برخی با حبس معادن آن‌ها را به کالای سرمایه‌ای تبدیل کرده‌اند | اخبار اقتصادی کرمان

نذیر کرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع اصلاحات قانونی برای محقق شدن رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه پنج‌ساله هفتم گفت:«بخشی از پروانۀ اکتشافات معدنی در دست فعالان معدنی است که روی آن‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کنند،معادن و پهنه‌ها را گرفته‌اند،حبس کرده و آن را به کالای […]

نذیر کرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع اصلاحات قانونی برای محقق شدن رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه پنج‌ساله هفتم گفت:«بخشی از پروانۀ اکتشافات معدنی در دست فعالان معدنی است که روی آن‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کنند،معادن و پهنه‌ها را گرفته‌اند،حبس کرده و آن را به کالای سرمایهای تبدیل کرده‌اند».

محمدمهدی فداکار افزود:«پهنه‌های معدنی استان کرمان در دست دولت نیست بلکه در دست همین معادن است و سازمان صمت کرمان شاید جرات نکند به سمت حذف این معادن برود».

وی با تاکید بر اینکه معادن در این نقاط حبس می‌شود،یادآور شد:«بخشی از پروانه‌ها نیز با واسطۀ ایمیدرو در دست دولت است،زمین‌شناسی قصد داشت با سرمایۀ ایمیدرو اکتشافاتی در استان کرمان انجام دهد که ما مخالفت کردیم زیرا این ۲ دستگاه اکتشافات را انجام و پهنه‌ها را در اختیار می‌گرفتند و با این وجود دوباره ظرفیت توسعۀ معدن قفل می‌شود که این اتفاقات در گذشته افتاده است».

 

برخی استان‌ها با اصلاح قوانین مخالفند

به گزارش نذیر کرمان به نقل از نذیر کرمان کرمان،فداکار در ادامه با بیان اینکه به‌جد معتقدم که قانون معادن باید اصلاح شود،اضافه کرد:«رشد ۱۳ درصدی معادن در قانون برنامه هفتم توسعه نیازمند اقدامات و اصلاح قوانین است،استان کرمان اقداماتی برای اصلاح قوانین انجام داده اما برخی استان‌ها با توجه به اینکه ذی‌نفع معادن نیستند به عنوان مثال با بازگشت ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به استان‌های معدنی مخالفت می‌کنند،روی این قانون کار زیادی شده و کار خوبی انجام گرفته است».

وی ادامه داد:«اکتشاف معدنی نیاز به تجهیزات و فناوری دارد و اکنون توسعه و اکتشاف پهنه‌های معدنی مس و سایر مواد معدنی با وجود قیمت‌ها ارزش اقتصادی پیدا کرده در حالی که در گذشته صرفۀ اقتصادی نداشت».

استاندار کرمان در ادامه گفت:«مس اگر می‌خواهد کاتد صادر کند،همه می‌دانند منطقی‌تر این است که کنسانتره صادر کند،برای این کار چقدر انرژی مصرف می‌شود؟».

وی افزود:«شرکت مس که ۵۰ سال تشکیل شده هنوز تولید کامل مفتول ندارد و کاتد تولید می‌کند اما شرکتی که ۱۰ سال تشکیل شده تولید مفتول خود را کامل کرده است».

فداکار بیان کرد:«شرکت مس شهید باهنر سال گذشته دچار چالش شد زیرا نتوانست در رینگ صادراتی،مس مورد نیاز خود را خریداری کند،این موضوع را چند بار پیگیری کردیم و هنوز حل نشده که در این زمینه شرکت ملی مس باید پای کار بیاید».

 

مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها متناسب با ظرفیت‌ آن‌ها نیست

وی همچنین در پاسخ به یکی از فعالان اقتصادی در مورد نظارت استاندار کرمان بر مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها خاطرنشان کرد:«استاندار کرمان به نام و کام چه کسی است نمی‌دانم!،خیلی وقت‌ها استاندار به نام ما هم نیست».

استاندار کرمان در واکنش به میزان انجام مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها نیز یادآور شد:«گاهی کمک می‌کنند و خدماتی می‌دهند،پروژه آب رفسنجان که ۱۵ هزار میلیارد ریال ارزش داشت و فاضلاب پنج شهر توسط همین شرکت‌ها در حال انجام است اما انجام مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها متناسب با ظرفیت‌های آن‌ها نیست،باید کمک بیشتری به استان بکنند».




برخی با حبس معادن آن‌ها را به کالای سرمایه‌ای تبدیل کرده‌اند

منبع:خبر کرمان
?برخی با حبس معادن آن‌ها را به کالای سرمایه‌ای تبدیل کرده‌اند :اخبار استان کرمان – اقتصادی