بود و نبود مراکز تحقیقاتی حوزۀ کشاورزی در استان چه فرقی دارد؟

فردای کرمان ـ گروه اقتصاد:نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت:«۴۰ سال مراکز تحقیقاتی استان کرمان مانند مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی،معاونت باغبانی و معاونت‌های مختلف در جهاد،بودجه گرفتند و حتی مرکز تحقیقات پسته در رفسنجان راه‌اندازی کردیم تا ویژۀ پسته کار کنند. الان بود و نبود این‌ها در استان چه فرقی دارد؟ چه […]

فردای کرمان ـ گروه اقتصاد:نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت:«۴۰ سال مراکز تحقیقاتی استان کرمان مانند مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی،معاونت باغبانی و معاونت‌های مختلف در جهاد،بودجه گرفتند و حتی مرکز تحقیقات پسته در رفسنجان راه‌اندازی کردیم تا ویژۀ پسته کار کنند. الان بود و نبود این‌ها در استان چه فرقی دارد؟ چه پیشنهادی می‌خواهند بدهند؟ کشاورزان هر سال متضرر می‌شوند و هیچ پیشنهاد علمی هم مطرح نشده است».

محمدرضا پورابراهیمی افزود:«اتاق کرمان آماده است اعتبار بگذارد که شرکت‌های دانش‌بنیان پای کار بیایند و این مشکل را برطرف کنند و کار پیشگیری را به‌صورت علمی،حرفه‌ای و تخصصی انجام دهند».

به گزارش خبرنگار فردای کرمان،وی ۲۵ فروردین‌ماه در هفتاد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی خسارت محصول پسته در اثر کاهش دما،بیان کرد:«برای استفاده از صندوق بیمه خسارت کشاورزی،عدد دقیق میزان خسارت سرمازدگی استان برآورد شود تا سقف عددی پرداخت بیمه برای کرمان گرفته شود».

وی با بیان این‌که دو سرفصل برای خسارت‌ها داریم،گفت:«یکی از این موارد ستاد بحران است که غیر از بیمۀ خسارت‌های بخش کشاورزی است. با توجه به خسارت سرمازدگی به ۱۶۰ هکتار از باغ‌های کشاورزی،و تبعات شغلی و امنیتی آن،می‌توانیم با توجه به صحبت‌های وزیر کشور به جز خسارتی که جهاد کشاورزی پرداخت می‌کند،از وزارت کشور نیز برای جبران خسارت‌ها،مصوبه‌ای دریافت کنیم».

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دربارۀ امهال وام‌های کشاورزی نیز توضیح داد:«باید مشخص شود چه تعداد از کشاورزان خسارت‌دیده،چه میزان و از چه بانک‌هایی وام گرفتند تا برای امهال آن‌ها اقدام شود».

وی یادآور شد:«با روش باغدارکارت‌ به کشاورزان متقاضی،برای هر هکتار ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ترجیحی پرداخت می‌شود».

پورابراهیمی در رابطه با راهکارهای پیشگیری از سرمازدگی،بیان کرد:«محققان و مجموعه‌های تحقیقاتی ما کارهای زیادی انجام دادند اما راهکار موثری ارائه نشده است. در کشورهای دیگر نیز سرمازدگی وجود دارد. می‌توان با روش علمی از سرمازدگی جلوگیری کرد».

وی ادامه داد:«با وجود همه‌ی مراکز علمی و تحقیقاتی در استان،مانند دانشکده کشاورزی دانشگاه باهنر،مرکز تحقیقات،مرکز تحقیقات پسته رفسنجان و سایر دانشگاه‌ها،خروجی مناسبی وجود ندارند. ۹۰ درصد اعتبار این مراکز تحقیقات صرف هزینه‌ها و دستمزد می‌شود و تنها ۱۰ درصد برای کار مطالعاتی هزینه می‌شود». / الف




بود و نبود مراکز تحقیقاتی حوزۀ کشاورزی در استان چه فرقی دارد؟

منبع:خبر کرمان
?
بود و نبود مراکز تحقیقاتی حوزۀ کشاورزی در استان چه فرقی دارد؟

:اخبار استان کرمان – اقتصادی