تاریخ‌شناس کرمانی از کوچه آشتی‌کنان می‌گوید

تاریخ‌شناس کرمانی گفت: در محله‌های قدیم کرمان کوچه‌هایی وجود داشت که با ویژگی‌هایشان سبب آشتی میان دو نفر می‌شدند. سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو یا خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» به محله‌های قدیمی کرمان و کوچه آشتی‌کنان اشاره کرد و گفت: ما امروز بعد از چند دهه که به زندگی ماشینی خودمان نازیدیم […]



تاریخ‌شناس کرمانی گفت: در محله‌های قدیم کرمان کوچه‌هایی وجود داشت که با ویژگی‌هایشان سبب آشتی میان دو نفر می‌شدند.

سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو یا خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» به محله‌های قدیمی کرمان و کوچه آشتی‌کنان اشاره کرد و گفت: ما امروز بعد از چند دهه که به زندگی ماشینی خودمان نازیدیم باز تصور می‌کنیم که چقدر دلنشین بود اگر بتوانیم برگردیم به ساختاری که محله‌ها جان‌مایه زندگی بودند.

وی با تاکید بر این‌که در گذشته به دلیل ساختار محله‌ها، مردم با یکدیگر همدلی داشتند، توضیح داد: مردم با هم احساس آرامش می‌کردند در حالی که امروز جامعه ما متحول، صدپاره و افسرده شده است آن‌هم به این دلیل که ساختار دلنشین و دلچسپی که در محله‌ها وجود داشت، دیگر وجود ندارد.

تاریخ‌شناس شهیر کرمان بیان کرد: محله‌ها تامین‌کننده نیازهای اولیه مردمی بود و شهر ساختار کلی و بخش‌های جزیی داشت، ساختار کلی را می‌توان به فضاهایی مثل بازار بزرگ اشاره کرد که وقتی مردم برخی امکانات را به صورت کلان در محله پیدا نمی‌کردند به بازار مراجعه می‌کردند.

گلاب‌زاده ادامه داد: در گذشته محله‌ها هر کدام برای خودشان امکانات اولیه‌ای که نیاز مردم بود را زمینه‌سازی می‌کردند برای مثال در همه محله‌ها مغازه‌هایی چون قصابی، سلمانی، بقالی و … وجود داشت تا بتوانند نیازهای مردم آن محله را تامین کنند.

نویسنده کتاب تاریخ کرمان عنوان کرد: در گذشته مردم محله‌ها کاملاً یکدیگر را می‌شناختند، با یکدیگر انس و الفت داشتند و حتی ارزش و اهمیت نیاکان ما در ساختار اجتماعی به‌گونه‌ای بود که اگر دو نفر با یکدیگر قهر کنند این افراد را چگونه آشتی دهند.

رئیس مرکز کرمان‌شناسی با اشاره به ساختار کوچه‌های آشتی‌کنان، توضیح داد: گذشتگان ما در هر محله‌ای کوچه‌ای به نام آشتی‌کنان ایجاد کرده بودند که پهنای این کوچه کم بود.

وی ادامه داد: ساختار این کوچه به‌گونه‌ای بود که اگر در طول هفته و یا ماه دو نفر که با یکدیگر قهر بودند در صورت عبور از این کوچه مأخوذ به حیا شوند و احساس شرمندگی کنند، رنجیدگی‌ها را کنار بگذارند، آشتی کنند اما متاسفانه ما با خودخواهی هر چه تمام‌تر این‌ها را از دست دادیم.

انتهای خبر/ پسند

 


تاریخ‌شناس کرمانی از کوچه آشتی‌کنان می‌گوید

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? تاریخ‌شناس کرمانی از کوچه آشتی‌کنان می‌گوید