برگزاری کنسرت موسیقی در سالن ورزشی در شان مردم نیست

فت فتو ـ گروه فرهنگ‌وهنر:مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تحقق عدالت فرهنگی اولویت نخست او است،برنامه‌هایی که در این زمینه دارد را تشریح کرد. به گفتۀ محسن روحی،تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از جمله شش مجتمع فرهنگی و تالار مرکزی کرمان،تمرکززدایی از جشنواره‌های استانی و برگزاری آن در شهرستان‌ها،آموزش […]

فت فتو ـ گروه فرهنگ‌وهنر:مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تحقق عدالت فرهنگی اولویت نخست او است،برنامه‌هایی که در این زمینه دارد را تشریح کرد.

به گفتۀ محسن روحی،تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از جمله شش مجتمع فرهنگی و تالار مرکزی کرمان،تمرکززدایی از جشنواره‌های استانی و برگزاری آن در شهرستان‌ها،آموزش رایگان ۳۲ رشتۀ هنری در ۹ شهرستان،حمایت بودجه‌ای از ادارات شهرستانی و حل مشکل کمبود نیروی انسانی آن و تلاش برای بازگشت مرجعیت فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از جمله برخی از این اولویت‌هاست.

وی پس از توضیح دربارۀ هریک از این موارد،اعلام کرد که تا پایان امسال تالار مرکزی شهر کرمان حتما به بهره‌برداری خواهد رسید و افزود:«برگزاری کنسرت موسیقی در سالن ورزشی با صندلی پلاستیکی و بلیت ۴۰۰ هزار تومانی در شان مردم نیست». وی تصریح کرد:«تالار مرکزی افتتاح شود قطعا اجازۀ برگزاری کنسرت در سالن‌های غیرتخصصی داده نخواهد شد».

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دربارۀ برگزاری نمایشگاه کتاب هم گفت که در سال جاری وزارت‌خانه برنامه‌ای برای نمایشگاه‌های استانی به شیوۀ گذشته ندارد و در حال بررسی است که برای سال‌ آینده،نمایشگاه مجازی باشد یا مثل گذشته برگزار شود که پس از تصمیم‌گیری نهایی،اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فت فتو،وی ۲۱ آبان‌ماه در جمع خبرنگاران در توضیح بیش‌تر در این‌باره اظهار کرد:«نخستین موضوعی را که دنبال می‌کنیم عدالت فرهنگی است. عدالت شعاری است که دولت با آن روی کارآمده و ما معتقدیم که هر دستگاهی باید برای تحقق آن برنامه داشته باشد».

وی افزود:«در حوزۀ عدالت فرهنگی چندین نکته مدنظر است؛ اولین آن تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان است؛ در این راستا،شش مجتمع فرهنگی که پنج مورد آن در مناطق محروم است و بیش از ۱۲ سال از شروع عملیات آن می‌گذرد و ناتمام مانده است را تکمیل خواهیم کرد».

روحی ادامه داد:«در شهر کرمان هم تالار مرکزی را داریم که تا پایان امسال قطعا به بهره‌برداری خواهد رسید».

وی اضافه کرد:«تمام تلاش ما این است که در همین دور اول دولت پروژه‌های ناتمام و مجتمع‌های فرهنگی و هنری به پایان برسد».

 

حمایت بودجه‌ای از شهرستان‌ها

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان سپس گفت:«اولویت بعدی،ادارات فرهنگ و ارشاد در شهرستان‌هاست. معتقدم اعتباراتی که تاکنون در حوزۀ فرهنگی و هنری به شهرستان‌ها داده می‌شد،خیلی اندک بود و تلاش داریم به ویژه به شهرستان‌های محروم توجۀ بیش‌تری داشته باشیم».

روحی با اشاره به افزایش دو برابری اعتبارات شهرستان‌ها در سال جاری ادامه داد:«یکی دیگر از مشکلات ادارات شهرستانی،کمبود نیروی انسانی است که برای رفع آن تلاش خواهیم کرد».  

 

جشنواره‌های شهرستانی

وی افزود:«نکتۀ بعدی اینکه برخی جشنواره‌هایی که استان میزبانی می‌کرده را در مرحلۀ اول قصد داریم در شهرستان‌ها برگزار کنیم که در این راستا،جشنوراه موسیقی نواحی استانی را در خردادماه و پس از ۱۸ سال تاخیر در شهرستان بافت برگزار کردیم».

وی بیان کرد:«در دیگر شهرستان‌ها هم در حال برنامه‌ریزی هستیم تا هریک میزبان جشنواره‌ای را داشته باشند و احتمالا جشنواره آواها و نواها را در راور خواهیم داشت».

 

هنرآموزیِ رایگان

روحی اظهار کرد:«اقدام دیگر در حوزۀ عدالت فرهنگی،آموزش رایگان هنر برای افراد ۱۵ تا ۴۰ سال است که در ۹ شهرستان و سه بخش شهداد و گلباف و اندوهجرد شروع شده است».

وی با بیان اینکه این آموزش‌ها در ۳۲ رشته ارائه می‌شود،افزود:«مرحلۀ اول آن از تیرماه آغاز شد و مرحلۀ دوم در حال نام‌نویسی است و از نیمۀ آذرماه شروع خواهد شد».

 

بازگشت مرجعیت

روحی ادامه داد:«اولویت بعدی که دنبال می‌کنیم مرجعیت فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در سال‌های گذشته این مسئله دستخوش ماجراهایی شده است. همان‌طور که برای انجام ساخت‌وساز،شهرداری را محترم می‌شماریم و مجوزهای لازم را می‌گیریم،نیازمندیم در حوزۀ فرهنگی و هنری هم این مرجعیت برای اداره کل محترم شمرده شود آن هم به واسطۀ انجمن‌های تخصصی که زیرمجموعۀ اداره کل است».

وی با بیان اینکه اعتبارات حوزۀ فرهنگی و هنری محدود است اما همین اعتبارات هم توزیع فراوانی در بین دستگاه‌های مختلف دارد؛ اظهار کرد:«گاهی اعتبارات فرهنگی و هنری برخی دستگاه‌های استانی چندین برابر اداره ارشاد است. اگر مرجعیت را بتوانیم با کمک اهالی فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه زنده کنیم برای این اعتبارات می‌توان برنامه‌ریزی بهتری داشت».

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود:«هر از گاهی تبی فضای فرهنگی را فرا می‌گیرد و همه می‌خواهند مثلا در حوزۀ شعر جشنواره برگزار کنند در حالی که نیاز به این همه جشنوارۀ موازی نداریم. اگر مرجعیت اداره ارشاد محترم شمرده شود تقسیم کار بهتری می‌توان انجام داد».

وی اضافه کرد:«در زمینۀ مرجعیت تلاش می‌کنیم شورای فرهنگ عمومی به نقش اصلی خود در زمینۀ برنامه‌ریزی فرهنگی برگردد و با هماهنگی بیش‌تری با دستگاه‌ها عمل کنیم و مرجعیت را برگردانیم».

 

کرمان قطب انیمیشن

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به حمایت از صنایع خلاق فرهنگ و هنر گفت:«در زمینۀ فرهنگ و هنر صنایع متفاوتی داریم و برخی از آن،به دلیل افراد متخصص،اولویت‌هایی دارد مثلا حوزۀ انیمیشن».

وی افزود:«کرمان به واسطۀ حضور جوانان هنرمند و با انگیزه‌ به‌زودی قطب انیمیشن در کشور می‌شود».

روحی با اشاره به اکران فیلم «لوپتو» که توسط هنرمندان کرمان تولید شده است،اظهار کرد:«تفاوت انیمیشن کرمان با دیگر استان‌ها این است که به موضوعات مورد اهمیت از جمله امید و انگیزه و نشاط و حمایت از تولید داخلی می‌پردازد».

وی اضافه کرد:«در حال حاضر،موسسات متعددی در این رشته،در حال فعالیت هستند و حتی سفارشاتی از خارج کشور در حوزۀ انیمیشن دارند».

وی بیان کرد:«کارگروهی برای صنایع خلاق فرهنگ و هنر تشکیل دادیم و دکتر ارجمند مسئول آن است تا پیوندی بین اقتصاد و حوزۀ فرهنگ و هنر ایجاد کنیم و به‌زودی نتایج این اقدامات اعلام می‌شود».

 

حل مشکلات معیشتی

روحی در ادامۀ سخنان خود گفت:«یکی دیگر از اولویت‌های ما،معیشت همکاران است که به نسبت دیگر دستگاه‌ها گرفتاری‌هایی داشتند و پیگیری می‌کنیم تا حل شود و همکاران انگیزۀ خوبی برای راهبری امورات فرهنگی داشته باشند».

وی افزود:«واگذاری مناسب مجموعه‌های فرهنگی از دیگر اولویت‌هاست. دربارۀ مجتمع فرهنگی و هنری در کرمان و سایر شهرستان‌ها برنامه داریم تا از توان بخش خصوصی به درستی استفاده کنیم. تجربیاتی در گذشته وجود دارد که برخی موفق و برخی ناموفق بوده است. از این تجربیات و تجربیات سایر استان‌ها استفاده خواهیم کرد».

 

حمایت از هنرستان‌های هنرهای زیبا

روحی ادامه داد:«با جدیت روی طرح تحولی هنرستان‌های هنرهای زیبا داریم کار می‌کنیم چرا که بخشی از اقدام مربوط به تقویت نیروی انسانی که برای کشور اهمیتی ویژه دارد،از طریق این هنرستان‌ها انجام می‌شود».

وی با اشاره به اینکه هنرستان‌های سیرجان و بم مشکلاتی داشتند که در حال رفع است،اظهار کرد:«در شهر کرمان در مدرسۀ دخترانه که بیش از ۲۸۰ هنرآموز هستند،مسائلی داریم که  عمدۀ آن مربوط به مکان آن است که در حال پیگیری هستیم تا با کمک وزارتخانه و خیّران،این مراکز به لحاظ مکان و تجهیزات تقویت شود».

 

ساخت سینماهای جدید

روحی در بخش دیگری از سخنان خود،به سفر معاونت سینمایی وزارت‌خانه به استان و امضای تفاهم‌نامه‌ای در حمایت از سینما اشاره کرد و گفت:«به ویژه در مناطقی از جمله بم که فاقد سینما هستند،پیگیر راه‌اندازی سینما هستیم. بم قبل از زلزله سه سالن سینما داشت ولی بعد از آن،هنوز سینما ندارد و امیدواریم تا پایان امسال اولین سینمای بم را داشته باشیم».

وی با بیان اینکه از فیلم‌های کوتاه و مستند هم حمایت می‌شود،ادامه داد:«سینما نور در شهر کرمان توسط حوزه هنری در حال بازسازی است و وزارت‌خانه مسئولیت بخشی از تجهیز آن را قبول کرده است».

وی بیان کرد:«در مجموعۀ تجاری برلیان در میدان بیرم‌آباد هم برای ساخت سه سینما به توافق رسیده‌ایم».

وی خاطرنشان کرد:«امیدواریم از لحاظ تعداد سینماها و سینماهای مدرن تا پایان این دولت به دستاوردهای خوبی برسیم».

روحی سپس با اشاره به سفر وزیر فرهنگ و ارشاد به کرمان گفت:«دربارۀ فاز دوم موزه هنرهای صنعتی با وزیر موضوعی را داریم دنبال می‌کنیم. به محض اینکه توافقات حاصل و قطعی شود اطلاع‌رسانی بیش‌تری دربارۀ آن انجام خواهد شد».

 

نمایشگاه کتاب در دست بررسی

در ادامه،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در پاسخ به یکی از خبرنگاران دربارۀ برگزاری نمایشگاه استانی کتاب گفت:«وزارتخانه در این خصوص،در حال بررسی است. نمایشگاه مجازی که در دوران کرونا برگزار شد،توفیقاتی داشت و برای مردم در استان‌ها که کتاب در خانه تحویل داده می‌شد،آسانتر بود. موضوع در حال بررسی است که آیا نمایشگاه استانی که هزینه‌های زیادی هم دارد موثرتر است یا به صورت مجازی برگزار شود؟». وی افزود:«وزارت‌خانه در سال جاری،برنامه‌ای برای نمایشگاه‌های استانی به شیوۀ گذشته ندارد و در حال بررسی است که برای سال‌های آینده آیا نمایشگاه مجازی باشد یا مثل گذشته برگزار شود که نتیجۀ آن،اعلام خواهد شد».

 

سالن مناسب برای کنسرت‌ها

روحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برگزاری کنسرت موسیقی در سالن ورزشی با صندلی پلاستیکی و با بلیت ۴۰۰ هزار تومانی در شان مردم نیست،گفت:«تالار مرکزی تا پایان امسال افتتاح شود و پس از آن،قطعا اجازۀ برگزاری کنسرت در سالن‌های غیرتخصصی داده نخواهد شد».

وی افزود:«گزارشی داشتیم مبنی بر اینکه در کنسرت در کرمان با بلیت ۴۰۰ هزار تومانی،پلی‌بک اجرا شده است در حالی که حداقل حق مردم است تا کنسرت زنده ببینند اما این اتفاق نیفتاده و چون سالن ورزشی بوده،کسی متوجه آن نمی‌شده ولی در سالن تخصصی موسیقی،امکان ندارد چنین اتفاقاتی بیفتد چون امکانات صوتی از بیرون به سالن اضافه نمی‌شود». / الف

عکس:فارس کرمان

 




برگزاری کنسرت موسیقی در سالن ورزشی در شان مردم نیست

منبع:خبر کرمان
?

برگزاری کنسرت موسیقی در سالن ورزشی در شان مردم نیست

:اخبار استان کرمانفرهنگ