خالیفروشی و کلاهبرداری از جمله خطراتی است که در کمین خریداران طلا از طریق پلتفرمهای فروش آنلاین است. نذیر کرمان،– بانک مرکزی، دادستانی، کارشناسان و اتحادیه طلا و جواهر از جمله نهادهایی هستند که نسبت به خطرات این نوع خرید طلا و جواهرات بارها به مردم هشدار دادهاند. نذیر کرمان،– سرمایهگذاری در حوزه طلا و […]
خالیفروشی و کلاهبرداری از جمله خطراتی است که در کمین خریداران طلا از طریق پلتفرمهای فروش آنلاین است.
نذیر کرمان،– بانک مرکزی، دادستانی، کارشناسان و اتحادیه طلا و جواهر از جمله نهادهایی هستند که نسبت به خطرات این نوع خرید طلا و جواهرات بارها به مردم هشدار دادهاند.
نذیر کرمان،– سرمایهگذاری در حوزه طلا و تبدیل پول به فلزات گرانبها همواره بهعنوان یکی از امنترین راههای حفظ سرمایه معرفی شده است. به ویژه در شرایط نوسانات اقتصادی، سرمایهگذاری در حوزه طلا یکی از مطمئنترین روشها برای حفظ ارزش داراییها محسوب میشود. اما این سرمایهگذاری باید در بستری امن و قانونی انجام شود تا سرمایه اصلی اشخاص از بین نرود.
استقبال از سرمایهگذاری بر روی این دارایی ارزشمند، سبب شده تا کسبوکارهایی شکل بگیرند که خدمات خریدوفروش طلا را به سبب راحتی و دسترسی بیشتر به شکل آنلاین و در بستر اینترنت به مردم ارائه میدهند.
اما یکی از معضلات این حوزه، ورود بدون ضابطه برخی شرکتهاست که مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.
در ماههای اخیر، با افزایش بهای طلای جهانی و داخلی و گسترش معاملات آنلاین، پلتفرمهای خرید آنلاین طلا و سکه نیز به سرعت رشد کرده و اصطلاحا رشد قارچگونهای داشتند.
سایتها و کانالهایی که با عنوان فروش طلای بدون اجرت، تبلیغات فریبندهای برای جذب مشتری دارند، اما اغلب غیرمجاز و نامعتبرند.
این پلتفرمها در حالی با ترفندهای مختلف و تبلیغات گسترده، مشتریان زیادی را ترغیب به خرید میکنند، که بسیاری از آنها پشتوانه واقعی طلا ندارند و خریداران زمانی متوجه ضرر و زیان خود میشوند که پس از مدتی بخواهند طلاهای خریداری شده را به شکل فیزیکی و یا به قیمت روز دریافت کنند و با دستان خالی مواجه میشوند.
به همین سبب، نگرانیهایی بسیاری در مورد فعالیتهای این نوع پلتفرمها به جهت ریسک خالیفروشی و حتی کلاهبرداری وجود دارد.
ماهیت طلا و سرمایهگذاری روی آن، قوانین و مقررات و شرایط و ضوابط خاص خود را دارد. وزارت صمت، بانک مرکزی و چند نهاد دیگر در زمینه قوانین خرید و فروش طلا و اعطای مجوز در این حوزه فعالیت میکنند و در صورت مغایرت پلتفرمها با قوانین و آییننامههای مربوطه، با آنها برخورد خواهند کرد.
به همین سبب، ساماندهی پلتفرمهای فروش آنلاین طلا و فلزات گرانبها بهطور رسمی آغاز شده است و با پلتفرمها و سایتهایی که قوانین و آییننامههای مربوطه را رعایت نمیکنند، برخورد میشود و سرویسدهی آنها متوقف میشود. همانطور که اخیرا فعالیت و سرویسدهی دو پلتفرم فروش طلا به دلیل عدم رعایت این ضوابط، متوقف شده است.
بزرگترین ریسک بازار معامله آنلاین طلا، خطر «خالیفروشی» است. خالیفروشی اصطلاحی است که در بازار فروش طلا، ارز و رمزارز بهکار میرود.
خالیفروشی در بازار طلا، به این معناست که فروشنده به صورت آنلاین، پول را از مشتری دریافت میکند، اما در مقابل این بهای دریافتی، طلایی در اختیار ندارد. به همین جهت، طبق بخشنامه اخیر بانک مرکزی که مورد حمایت مرکز تتا (توسعه تجارت الکترونیک) نیز هست، طلای فروختهشده باید موجود باشد و در بانک ذخیره شود.
طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، فروش طلا در فضای مجازی، مشروط به نگهداری کامل موجودی در بانکهای معتبر است و فروش طلای آنلاین بدون ذخیرهسازی در بانک مرکزی ممنوع است. این اقدام برای جلوگیری از خالیفروشی و افزایش شفافیت معاملات طلای دیجیتال صورت گرفته و پلتفرمها برای ادامه فعالیت ملزم به تطبیق با این قوانین هستند.
بنابراین حداقل شرط فعالیت پلتفرمهای فروش آنلاین طلا، ذخیرهسازی طلا در بانک عامل است. این پلتفرمها برای جلوگیری از ریسک خالیفروشی، باید طلا را در بانک عامل سپردهگذاری کنند تا ضمانتی برای معاملات آنها باشد.
در همین زمینه طرح «سِندباکس» وزارت صمت نیز به عنوان اولین سکوی هوشمند معاملات فلزات گرانبها برای اعمال نظارت بیشتر معرفی شد. این طرح برای جلوگیری از خالی فروشی فلزات گرانبها در فضای مجازی و اعمال نظارتهای ثانویه و بیشتر در این بازار رونمایی شد.
در این زمینه بانک مرکزی با ارسال نامه به دادستانی پیگیریهای لازم را نسبت به خالی فروشی در بازار فلزات گرانبها انجام میدهد و دادستانی نیز به این موضوع ورود پیدا کرده است. اتحادیه طلا و جواهر نیز بارها نسبت به فعالیت این سایتها و معاملات برخط طلا و فروش طلای تقلبی و عیار پایین هشدار داده و به مردم توصیه کرده طلا را به صورت حضوری خریداری کنند.
همچنین کارشناسان و پلیس فتا نیز بارها به معاملهگران طلا در فضای مجازی هشدار دادهاند.
با وجود این هشدارها و توصیهها مردم همچنان به واسطه تبلیغات فراوان پلتفرمهای طلا و به این دلیل که از این طریق میتوانند با هر مقدار پولی که دارند طلا بخرند، بدون توجه به نکات امنیتی اقدام به خرید طلا میکنند؛ بنابراین آنچه که مردم را به خرید طلا در فضای مجازی سوق میدهد این است که افراد با هر میزان سرمایه میتوانند طلا خریداری کنند.
بررسیها نشان میدهد در حال حاضر تعداد معدودی پلتفرم در حوزه خرید آنلاین طلای آبشده و برخی در حوزه فروش آنلاین طلای تزئینی فعالیت میکنند. همچنین چندین بانک و پلتفرم وام طلا به مشتریان میدهند و تعدادی صندوق بورسی نیز در حوزه طلا فعال هستند. کارشناسان معتقدند، صندوقهای بورسی به لحاظ امنیت، بالاترین امنیت را در بین روشهای مختلف خرید آنلاین طلا دارند.
منبع: مشرق ? خطرات خالیفروشی در خرید آنلاین طلا/ هشدارها و راههای پیشگیری از کلاهبرداری
قیمت خودروهای سایپا را در جدول زیر مشاهده نمایید. نذیر کرمان، قیمت متوسط بازار آزاد و قیمت نمایندگی خودروهای سایپا امروز چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ را در جدول زیر مشاهده نمایید. قیمت خودروهای سایپا خودرو قیمت بازار (تومان) قیمت نمایندگی (تومان) سهند S ۵۴۱,۰۰۰,۰۰۰ ۴۶۷,۲۰۲,۰۰۰ اطلس ۵۸۲,۰۰۰,۰۰۰ ۵۰۲,۲۱۱,۰۰۰ اطلس اتوماتیک به زودی ۵۹۵,۰۰۰,۰۰۰ ساینا GLX […]
قیمت بیت کوین پساز دو روز افزایش پیاپی، در روز جمعه تا ۹۵۷۲۹ دلار کاهش یافت. نذیر کرمان، به نقل از اینوستینگ، بیت کوین پساز دو روز پیاپی افزایش قیمت، در روز جمعه کاهش قیمت داشت. سرمایهگذاران در بحبوحه فشارهای اقتصادی بهوجودآمده پساز موضع سختگیرانه فدرال رزرو آمریکا رویکرد محتاطانهای را در پیش گرفتهاند. قیمت […]
رئیس سازمان برنامه و بودجه: منابع لازم برای تکمیل مسیرهای جادهای و ریلی مرتبط با بندر چابهار و سواحل مَکران تامین میشود فیلم/ منابع لازم برای تکمیل مسیرهای مرتبط با بندر چابهار و سواحل مَکران تامین میشود منبع: مشرق ? فیلم/ منابع لازم برای تکمیل مسیرهای مرتبط با بندر چابهار و سواحل مَکران تامین میشود
با تمهیدات بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روز پنجشنبه – ۶ دی ماه- تامین ارز واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ ارز ترجیحی از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت. نذیر کرمان، بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روز پنجشنبه – ۶ دی ماه – برای واردات دارو، […]
6 + شش =