نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم. دکتر علی اکبر محمدی […]
نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم.
دکتر علی اکبر محمدی میریک امروز ۱۰ تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه پژوهشی که دنبال کردیم با هدف تولید ارقام جدیدی از کتان روغنی یا بذرک است که یکی از گیاهان روغنی و دارویی است و در ایران به صورت محلی کشت میشود.
وی افزود: این گیاه به دو دلیل عدم وجود ارقامی که پتانسیل بالایی داشته باشند و نداشتن مصرف آشپزخانهای در سطح وسیع کشت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه روغن و دانه این گیاه در ایران بیشتر در مصرف دارویی است، بیان کرد: گیاه کتان این پتانسیل را دارد که در کنار کشت گیاه دانه روغنی دارویی، ارقامی تولید شود که از لحاظ کیفیت روغن خوراکی مشابه به آفتابگردان یا کنجد باشند.
وی متذکر شد: یکی از برنامهها و اهداف ما این است که بتوانیم ژنوتیپهای ایرانی که سازگار شرایط محیطی هستند و از پتانسیل عملکرد بالایی برخوردارند با ارقامی که در بهینه نژادی در دنیا تولید شده و کیفیت روغن آن خوراکی است، تلاقی دهیم.
وی ادامه داد: در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان حدود ۱٣ سال پیش این تلاقی انجام شد و جمعیتهای حاصل از این تلاقی تولید و برنامه بهینه نژادی دنبال شده و اکنون جمعیتی بالغ بر ۱۰۰۰ ژنوتیپ در سال گذشته داشتیم که ژنوتیپهای عملکرد بالا انتخاب و از بین آنها ۵۰ ژنوتیپ با عملکرد بالا در سال جاری در دو شرایط آبیاری معمولی و تنش کشت شدند تا بتوانیم ژنوتیپهایی که مقاوم به خشکی هستند، شناسایی و به عنوان لاینهای امیدبخش و در راستای تولید رقم استفاده کنیم.
عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاه دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با بیان اینکه این گیاه دارویی است و مزایای متعددی دارد و ساقه آن که فیبر کتان است برای کاغذ استفاده میشود، تصریح کرد: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد دانه این گیاه روغن است که بالای ۵۰ درصد روغن آن امگا۳ است که یکی از نیازهای اساسی بدن انسان بوده و تنها منبع گیاهی است که امگا۳ بالایی دارد.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? تولید ارقام اصلاح شده کتان روغنیِ مصرف خوراکی در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
نذیر کرمان/کرمان افزایش دما طی روزهای گذشته قریب به ۵۰۰ نفر شهروند شهدادی را راهی بیمارستان و خسارت ۱۵۰ میلیارد ریالی هم به بخش کشاورزی وارد کرد. شهداد به عنوان قطب گرمایی کره زمین که در حاشیه بیابان لوت واقع شده، تابستانهایی گرم و سوزان دارد و زندگی کردن در ماههای تیر و مرداد برای […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمان، محدودیتهای ترافیکی در روز برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد. سرهنگ اسماعیل خوشوقت صبح امروز ۱۴ تیرماه در این باره گفت: در راستای برقراری امنیت ترافیکی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری یکسری محدودیت تردد در برخی نقاط لحاظ و به همین منظور از […]
نذیر کرمان/کرمان پس از سه سال، پروازهای فرودگاه رفسنجان از شامگاه گذشته ۱۳ تیرماه از سر گرفته شد. امام جمعه رفسنجان در مراسم آغاز بهکار مجدد فرودگاه رفسنجان و از سرگیری پروازهای این فرودگاه ضمن ابراز خرسندی از فعالیت مجدد فرودگاه اظهار کرد: انشاءالله این پروازها هم ادامه پیدا کند و هم به مشهد مقدس […]
نذیر کرمان/کرمان سپاه ثارالله استان کرمان طی بیانیهای، از مردم برای مشارکت حداکثری در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد. متن بیانیه به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کَانَ مَسْئُولًا و به پیمان خود وفا کنید زیرا که از پیمان پرسش خواهد شد. الإسراء/۳۴ «انتخابات به عنوان مظهر […]
+ = 11