فت فتو/کرمان یک متخصص جراحی عمومی گفت: اخیرا بروز سرطان پستان خیلی بیشتر شده و حتی خانم هایی زیر ۲۰ سال می بینیم که مبتلا به سرطان شده اند و شاید عوامل محیطی ناشناخته ای وجود دارد که نمی دانیم. دکتر”حمید زینلی نژاد” در گفت و گو با خبرنگار فت فتو اظهار کرد: سرطان پستان […]
فت فتو/کرمان یک متخصص جراحی عمومی گفت: اخیرا بروز سرطان پستان خیلی بیشتر شده و حتی خانم هایی زیر ۲۰ سال می بینیم که مبتلا به سرطان شده اند و شاید عوامل محیطی ناشناخته ای وجود دارد که نمی دانیم.
دکتر”حمید زینلی نژاد” در گفت و گو با خبرنگار فت فتو اظهار کرد: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در خانم هاست، به طوری که هر خانمی شانس این را دارد در سن بالای ۳۵ سال به سرطان پستان مبتلا بشود و از هر هشت خانم در طول عمرشان یک نفر دچار سرطان پستان می شود.
وی با بیان اینکه آقایان هم به سرطان پستان مبتلا می شوند، افزود: به ازای هر ۱۰۰ خانم که دچار سرطان پستان می شوند، یک آقا به این سرطان مبتلا می شود.
زینلی نژاد درباره ریسک فاکتورها و فاکتورهای مساعدکننده سرطان پستان بیان کرد: یکی از این ریسک فاکتورها سن است و هر چه سن بالا می رود، احتمال ابتلا بیشتر است و جنسیت نیز در این نوع سرطان دخیل است که در خانم ها بیشتر است؛ سابقه فامیلی نیز از فاکتورهای مساعدکننده ابتلا به سرطان پستان است و اگر در خانواده ای مادر، دختر و خواهر دچار شوند، بقیه اعضای خانواده نیز استعداد ابتلا را دارند.
این متخصص جراحی عمومی تصریح کرد: یکسری سرطان های پستان حالت ژنتیک و ارثی دارند و و اگر در خانواده ای خانمی زیر سن ۵۰ سالگی مبتلا شود و در آن خانواده دو تا سه نفر دیگر دچار شوند، باید ژن های بی آر سی ای وان و بی آر سی ای تو و مسائل ژنیتکی بررسی شود.
وی با بیان اینکه مسئله دیگر تغذیه است، اظهار کرد: مصرف غذاهای پرچرب، مصرف الکل، تحرک نداشتن و ورزش نکردن احتمال سرطان را بالا می برد. همچنین مصرف داروهای هورمونی از جمله دوزهای بالای استروژن و پروژسترون از دیگر موارد موثر در ابتلا به سرطان پستان است. برخی خانم ها در گذشته سن یائسگی برای اینکه دچار گرگرفتگی نشوند از این داروها استفاده می کردند که امروزه مشخص شده مصرف استروژن و پروژسترون در طولانی مدت باعث بروز سرطان پستان می شود.
زینلی نژاد با بیان اینکه اگر خانم ها دیر ازدواج کرده، دیر بچه دار شوند و یا به بچه هایان شیر ندهند، در بروز سرطان پستان موثر است، ادامه داد: برای اینکه فردی کمتر دچار شود توصیه می شود خانم ها زود ازدواج کرده، بچه دار شده و خودشان به بچه ها شیر بدهند؛ غذاهای چرب، الکل و داروهای هورمونی استفاده نکنند و روزانه یک تا دو ساعت را به ورزش اختصاص بدهند.
این متخصص جراحی عمومی درباره وضعیت ابتلا به سرطان پستان در استان کرمان گفت: اخیرا بروز سرطان پستان خیلی بیشتر شده و حتی خانم هایی زیر ۲۰ سال می بینیم که مبتلا به سرطان شده اند و شاید عوامل محیطی ناشناخته ای وجود دارد که نمی دانیم. احتمالا برخی غذاها و آلودگی ها، رژیم های غذایی، آب های آلوده، دود ماشین ها و سرب موجود و … باید زیاد باشد که هنوز ناشناخته است و متاسفانه هم تعداد مراجعین مبتلا به سرطان پستان خیلی افزایش یافته و هم سن بروز بیماری در کرمان خیلی پایین آمده است.
وی درباره درمان سرطان پستان اظهار کرد: بسته به اینکه بیماری در چه مرحله ای تشخیص داده شود، درمان فرق می کند. تومورها را براساس استیج به نوع یک، دو، سه و چهار تقسیم می کنیم که معمولا در یک و دو سیر بهتری درند.
زینلی نژاد با اشاره به اینکه امروزه در درمان های سرطان پستان انقلابی رخ داده، بیان کرد: در گذشته به این موضوع فقط به دید جراحی نگاه می شد. امروز اگر قطر تومور از نیم سانت بالاتر رود سلول و های سرطانی وارد جریان خون و در قسمت های دیگر بدن منتشر شده لذا درمان، یک تیم ورک را می طلبد و چند گروه از جمله یک جراح، آنکولوژیست، رادیوتراپی و شیمی درمانی با هم عمل می کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز مانند قدیم خیلی اعتقاد ندارند یک عمل رادیکال و خشن انجام بدهند و کل برست بیمار را بردارند، تصریح کرد: برست عضو زیبایی یک خانم است و وقتی برست یک خانم جوان حذف می شود، دچار افسردگی و مشکلات روحی روانی می شود و امروز دیده شده بیماری اگر به موقع تشخیص داده و مورد مناسبی برای جراحی حفظ پستان باشد، تومور را به فاصله یک سانت از نسج سالم برمی داریم و بعد پرتودرمانی و شیمی درمانی انجام می شود و طول عمر بیمار با کسانی که کل پستان آنها برداشته شده فرقی نمی کند اما کیفیت زندگی این فرد بهتر است و احساس نقص عضو نمی کند.
این متخصص جراحی عمومی درباره تشخیص سرطان پستان گفت: توصیه می کنیم خانم ها از سن ۲۵ سالگی خودشان را معاینه بکنند که روش دقیق معاینه در فیلم ها وجود دارد اما متاسفانه زمانی سرطان را با معاینه تشخیص می دهیم که مقداری دیر شده زیرا قطر تومور از نیم سانت بالاتر رفته و اینجاست از رادیوگرافی و سونوگرافی کمک می گیریم و توصیه می کنیم خانم ها از سن ۴۰ سالگی به بعد تا ۷۵ سالگی هر سال ماموگرافی شوند که این حسن را دارد تومورها حتی با قطر کمتر از سه میلیمتر تشخیص داده شود و می توان درمان به موقع انجام داد.
وی افزود: در خانم های جوان که ماموگرافی خیلی کمک کننده نیست از سونوگرافی یا ندرتا از ام آر آی برای تشخیص کمک می گیریم.
زینلی نژاد درباره علائم سرطان پستان بیان کرد: درصدی از سرطان های پستان درد دارند و در مجموع درد علامت خوبی است. زیرا این بیماری اغلب به شکل توده بدون درد است و بیمار برحسب اتفاق توده را لمس می کند.
وی تصریح کرد: خانم ها باید علاوه بر لمس، در آینه خود را نگاه بکنند، اگر نوک پستان تو برود، یک قسمت از پوست پستان تو برود و تورم یافته، مجاری عرق فرو برود که به پوست پرتقال تشبیه می شود، زخمی روی پوست پستان دیده و پوست پستان حالت پوسته پوسه شدن داشته باشد، در لباس زیر لکه های خونی ببینند و از یک مجرا ترشحات خونی و غیرخونی مشاهده شود، باید حتما به پزشک مراجعه کنند.
این متخصص جراحی عمومی گفت: پنج درصد سرطان های پستان حالت التهابی دارند و بیمار با قرمزی پوست و تورم مراجعه می کند و فکر می کنند آبسه و عفونت است اما بعد مشخص می شود براساس نمونه برداری، سرطان التهابی بوده است.
وی درباره تشخیص سرطان پستان در دوران بارداری اظهار کرد: ۳۵ درصد توده هایی که در بارداری لمس می شوند، بدخیم هستند و به دلیل اینکه در بارداری پستان متورم می شود، در نتیجه دقت معاینه پایین می آید لذا در دوران بارداری اگر شک کنیم از سونوگرافی استفاده می کنیم که برای مادر و جنین عارضه ای ندارد و حتی اگر مجبور به ماموگرافی شویم، صفحه های سربی جلوی شکم بیمار قرار داده می شود تا اشعه به جنین آسیب نزند. متاسفانه در دوران بارداری سرطان ها دیر تشخیص داده می شود و بیمار در مرحله بالاتری مراجعه می کند.
زینلی نژاد در پایان توصیه کرد: خانم ها میوه جات بیشتر مصرف کرده، فست فود و غذای نیترات دار مثل سوسیس و کالباس، سیگار و الکل مصرف نکنند؛ ورزش را حتما در برنامه روزانه بگنجانند و از مصرف قرص های هورمونی به ویژه استروژن با دوز بالا و طولانی مدت امتناع کرده و هر ماه در روز ششم و هفتم قاعدگی خود را معاینه بکنند و هر مورد مشکوک را مشاهده کردند به پزشک مراجعه نمایند.
انتهای پیام
منبع:ایـسنا ? افزایش بروز سرطان پستان در کرمان/ نکاتی درباره پیشگیری و درمان بیماری
نذیر کرمان/کرمان استاندار کرمان با اشاره به امضای بسته رونقبخشی به صنعت آب و برق استان گفت: بر اساس این تفاهمنامه، با ایجاد ارزش افزوده و تغییر کاربری در زمینها و املاک مازاد شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو، منابع جذب پروژههای اولویتدار در حوزه آب و برق خواهد شد. معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو به […]
نذیر کرمان/کرمان شورای سیاستگذاری پویش «ایران همدل» هفتم آذرماه با حضور امام جمعه، استاندار، فرمانده سپاه و برخی از مسئولان در دفتر نماینده ولی فقیه در استان کرمان برگزار و آخرین گزارش از مجموع هدایای مردمی اعم از طلا و زیورآلات، وجه نقد، لباس و … اعلام شد. بخش وجوهات دفتر نماینده ولی فقیه در […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس پلیس فتای استان کرمان درباره فروشگاههای جعلی و تخفیفهای دروغین و اغواکننده رویدادی تحت عنوان«بلک فرایدی» یا همان جمعه سیاه هشدار داد. سرهنگ عمار قهاری هفتم آذرماه در تکمیل این خبر گفت: جمعه سیاه یا همان بلک فرایدی (Black Friday) آخرین جمعه ماه نوامبر و در تقویم شمسی، ۹ آذر ماه است […]
نذیر کرمان/کرمان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار از راهاندازی بازارروزها در کرمان از سال گذشته برای کنترل قیمتها و خدمترسانی بهتر به مردم خبر داد و عنوان کرد: شهرستانها مکلف به راهاندازی بازارروزها شوند. امیر حسنزاده امروز هفتم آذرماه در ستاد تنظیم بازار استان کرمان که بهصورت ویدئو کنفرانس با ستاد ملی برگزار شد، با […]
9 × یک =