برنامه فسخ هزار قرارداد واگذاری زمین روی میز شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان گفت: شرط واگذاری زمین در شرکت شهرک‌های صنعتی، راه‌اندازی واحد تولیدی است و در برخی از این زمین‌ها تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است. حسین میجانی در گفتگو با سرویس اقتصادی «نذیر کرمان» در خصوص واحدهای تولیدی واقع در شهرک‌های صنعتی استان کرمان، گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان به […]

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان گفت: شرط واگذاری زمین در شرکت شهرک‌های صنعتی، راه‌اندازی واحد تولیدی است و در برخی از این زمین‌ها تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است.

حسین میجانی در گفتگو با سرویس اقتصادی «نذیر کرمان» در خصوص واحدهای تولیدی واقع در شهرک‌های صنعتی استان کرمان، گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان به منظور بستر سازی مناسب برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعت استان‌، هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات واقع در شهرک‌ها از سال ۶۹ فعالیت خود را با ۶ شهرک صنعتی که قبل از آن به صورت ناحیه صنعتی اداره می‌شدند، آغاز کرد .

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان تاکید کر د: این شرکت توانسته است، تعداد شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان را به ۱۹شهرک و ۲۴ناحیه صنعتی مصوب و ۳ مجتمع کارگاهی و خدماتی در شهرک‌های صنعتی کرمان ۱،سیرجان ۱ و بم  افزایش دهد .

وی ادامه داد: طی یک سال گذشته ۴۳ واحد تولیدی ما که قفل بر آن‌ها زده شده بود به چرخه تولید برگشت و در حال فعالیت هستند ضمن اینکه سال گذشته حدود ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات در این عرصه پرداخت شده است.

میجانی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صنایع کوچک در استان کرمان از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم گفت: تصویب ایجاد ۵ شهرک صنعتی خورشیدی در سفر ریاست‌جمهوری، انعقاد تفاهم‌نامه پست فوق توزیع برق در شهرک‌های جیرفت ۲ و سیرجان ۲ به مبلغ ۴ میلیارد و ۷۱۰ میلیون ریال، تصویب ایجاد شهرک فناوری در شهرک صنعتی کرمان ۲، تملک و شروع عملیات اجرایی شهرک تخصصی خورشیدی بافت و ناحیه صنعتی سردار حاج‌قاسم سلیمانی در زادگاه وی (رابر) و برگزاری رویداد موفق ارتباط مؤثر بین صنایع کوچک و متوسط با شرکت‌های صنعتی و معدنی استان از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان گفت: بنگاه‌های کوچک و متوسط از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردارند و کارآفرینی و خلاقیت بیشتری در آنها صورت می‌پذیرد  ضمن اینکه عامل جذب و اشتغال بخش عظیمی از جمعیت کشورها و آموزش نیروی کار ماهر همین بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند.

میجانی با اشاره به اینکه وظیفه ما تکمیل زیر ساخت‌های مورد نیاز واحدهای تولیدی استان است، گفت: شرط واگذاری زمین در شرکت شهرک‌های صنعتی، راه‌اندازی واحد تولیدی است و در برخی از این زمین‌ها تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است که به دنبال فسخ قراردادهای این شکلی هستیم.

وی اذعان کرد: یکی دیگر از عواملی که باعث شده است تا واحدهای تولیدی ما تعطیل و یا نیمه تعطیل شوند، تسهیل نشدن پرداخت سرمایه در گردش توسط بانک‌های استان است که معضل اصلی است، سیاست باید به گونه‌ای باشد که جلوی تولید گرفته نشود زیرا وصول مطالبات یکماهه میانگین ۷۵ روز است که باید تولیدکننده هم تولید کند و هم در بازار محصول را بفروشد و بعد از فروش وجه دریافت کند بنابراین لازم است، سرمایه درگردش تزریق شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی با بیان اینکه بانک‌ها باید در خصوص پرداخت سرمایه درگردش سهل‌گیرانه‌تر عمل کنند، گفت: البته ما هم در شهرک‌های صنعتی استان بیکار ننشسته‌ایم و از محل منابع داخلی خودمان نیز با همکاری بانک توسعه و تعاون تسهیلاتی را تحت عنوان سرمایه در گردش تدوین شده که به واحدهای کوچک و متوسط با اولویت نیمه‌فعال و غیرفعال پرداخت می‌شود.

میجانی تاکید کرد: برای اجرای یک کار تولیدی باید چند مؤلفه را در نظر داشت، اولین مؤلفه بازار است صرف نظر از اینکه استطاعت مالی وجود دارد یا خیر، باید محصول ارائه شده تقاضای بازار باشد، و در عرصه رقابتی مطمئن باشد که محصول تولیدی توان رقابت با همتایان خود را داشته باشد پس به مؤلفه رقابتی بودن نیز باید توجه کرد.

وی استطاعت مالی تولید کننده را سومین مؤلفه در مرحله تولید نام برد و گفت: به‌هرحال کسی که قصد دارد یک واحد کوچک را راه اندازی کند حداقل باید ۲۵ تا ۳۰ درصد سرمایه اولیه را به صورت آورده داشته باشد، و البته دولت هم این سرمایه‌گذاران در واحدهای کوچک و متوسط را با شرایط مطرح شده با تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۶ حمایت می کند.
 
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان در پاسخ به این سؤال که قراردهای مدت‌دار بی‌حاصل په زمانی تعیین تکلیف می شوند؟ گفت: شناسایی و برنامه فسخ هزار قرارداد واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی استان کرمان در اولویت پیگیری قرار دارد ضمن اینکه از ابتدای سال جاری ۲۰۰ قرارداد واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی استان فسخ شده است.

میجانی افزود: هشت خوشه صنعتی از جمله خوشه خرمای بم، خوشه پسته کرمان و رفسنجان، خوشه محصولات گلخانه‌ای جنوب و خوشه قطعات و ماشین‌آلات صنعتی با اهدافی چون افزایش هم‌افزایی، جلوگیری از خام فروشی و برندسازی در استان کرمان فعال شده است.

وی با بیان اینکه از مزیت‌های رقابت محور بودن کار تولیدی، ساخت و تولید محصولات جدید و با علم روز است گفت: در این راستا تاکنون ۱۴ واحد صنعتی ما در استان کرمان به عرصه دانش بنیانی وارد شده و محصول دانش بنیان تولید می‌کند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی  با بیان اینکه نبود نیروی متخصص و ماهر یکی از مشکلات بزرگ استان است، گفت: متاسفانه در استان کرمان نیروی آموزش دیده مورد نیاز وجود ندارد، همین امر سبب شد تا برای آموزش برنامه‌ریزی کنیم و تعداد هزار و ۴۰۳ دوره آموزشی را در استان برگزار کردیم که  بیش از ۳۱ هزار نفر در واحد تولیدی آموزش دیدند.

وی با اشاره به اینکه فرصت آموزش نیروهای حرفه‌ای در استان فراهم شده است، افزود: ۱۹۵ تور صنعتی داخل و خارج استان برای بیش از ۳ هزار نفر از نیروهای واحدهای صنعتی استان برگزار شده و از ۶۴ پایان‌نامه در راستای بهبود صنایع تولیدی حمایت مالی شده است.

میجانی در پایان خاطر نشان کرد: برای حمایت از کشاورزان استان کرمان، شرایطی فراهم شده تا با سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس به صورت تضمینی تا ۲۰ سال آینده درآمد ماهیانه ۴۰ میلیون تومانی داشته باشند.

انتهای خبر/ طهماسبی




برنامه فسخ هزار قرارداد واگذاری زمین روی میز شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان

منبع:آرمـان
? برنامه فسخ هزار قرارداد واگذاری زمین روی میز شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان