از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در بخش صنعت‌ومعدن غفلت نکنیم

فردای کرمان – گروه اقتصاد: محمدرضا پورابراهیمی،نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌‌که ظرفیت حوزۀ دانش‌بنیان در کرمان را باید تقویت کنیم،گفت:«بر اساس گزارشی که ما از وضعیت داخلی شرکت‌های دانش‌بنیان داریم،بخش عمدۀ شرکت‌های دانش‌بنیان حوزۀ خدمات را ارائه می‌کنند،گرچه آن هم خیلی خوب است و آن را به‌عنوان یک […]

فردای کرمان – گروه اقتصاد: محمدرضا پورابراهیمی،نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌‌که ظرفیت حوزۀ دانش‌بنیان در کرمان را باید تقویت کنیم،گفت:«بر اساس گزارشی که ما از وضعیت داخلی شرکت‌های دانش‌بنیان داریم،بخش عمدۀ شرکت‌های دانش‌بنیان حوزۀ خدمات را ارائه می‌کنند،گرچه آن هم خیلی خوب است و آن را به‌عنوان یک بخشی از دانش‌بنیان قبول داریم اما آن‌چه خیلی می‌تواند به ما کمک کند با توجه به فرمایشات اخیر رهبر انقلاب،این است که شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت تولید بروند».

به گزارش خبرنگار فردای کرمان،وی ۲۵ فروردین‌ماه در شورای معادن استان کرمان یادآور شد:«باید ظرفیتی در داخل استان ذیل ستاد دانش‌بنیان فراهم کنیم که بخش صنعت و معدن در ارتباط با این موضوع بتواند تکمیل شود،و ظرفیت دانش‌بنیان کشوری نباید از این‌جا غفلت کند. این‌طور نیست که اگر در استان ظرفیت ما ۵ شرکت دانش‌بنیان است،ما بگوییم متوقف شود. این نکته بسیار حائز اهمیت است».

وی با اشاره به این‌که باید دید چگونه می‌توان به سرفصل‌های دانش‌بنیان بپردازیم،گفت:«کلیۀ واحدهای صنعتی و معدنی در استان کرمان به‌ویژه واحدهایی که حاکمیتی هستند،لیست کلیۀ اقلام وارداتی خود را برای بازۀ زمانی یکساله،به شورای معادن ارسال کنند تا به ستاد دانش‌بنیان ارسال شود».

پورابراهیمی با بیان این‌که معضلات استان مانند بحث‌های زیست‌محیطی باید توسط شرکت‌های دانش‌بنیان پیگیری شود،افزود:«توسعه بدون توجه به مسائل زیست‌محیطی ارزشی ندارد. الان یکی از موضوعات ما توسعۀ فعالیت‌ها با رویکرد شاخص‌های زیست‌محیطی است. باید فهرست صنایع و شرکت‌هایی که استانداردهای حد مجاز ندارند تهیه شود. به‌عنوان مثال بارها موضوع پساب صنعتی در شرکت ملی مس مطرح شده،آرسنیک آب الان چه عددی است؟ چند برابر حد مجاز است؟ چگونه می‌توانیم به‌عنوان یک معضل آن را کاهش دهیم؟ آلودگی هوا که در منطقه ایجاد می‌کند چگونه است؟».

وی با اشاره به نشستی با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت مس،گفت:«در آن‌جا دوستان شرکت توضیح دادند. گزارش شرکت ملی مس در آن جلسه این بود که ما واحدهای تولیدی در دنیا داریم که دو میلیون تن مس کاتد تحویل می‌دهد،بزرگترین واحد طیور هم همان‌جا زده شده تا اثبات کند که ذیل همان دودکش‌ها پرورش انواع طیور و دام را هم می‌توانیم داشته باشیم. این استاندارد است و این کار را انجام داده است. در کشورهایی مانند آلمان پالایشگاه پتروشیمی وجود دارد،اما کنار آن خیلی عادی زندگی می‌کنند».

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد:«امکان دارد برای این‌ها هزینه نیاز باشد که پیشنهاد ما این است آن را دانش‌بنیان کنید تا بتواند در زیرساخت‌های ما قرار گیرد».

وی یکی دیگر از معضلات استان را سرمازدگی و مشکلات حوزۀ کشاورزی بیان کرد و گفت:«این‌ها می‌تواند در بخش دانش‌بنیان پیگیری شود».

پورابراهیمی با بیان این‌که در بحث کاهش هزینه‌های تولید و افزایش بهره‌وری نیز می‌توان از توان شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرد،افزود:«ظرفیت‌های این بخش که می‌تواند بر اساس نیازها در شورای معادن مصوب گردد باید ارائه شود».

وی توضیح داد:«ستاد دانش‌بنیان استان در کرمان شکل گرفته که یک تشکیلات متمرکز با حضور دانشگاه‌های مادر،مراکز تحقیقاتی،پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان است،اگر عملیات اجرایی اتصال صنعت به شرکت‌های دانش‌بنیان در این ستاد شکل بگیرد حتما می‌توانیم برای حوزه‌هایی که به آن نیازمند هستیم راهکارهایی ارائه کنیم و اتفاقات مثبتی برای آن‌ها رقم بزنیم. البته تعدادی هم ممکن است در سال جدید جواب ندهد و سال بعد به نتیجه برسد،اما مهم این است که پایۀ علمی آن در استان ایجاد شود». /پ

 




از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در بخش صنعت‌ومعدن غفلت نکنیم

منبع:خبر کرمان
?
از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در بخش صنعت‌ومعدن غفلت نکنیم

:اخبار استان کرمان – اقتصادی