تامین امکانات مورد نیاز کسب‌وکارها خرد، عاملی موثر برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان

به گزازش خبرنگار گروه دانش و فناوری فت فتو، طبق ارزیابی صورت گرفته از سوی مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های افکارسنجی عدم دسترسی به امکانات زیرساختی و کمبود منابع مالی از جمله مهم‌ترین دلایل ناکامی شرکت‌های نوپا و استارت‌آپ‌هاست. باتوجه به اهمیت بالای فعالیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه اقتصاد دیجیتال دولت‌ها در سراسر دنیا […]

به گزازش خبرنگار گروه دانش و فناوری فت فتو، طبق ارزیابی صورت گرفته از سوی مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های افکارسنجی عدم دسترسی به امکانات زیرساختی و کمبود منابع مالی از جمله مهم‌ترین دلایل ناکامی شرکت‌های نوپا و استارت‌آپ‌هاست.

باتوجه به اهمیت بالای فعالیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه اقتصاد دیجیتال دولت‌ها در سراسر دنیا با همراهی دستگاه قانون‌گذار برای توسعه کسب و کار این مجموعه‌های خلاق برنامه‌ریزی می‌کنند. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان حمایت همه جانبه از کسب و کارهای فناورانه مانع از خروج نخبگان از کشور می‌شود و در بلند بستر لازم برای جذب متخصصان بین‌المللی در حوزه‌های مختلف را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید:

معافیت مالیاتی؛ بستر لازم برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

ارائه راهکارهای فناورانه برای ارتقای بهره‌وری صنعت حمل و نقل/ دیتا در حوزه حمل و نقل بین‌المللی اهمیت به‌سزایی دارد

در همین رابطه با صدیقه قدمگاهی، رئیس مرکز رشد واحد دانشگاه آزاد اسلامی تهران شرق گفت‌وگو و از درباره مشکلات دانش‌بنیان‌ها پرسیدیم. قدمگاهی اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل حوزه دانش‌بنیان‌ها کمبود امکانات و بودجه است. برای مثال، یکی از پروژه‌های گروه ما به علت نبود بودجه نیمه کاره رها شده است.

قدمگاهی تصریح کرد: خیلی از تجهیزات علوم پایه وارداتی هستند و بیشتر آن‌ها در ایران وجود ندارند یا قدیمی بوده و قابل استانداردسازی و برای کالای مدنظر نیستند.

عدم کارایی برخی تجهیزات به دلیل قدیمی بودن

وی افزود: دسترسی به کالا‌های کشور‌های دیگر با وجود تحریم‌ها محدود شده و برخی امکانات به علت قدیمی بودن کارایی لازم را ندارند.

رئیس مرکز رشد واحد دانشگاه آزاد تهران شرق درباره مهاجرت شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اگر امکانات در کشور وجود داشته باشد دیگر کسی به فکر رفتن از ایران نخواهد افتاد. امکانات لازم برای برطرف‌سازی برخی نیاز‌های شرکت‌های نوپا در کشور وجود ندارد ولی با این وجود هیچ فردی  به طور ذاتی خواهان مهاجرت نیست و همه افراد تمایل خدمت‌رسانی به میهن خود را دارند.

قدمگاهی ادامه داد: مهاجرت افراد باید به این معنا باشد که امکانات کشور در حد معلوماتش نیست و به همین علت افراد تصمیم ترک کشور را می‌گیرند.

نخبگان نباید درگیر مسائل پیش پا افتاده اداری شوند

وی با اشاره به توجه دولت به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: دولت باید توجه خاصی به قشر دانشمند داشته باشد تا فکر آن‌ها درگیر مسائل پیش پا افتاده و فعالیت‌های اداری نباشد و هم اکنون این وضعیت در کشور زیاد مشاهده می‌شود.

این استاد دانشگاه بیان کرد: خیلی از مواقع سعی داشته ایم تا خودمان امکانات را ایجاد کنیم، منتهی باز هم وارد پروسه کاغذ بازی و کار‌های اداری خواهیم شد؛ بنابراین اگر دانشمندان خود را وارد چنین قضایایی کنند قاعدتا به جای حل مسئله بایستی همواره درگیر فرایندهای اداری باشند.

رفع مشکلات مالی عاملی مهم در جلوگیری از مهاجرت نخبگان

قدمگاهی ادامه داد: اگر به نخبگان و دانشمندان توجه نشود قاعدتا به مهاجرت می‌اندیشند تا بتوانند فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی خود را انجام دهند؛ بنابراین مفید بودن در جامعه دلیل ماندن در یک کشور است که برای نتیجه گرفتن آن نیاز به ابزار کار دارد. شرایط مالی و کاری باید برای ادامه فعالیت قشر تحصیل کرده، نخبگان و دانشمندان فراهم باشد تا آن‌ها به فکر مهاجرت نیفتند؛ بنابراین نیازمند حمایت‌های دولت و دانشگاه هستیم.

وی درباره ارزیابی از آینده دانش‌بنیان‌ها در کشور اظهار کرد: در حال حاضر مهاجرت نخبگان وضعیت مطلوبی ندارد؛ چرا که این افراد به شدت درگیر دغدغه‌ مالی هستند و اگر این روند ادامه یابد تا چند سال آینده با کمبود شدید نیروی متخصص در کشور مواجه می‌شویم. تجهیزات اولیه‌ای که نیازمند کار نخبگان است باید فراهم شوند تا مشکلات دانشمندان و شرکت‌های دانش‌بنیان به سرعت کاهش یابد.

انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/




تامین امکانات مورد نیاز کسب‌وکارها خرد، عاملی موثر برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان

منبع:آنـــا
? تامین امکانات مورد نیاز کسب‌وکارها خرد، عاملی موثر برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان