌ترین میزان اعضایی که دارد عملا در نظارت بر این قوانین خصوصی عمل می‌کند. 

وی با بیان اینکه دولت هر زمان که دچار کمبود و کسری می‌شود دستش را در جیب این سازمان فرو می‌برد، گفت: دولت‌ها طی سالیان متمادی دست سازمان تامین اجتماعی را  برای تامین هزینه‌ها و کسب درآمد باز گذاشته شده و از سوی دیگر با عدم پرداخت بدهی خود به این نهاد خصوصی او را برای تامین خدمات به اعضایش دچار مشکل ساخته است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه به‌تازگی طرحی مبنی بر، درآمدزایی تامین اجتماعی به‌جای پرداخت بدهی ارائه کرده است که در واقع کارفرمایان را با مشکل و سخت‌گیری‌های بسیاری روبه‌رو کرده است، گفت: اخباری منتشر شده که سهمیه‌ای برای درآمدهای سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شده و همین دیدگاه باعث ایجاد آئین‌نامه‌ها و بخش‌نامه‌های فراوان و هر روزه شده است.

طبیب‌زاده اذعان کرد: از تمام موقعیت‌هایی که داریم برای اصلاح این دیدگاه استفاده خواهیم کرد و امیدواریم در دولت جدید با استقرار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بتوان دغدغه‌های فعالان اقتصادی در حوزه تامین اجتماعی را کاهش داد.

رئیس اتاق کرمان بیان کرد: مسائل مربوط به تأمین اجتماعی همواره جز مشکلات و چالش‌های اصلی فعالان اقتصادی بوده که هدف ما انجام پی‌گیری‌های لازم برای ایجاد تغییرات اساسی در این حوزه است که در این رابطه در استان کرمان کمیته مشترکی با دادگستری استان برای بررسی و حل مشکلات را تشکیل داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی تنها سازمان ارائه‌دهنده خدمات به کارگر و کارفرما در کشور است، تاکید کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظیفه دارند برای حفظ صندوق بین نسلی و همچنین به دلیل اینکه این سازمان مانند صندوق بازنشستگی، ردیف بودجه از دولت نگیرد، انحصار را از آن بگیرند.

طبیب‌زاده افزود: اگر چند مجموعه ارائه‌دهنده خدمات بیمه‌ای وجود داشته باشد، رقابت ایجاد می‌شود و مردم متناسب با خدمات ارائه شده بیمه خود را انتخاب می‌کنند و از آن‌جایی که سازمان تامین اجتماعی رکوردار تصویب آئین‌نامه و بخش‌نامه‌هاست، سبب شده که مدیران برخی بنگاه‌ها نسبت به قوانین این حوزه تسلط و آشنایی کامل نداشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان به برخی از مشکلات فعالان اقتصادی با سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: طبق ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی وقتی کارفرما لیست بیمه را ارائه می‌دهد باید این لیست پذیرفته شود تا حق کارگر تضییع نشود اما این سازمان اگر همراه با لیست، حق بیمه پرداخت نشود، آن را نمی‌پذیرد که این اقدام برخلاف قانون است و از سازمان بازرسی درخواست شده در این زمینه ورود کند.

وی تصریح کرد: مسئله دیگر بازرسی از دفاتر بنگاه‌های زیر ۱۰ نفر است که در واقع حسابرسی برای این بنگاه‌ها معنا ندارد و این اقدام موجب تعطیلی بنگاه و یا تبدیل آن از ماهیت حقوقی به حقیقی می‌شود که این موضوع شفافیت‌ها را هم کاهش می‌دهد.

طبیب‌زاده به قانون فعالان حوزه صنایع دستی که از پرداخت حق بیمه معاف هستند، اشاره کرد و گفت: درحالی که این امر یک الزام قانونی است اما سازمان تامین اجتماعی این موضوع را نمی‌پذیرد و این مسئله برای هنرمندان بسیار گران تمام می‌شود.

رئیس اتاق کرمان در پایان خاطرنشان کرد: تلاش‌های بسیاری برای تغییر ترکیب هیأت‌های تشخیص مطالبات تأمین اجتماعی انجام شد و به ظاهر این اقدام صورت گرفت اما به نوعی ما را دور زدند و با برگزاری آزمون افرادی را به‌عنوان نمایندگان وزیر برای حضور در هیأت‌ها انتخاب کردند، که باز هم از مجموعه سازمان تأمین اجتماعی هستند.

انتهای خبر/ طهماسبی


دست دولت در جیب تامین اجتماعی

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? دست دولت در جیب تامین اجتماعی