فت فتو/کرمان رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان گفت: در حال حاضر هیچ واحدی در جنوب استان نداریم و پیگیر راه اندازی واحد علمی کاربردی در کهنوج به ویژه در رشته های مربوط به معدن و کشاورزی هستیم. دکترمسعود ایرانمنش در گفت و گو با خبرنگار فت فتو اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی با توجه […]
فت فتو/کرمان رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان گفت: در حال حاضر هیچ واحدی در جنوب استان نداریم و پیگیر راه اندازی واحد علمی کاربردی در کهنوج به ویژه در رشته های مربوط به معدن و کشاورزی هستیم.
دکترمسعود ایرانمنش در گفت و گو با خبرنگار فت فتو اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی با توجه به رسالتی که دارد (آموزش با هدف اشتغالزایی)، توانسته جایگاه خوبی در جامعه پیدا کند و اکنون تعداد زیادی از جوانان به سمت این دانشگاه گرایش پیدا کرده اند زیرا دانشگاه علمی کاربردی سیستم آموزش انعطاف پذیری خوبی در رشته های کاردانی و کارشناسی و دوره های کوتاه مدت دارد و توانسته جوانان را برای جذب در بازار کار آماده کند.
وی افزود: علی رغم ریزش دانشجو در سایر دانشگاه ها در دو سال اخیر، دانشگاه علمی کاربردی با افزایش استقبال معادل ۱۷ تا ۲۰ درصد در سال جاری در کشور مواجه شده است.
ایرانمنش بیان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی کشور و در استان کرمان حدود ۷۰۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند و تاکنون در استان بیش از ۵۰ هزار فارغ التحصیل داشته ایم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان گفت: ۱۳ مرکز فعال در استان داریم و تاکنون بیش از ۱۴۵۰ رشته در دانشگاه علمی کاربردی به جامعه ارائه شده و امسال ۱۲۵ رشته جدید طراحی شده که موردنیاز جامعه است و این موجب جذب بیشتر جوانان به سمت دانشگاه شده است.
وی اظهار کرد: رشته های دانشگاه علمی کاربردی براساس رشته های موردنیاز صنایع و نیازسنجی استان ارائه می شود و نیازهای استان به ظرفیت ها برمی گردد که هم ظرفیت معدنی و هم کشاورزی داریم و البته در خدمات فنی و اجتماعی به شدت نیازمند هستیم که دانشگاه در این محورها، رشته های متنوعی دارد و به عنوان مثال HSE که در صنایع و معادن موردنیاز است، در سه دانشگاه بیشترین تعداد دانشجو را در این رشته داریم.
ایرانمنش تصریح کرد: در خدمات فنی مرتبط با صنایع مثلا رشته مکانیک خودرو، صنایع هوایی در تعمیر و نگهداری هواپیما و تعمیر ماشین آلات معدنی نیاز به متخصص داریم و به دنبال طراحی این رشته ها در استان هستیم.
وی با اشاره به اینکه از جمله مسائل موردنیاز دیگر استان کرمان، صنایع پایین دستی معدنی است، گفت: در مس و فولاد پتانسیل خوبی در استان داریم اما نیاز به توسعه صنایع پایین دستی در این بخش به منظور اشتغال و تربیت نیروی متخصص نیاز زیادی وجود دارد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان اظهار کرد: رشته هایی داشته ایم که تا سال های قبل تدریس می شد و اکنون حذف شده، به عنوان مثال رشته های کشاورزی که بخش زیادی از فارغ التحصیلان این بخش بیکار هستند اما در بخش خدمات مرتبط با این رشته ها هنوز نیاز وجود دارد مثل ماشین آلات کشاورزی و به صورت پراکنده برخی رشته ها مثل پرورش زنبور عسل تقاضا وجود دارد که پیگیر راه اندازی مرکز جدید علمی کاربردی در جنوب استان هستیم که اکنون هیچ مرکزی در این منطقه نداریم.
وی افزود: مرکز کهنوج قبلا زیر نظر فرمانداری فعال بود و به دلیل مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر ممنوعیت مراکز دولتی از فعالیت در بحث آموزش تعطیل شد و در حال حاضر به دلیل نیاز منطقه، پیگیر هستیم رشته های مرتبط از جمله در بخش معدن و کشاورزی را در این شهرستان راه اندازی کنیم و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و نماینده پنج شهرستان جنوبی در مجلس قول مساعد در این زمینه داده اند.
ایرانمنش در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی به راحتی میتواند براساس نیاز و تقاضای صنایع، دوره های آموزشی مورد نیاز آنها را برگزار کند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کرمان گفت: یکی از مشکلات استان کرمان، ضعف فرهنگ کار است که دستگاههای متولی باید درباره این موضوع کار کنند.
وی ادامه داد: در استان در خدمات فنی(از جمله در صنایع، ساختمان و …)، نیروی مهاجر از استانهای دیگر زیاد است. از سوی دیگر جوانان بیکار زیادی داریم که باید ابتدا آموزش ببینند و بعد وارد این مشاغل شوند و آمادگی ارائه آموزش ها را در دانشگاه علمی کاربردی داریم که دستگاههای فرهنگی باید برای فرهنگ کار تلاش نموده و جوانان را به سمت مهارت آموزی تشویق و ترغیب کنند.
ایرانمنش تصریح کرد: نقص هرم نیروی انسانی را در صنایع استان داریم و خلاء نیروی تکنیسین ماهر در صنایع کرمان مشهود است که در دانشگاه آمادگی داریم برای کامل شدن هرم نیروی انسانی کمک کنیم.
وی در پایان بیان کرد: روز گذشته مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره ها و مسابقات سال قبل دانشگاه های علمی کاربردی استان کرمان در حوزه های مختلف علمی، پژوهشی، هنری، ورزشی و … برگزار و از دانشجویان برگزیده این رشته ها تقدیر شد.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? دانشگاه علمی کاربردی در جنوب کرمان راهاندازی میشود/ نیاز شدید استان به خدمات فنی
نذیر کرمان/کرمان براساس تفاهمنامه دوجانبه بین سازمان آموزش فنی و حرفهای و مجتمع مس شهربابک، اولین مرکز فنی و حرفهای هیأت امنایی کشور در این شهرستان ایجاد خواهد شد. غلامحسین محمدی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور غروب ۲۸ آذرماه به همراه معاون امور اقتصادی استاندار […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس مرکز مدیریت سوانح و فوریتهای پزشکی رفسنجان از وقوع دو حادثه ترافیکی منجر به فوت در محورهای شهرستان خبر داد. دکتر مجتبی سنجی شامگاه ۲۸ آذرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حادثه اول صبح امروز رخ داد که واژگونی سواری ام وی ام در محور هرمزآباد به نوشآباد متاسفانه باعث مرگ راننده […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان(هایتک) گفت: این دانشگاه میتواند کارگاههای آموزشی و پژوهشکدهها را برای صنعت مس و مجتمع مس سرچشمه در این مکان که وسعتی بالای ۲۰۰۰ هکتار دارد اجرا نماید تا در مباحث صنعتی کشور خدمت ارزنده کرده باشیم. دکتر حسین محبی ۲۸ آذرماه در رویداد «آموزش […]
نذیر کرمان/کرمان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان از حضور فعال مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در کنسرسیوم مهارت استان قدردانی کرد و گفت: کنسرسیوم مهارت با هدف نیازسنجی در شرکتهای استان و آموزشهای لازم تشکیل شده است. امیر حسنزاده امروز چهارشنبه ۲۸ آذرماه در رویداد «مس در مسیر شایستگی» در سرچشمه رفسنجان، به اهمیت مهارتآموزی […]
چهار + چهار =